Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τα χάρισαν στους ... Μακρυχέρηδες και τα ψάχνουν στους...κουλοχέρηδες

Σε νονό του τζόγου επιδιώκει να αναδειχθεί η Κυβέρνηση με μόνη ειδοποιό διαφορά ότι φροντίζει να τον νομιμοποιήσει προκειμένου να εξαγνίσει νομοθετικά την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πάθους, που φουντώνει σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Όσο βέβαια και αν προσπαθεί να ωραιοποιήσει το εγχείρημα βαπτίζοντας ως ρεαλισμό τον νέο απίθανο πολιτικό αμοραλισμό, που χαρακτηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, είναι σίγουρο ότι και αν αποσπάσει την νομιμοποίηση της βουλής δεν θα καταφέρει να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση του μέσου Έλληνα πολίτη.

Και πως άλλωστε να πεισθεί ο χειμαζόμενος λαουτζίκος για την αγνότητα των προθέσεων της κυβέρνησης όταν το βασικό επιχείρημα για την επαναφορά των κουλοχέρηδων είναι η προσδοκία είσπραξης 700 εκ. ευρώ από τα ποσοστά του τζόγου της γειτονιάς.

Με μια απίστευτη κυνικότητα αν όχι μεγαλειώδη αβελτηρία οι αρμόδιοι παράγοντες προεξάρχοντος του εξοχότατου Κυβερνητικού Εκπροσώπου δηλώνουν, ότι είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν σε κάποιους επιχειρηματίες την καταλήστευση του κάθε φτωχού μεροκαματιάρη, με στόχο να εισπράξει το κράτος ένα μικρό ποσοστό από τα κλοπιμαία.

Με απλά λόγια το ανάλγητο κράτος γίνεται επισήμως συνέταιρος με αδίστακτους παρασιτικούς επιχειρηματίες προκειμένου αυτοί μεν να θησαυρίσουν εις βάρος κυρίως των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εκείνο δε να πάρει ανόσιο μερτικό επί των ανήθικων εισπράξεων.

Και γιατί όλα αυτά;

Διότι γνωστοί-άγνωστοι καταλήστευσαν τα δημόσια ταμεία οδηγώντας τη χώρα σε αισχροτάτη ένδεια και οι σημερινοί κυβερνώντες αντί να κυνηγήσουν, ως υποσχέθηκαν και ως όφειλαν, τους λυμεώνες του δημόσιου πλούτου προέκριναν την επίθεση και λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, χωρίς δισταγμό, χωρίς όριο και χωρίς οίκτο.

Αφού άφησαν ανέγγιχτους τους μακρυχέρηδες της ΖΗΜΕΝΣ, του Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων και λοιπών σκανδάλων, ων ουκ έστι αριθμός, περιέκοψαν συντάξεις, μισθούς και ημερομίσθια, επέβαλαν αβάσταχτους φόρους και εξαπέλυσαν βλοσυρούς φοροεισπράκτορες εξοπλισμένους με «δικαιώματα ζωής και θανάτου» επί των υπό διωγμόν φορολογουμένων. Και επειδή από ότι φαίνεται τα κρατικά ταμεία εξακολουθούν να μη διαφέρουν από τον πίθο των Δαναΐδων, αποφάσισαν να εμπλακούν στην ανήθικη αφαίμαξη των φτωχών και απελπισμένων, τοποθετώντας κλέφτες «κουλοχέρηδες» σε κάθε γειτονιά της Ελληνικής επικράτειας.

Είναι γνωστό ότι αυτά τα φρουτεπώνυμα μηχανάκια ισοδυναμούν με απόλυτους ηλεκτρονικούς απατεώνες, που οι κατά τεκμήριο χαλαρής ηθικής ιδιοκτήτες τους μπορούν να τους προγραμματίζουν με τηλεχειρισμό έτσι ώστε ο κακόμοιρος παίκτης να χάνει μονίμως.

Ωστόσο ο κος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με ύφος απλό και αφελές μας επισημαίνει ότι ούτως ή άλλως ο παράνομος τζόγος είναι υπαρκτός και ευρύτατος και επομένως η Κυβέρνηση που διαπνέεται από πολιτικό ρεαλισμό και σιχαίνεται τον λαϊκισμό θα φροντίσει να τον νομιμοποιήσει ώστε έτσι να μπορέσει και να τον φορολογήσει.

Εξαιρετικός συλλογισμός!!!

Μέχρι πρότινος είχαμε μια κυβέρνηση, που ευνοούσε την καταλήστευση του κράτους ισχυριζόμενη πως «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Σήμερα αποκτήσαμε μια Κυβέρνηση, που μας λέει πως ότι είναι ανήθικο δεν θα το ξεριζώσει, αλλά θα το νομιμοποιήσει ώστε τουλάχιστον να είναι νόμιμο…

Και μη χειρότερα…

Έτσι εξηγείται γιατί ακόμα δεν έχουμε πιάσει πάτο, αφού ο αμοραλισμός του επαγγελματικού πολιτικού μας προσωπικού ανεξαρτήτως κομματικού χώρου αποδεικνύεται καθημερινά …άπατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: