Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ:Η μαγευτική εσωτερική αρμονία των σκανδάλων.

«Σε κάθε περίπτωση, τόσο η υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και όποια άλλη έλθει στην Βουλή, θα ερευνηθεί, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματά να ρίχνει φως σε όλα».
Γ.Α.Παπανδρέου (Από το βήμα της Βουλής. Πρωταπριλιά 2011).

Έκθαμβος παραμένει ο μέσος Έλλην ("κοπρίτης", "μπαταχτσής", "τζαμπατζής", "φοροφυγάς"), από το "άπλετο φως", που αναβλύζει από τις προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές, οι οποίες χάρη στις συντονισμένες ενέργειες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης επέτυχαν την πανηγυρική συγκάλυψη όσων ζοφερών σκανδάλων επελήφθησαν.

Έμπλεος θαυμασμού για τους αδαμάντινους χαρακτήρες των μελών των εξεταστικών, που με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, άκαμπτο πατριωτικό φρόνημα και κυρίως άτεγκτη περί δικαίου συνείδηση δεν δίστασαν ούτε στιγμή να προστατεύσουν την κοινή γνώμη από την γνώση ψυχοφθόρων στοιχείων, καταθλιπτικών συμβάντων και ανούσιων περιστατικών. Από ζοφερές υποθέσεις η δημοσιότητα λεπτομερειών των οποίων θα μπορούσε να πικράνει τους πολίτες και να σκιάσει την άμωμη και αμόλυντη εικόνα του πολιτικού κόσμου της χώρας, δίδοντας λαβή για πικρόχολα σχόλια σε ανθελληνικά κέντρα της αλλοδαπής.

Οποία οξυδέρκεια! Οποία δύναμη ψυχής! διακρίνει αλήθεια αυτούς τους αγαθούς πατέρες του Έθνους, αυτούς τους ακοίμητους φρουρούς της Δημοκρατίας, αυτούς τους ακατάβλητους μαχητές της δικαιοσύνης, αυτούς τους ασυμβίβαστους φύλακες της Δημόσιας περιουσίας ώστε να μην παρασυρθούν από την άφρονα κοινή γνώμη και να μην υποκύψουν στον πειρασμό να συνεδριάζουν δημοσίως και να κοινοποιούν στους κακόπιστους καλοθελητές ασήμαντες παρατυπίες εξεχουσών πολιτικών προσωπικοτήτων και εντιμότατων δημόσιων λειτουργών.

Μετά λοιπόν από το οργιώδες, ιλαρόν και ζωοφόρον φως της αλήθειας, της διαφάνειας και δικαιοσύνης, που αμφότερες οι Κυβερνήσεις προσέφεραν από το 2004 μέχρι σήμερα, πως να μην αισθάνεται υπερήφανος και δικαιωμένος ο Ελληνικός λαός; Πως να μη νοιώθει ασφαλής πλέον ως προς την παρούσα διαχείριση των οικονομικών της χώρας; Πώς να μη είναι βέβαιος ότι για άλλη μια φορά στην νέα υπόθεση των υποβρυχίων θα αστράψει η καθαρή αλήθεια και θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σ' αυτούς τους βάσκανους, τους λίγους, τους ελάχιστους, που …τολμούν να υποψιάζονται μίζες και λοβιτούρες σε θέματα υψίστης εθνικής ασφαλείας, όπως οι προμήθειες οπλικών συστημάτων των ενόπλων μας δυνάμεων.

Και πιο πολύ σιγουριά αισθάνεται ο μεμψίμοιρος λαουτζίκος αφού διακρίνει ότι στην παρούσα υπόθεση πληρούνται κατά τρόπο υποδειγματικό οι προϋποθέσεις ασφαλούς διαλεύκανσης του σκανδάλου. Τουτέστιν ενέχονται ισοπόσως, ισομερώς και ακριβοδικαίως δύο εξέχοντα στελέχη από κάθε κόμμα εξουσίας.
Υπάρχει δηλονότι αυτή η εσωτερική αρμονία που χαρακτηρίζει την άδολη αρχιτεκτονική δομή μορφής και περιεχομένου των σκανδάλων. Αυτή η περίτεχνη εσωτερική ισορροπία, που κάποιοι κακόπιστοι υποπτεύονται ότι προοιωνίζει αμοιβαίους συμψηφισμούς και βδελυρά κουκουλώματα.
Οποία κακοήθεια! Οποίον σφάλμα!
Ενώ η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι αυτή η ισομερής κομματική εμπλοκή αποτελεί αντιθέτως τον δημιουργικό σπόρο, ο οποίος παράγει ευγενή άμιλλα μεταξύ των κομμάτων εξουσίας για να "φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο", "για να ριφθεί άπλετο φως", "για να λάμψει η αλήθεια έστω και αν ματώσουν"....

Ερώτημα κρίσεως:
Τώρα που ο εξοχότατος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακάλυψε την δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων σε δίκες τέτοιου είδους, μήπως είναι καιρός να ενημερώσει κάποιος και τον εκλαμπρότατο Υπουργό Οικονομίας ότι το Δημόσιο νομιμοποιείται να καταθέσει αγωγές αποζημιώσεως εναντίον όλων όσων το εζημίωσαν και μάλιστα ανεξαρτήτως εάν το αξιόποινο των εγκληματικών πράξεων ή παραλήψεών τους έχει παραγραφεί ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: