Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΜΜΕ και Αντιπολίτευση σε ομαδική παράκρουση

Σάλος ξεσηκώθηκε στα ΜΜΕ με αφορμή το πεντάλεπτο ακτιβιστικό στιγμιότυπο στην είσοδο της Βουλής, όπου καμιά δεκαπενταριά αντιεξουσιαστές εκδήλωσαν την  αλληλεγγύη τους στους φυλακισμένους απεργούς πείνας και την απαίτηση κατάργησης των φυλακών τύπου Γ', κρατώντας ένα πανό και φωνάζοντας μερικά συνθήματα.

Τα χολερικά ΜΜΕ και η εν αποσυνθέσει αντιπολίτευση δεν έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντως, παριστάνοντας ότι περίπου κατελύθη η έννομη τάξη, γκρεμίσθηκαν οι θεσμοί, ετέθη σε άμεση διακινδύνευση η δημοκρατική Πολιτεία.
Το κράτος, η κυβέρνηση, η αστυνομία, απεδείχθη ανίκανο να προστατεύσει το Κοινοβούλιο. Περιορίσθηκε κατάφωρα η ελευθερία των Βουλευτών να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Θα μπορούσε να απειληθεί η σωματική ακεραιότης μελών του Κοινοβουλίου, αν οι "εισβολείς"  έμπαιναν μέσα στο κτίριο. Θα μπορούσε να απειληθεί η ζωή δημοσιογράφων, αν τέτοιοι βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στον περίβολο της Βουλής.
Απαράδεκτη η στάση της αστυνομίας, που απεδείχθη "ευγενική" και διστακτική έναντι των εγκληματιών εισβολέων.
Έκθετη η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, που δεν έπαυσε αμέσως τον ανίκανο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Τόσες και πολλές άλλες ανοησίες και υπερβολές μονοπώλησαν τα δελτία ειδήσεων.

Και φυσικά δε χάθηκε η ευκαιρία να επιτεθούν στην  Πρόεδρο της Βουλής, για την "ιδιόρρυθμη, αντιθεσμική νοοτροπία" της  και κατά την συνήθη συνταγή  να αναδείξουν την "αντιγνωμία" μεταξύ αυτής και της Κυβέρνησης.
"Βαθύ ρήγμα μεταξύ Βουλής και Μαξίμου" είναι το ευφάνταστο σενάριο, που προωθείται το τελευταίο διάστημα από το απελπισμένο μνημονιακό στρατόπεδο και την μιντιακή διαπλοκή, η οποία το στηρίζει.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέκρινε την κίνηση των αντεξιουσιαστών με την ακόλουθη δήλωση:

'Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε.

» Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;

» Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και διασφάλισης της έννομης τάξης».

Η Πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά της είπε ότι πρόκειται για μια ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών, η οποία ουδόλως παρενόχλησε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου ούτε δημιούργησε οποιοδήποτε κίνδυνο για τους βουλευτές:

"Περί ώρα 13.15 εισήλθαν στον Προαύλιο χώρο της Βουλής περί τους 15 πολίτες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους και με ειρηνικό τρόπο εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους για τις φυλακές Τύπου Γ΄ και τη συμπαράστασή τους σε κρατουμένους οι οποίοι πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία πείνας. Οι πολίτες έριξαν μικρών διαστάσεων φυλλάδια που συνοψίζουν τη διαμαρτυρία τους και κράτησαν για λίγη ώρα πανό στην είσοδο της Βουλής, το οποίο ανέγραφε «Αλληλεγγύη στους Απεργούς Πείνας Άμεση Ικανοποίηση των Αιτημάτων τους».
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις καταγραφές, ουδέν ανησυχητικό ανέκυψε και η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών."
 Ανέφερε η ανακοίνωση της Βουλής.

Από πού άραγε προκύπτει η αντιγνωμία και το ρήγμα, που έσπευσαν να διαπιστώσουν οι καλοθελητές παπαγάλοι των καναλιών;

Οποιοσδήποτε διαθέτει κοινή λογική και στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας εύκολα μπορεί να διακρίνει ότι οι δύο ανακοινώσεις αναφέρονται σε δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και επομένως μη συγκρίσιμα.

Ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος αξιολογεί την πολιτική ελαφρότητα, αν όχι την πολιτικά προβοκατόρικη ουσία της ακτιβιστικής ενέργειας των αντεξουσιαστών, επισημαίνοντας ότι δεν βοηθούν στο στόχο τους κι αφήνοντας αιχμές ότι χύνουν νερό στο μύλο όσων αντιδρούν στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Πουθενά στη δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση του δικαιώματος των αντεξουσιαστών να διαμαρτύρονται, ούτε η παραμικρή υπόνοια ότι με την ενέργειά τους απείλησαν, το θεσμό το κτίριο ή τους θαμώνες του Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής περιέγραψε, ως όφειλε, στις αντικειμενικές τους διαστάσεις τα πραγματικά περιστατικά, προστάτεψε την αξιοπρέπεια της φρουράς της Βουλής και της αστυνομίας και είπε το θεσμικώς αυτονόητο ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν ειρηνικά ακόμη και στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής, όπως συμβαίνει σε όλες τις δυτικές Δημοκρατίες.
Τουλάχιστον σ΄αυτές που οι  κυβερνήσεις και το εν γένει πολιτικό προσωπικό της χώρας χαίρει της στοιχειώδους εμπιστοσύνης και εκτίμησης των πολιτών.
Απολύτως φαιδρή λοιπόν είναι η προσπάθεια των καναλιών να αναδείξουν ενδοκομματικές αντιπαλότητες εντός του κυβερνώντος κόμματος.
Ακόμη πιό φαιδρό το μπαράζ δηλώσεων των εκπροσώπων και λοιπών στελεχών της αντιπολίτευσης, που κινήθηκαν μεταξύ σουρεαλιστικής υπερβολής και φασίζουσας ρητορικής.
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη φασίζοντες πολιτικοί, που θεωρούν φυσική την περίφραξη της Βουλής, των πλατειών, των παρελάσεων με κάγκελα. Την κινητοποίηση χιλιάδων πάνοπλων αστυνομικών προστασίας σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους. Και την σύλληψη κάθε αντιφρονούντος με γελοίες κατηγορίες διατάρξης κοινής ειρήνης.

Η στάση βεβαίως αμφοτέρων, ΜΜΕ κι αντιπολίτευσης είναι απολύτως κατανοητή.
Οι μεν καναλάρχες είναι στα κάγκελα διότι η νέα Κυβέρνηση έχει εκδηλώσει την  πρόθεσή της να τους επιβαρύνει με φόρο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, να τους κόψει τους κρατικούς λουφέδες και να προχωρήσει σε επναλειτουργία της ΕΡΤ.
Οι δε πρωτικλασάτοι της αντιπολίτευσης πνέουν μένεα διότι η κα Κωνσταντοπούλου πρωτοστατεί στο ξεπάγωμα φακέλλων περί αδικημάτων Βουλευτών και στη σύσταση επιτροπής ελέγχου για το μνημόνιο.
Έτσι μιντιάρχες, εκδότες και πολιτικοί που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή και προπαγάνδιση των εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων τα τελευταία πέντε χρόνια ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους παίζοντας ίσως το τελευταίο τους χαρτί.

Την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει μια ιστορική  μάχη ενάντια στις πλέον αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρωζώνης, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι διαπλεκόμενοι έχουν στηρίξει όλες τις ελπίδες επιβίωσής τους στην νίκη των δανειστών και την συντριβή της Ελλάδας.
Λειτουργώντας ως πέμπτη  φάλαγγα έχουν αναλάβει τον ανήθικο έργο να δυναμιτίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Κυβέρνηση. Να τρομοκρατήσουν τους καταθέτες, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους. Να ενσπείρουν διχόνοια. Να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των πολιτών. Να στραγγαλίσουν την ελπίδα. Να αποδυναμώσουν τον Πρωθυπουργό και το διαπραγματευτικό επιτελείο της Ελλάδας, παρενοχλώντας, αποπροσανατολίζοντας και δημιουργώντας εμπόδια σε κάθε βήμα.

Και δεν περιορίζονται σ' αυτά.
Κινούνται δραστήρια και στην κατεύθυνση επηρεασμού της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και της ασκήσεως πιέσεως στις ξένες κυβερνήσεις να εναντιωθούν σκληρά στα ελληνικά συμφέροντα.
Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγαινοέρχεται στο ΕΛΚ σε κάθε κάθε σύνοδο κορυφής και πρωτοστατεί σε έκδοση εχθρικών για τη πατρίδα ανακοινώσεων. 
Το ίδιο περίπου κάνει τηρουμένων των αναλογιών και ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ενός κόμματος που προέκυψε από μιντιακή πρωτοβουλία και όλως "παραδόξως" έγινε το αγαπημένο κόμμα του κου Σουλτς και των Γερμανικών συμφερόντων, που εκπροσωπεί. 

Πέραν όμως των αρχηγών και όσα στελέχη των μνημονιακών κομμάτων διαθέτουν πρόσβαση σε ξένα μέσα δεν διστάζουν να δίνουν συνεντεύξεις αντίθετες με τα εθνικά συμφέροντα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξη Μητσοτάκη στη Γερμανική εφημερίδα FrankfurterAllgemeine , όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ο δελφίνος της ΝΔ επιχειρεί μια άνευ προηγουμένου δυσφήμιση της Ελληνικής κυβέρνηση (δυσφήμιση κατά τη δική του λογική) και φθάνει στο επαίσχυντο σημείο να προτρέπει  τους εταίρους να απορρίψουν την λίστα μέτρων της Κυβέρνησης και να μη προχωρήσουν σε χρηματοδότηση της Ελλάδος.

Αυτή είναι η κατάντια των κομμάτων, που έχοντας καταστρέψει τη χώρα βλέπουν τα ποσοστά τους να εξαερώνονται. Κι αυτή είναι η αθλιότητα των πολιτικών που στήριξαν την πολιτική τους καριέρα και  την περιουσιακή τους ανάπτυξη στην εξυπηρέτηση μιας διαπλεκόμενης οικονομικής ελίτ, που "μεγαλούργησε" επιχειρηματικά ως εν πολλοίς κρατικοδίαιτος ντίλερ Γερμανικών και λοιπών ξένων πολυεθνικών.
Πρόκειται για ένα ασύμμετρο ψυχολογικό πόλεμο, που ξεπερνά σε θράσος και αναισχυντία κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Ευτυχώς όμως αυτή τη φορά ματαιοπονούν.
Οι εξαθλιωμένοι Έλληνες έχουν καταλάβει το ποιόν αυτών των καλών πατριωτών.
Το χειρότερο δεν έχουν τίποτε να χάσουν, άρα και τίποτε να φοβηθούν.
Έχουν μονάχα κάτι να ελπίζουν από την τόλμη και τον αγώνα της κυβέρνησης που μόλις προ ολίγου επέλεξαν και που την παρακολουθούν να δίνει σκληρή μάχη με τα ξένα θηρία και τις ντόπιες ύαινες.
Με σθένος, μεθοδικότητα και πείσμα σημείο προς σημείο, βήμα με βήμα ανακτάται η εθνική αξιοπρέπεια, κερδίζεται η συμπάθεια της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, χτίζονται διεθνείς συμμαχίες, κάμπτεται η αδιαλλαξία των δανειστών.


Αργά ή γρήγορα κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του και η χώρα  κι ο βασανισμένος λαός της θα τραβήξουν το δρόμο που τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: