Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Θαύμα!!! Συμβιβάσθηκαν οι συμβιβασμένοι….

Αφού επί εβδομάδες οι αξιοθρήνητοι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ κτυπούσαν τα «τύμπανα του πολέμου» προβαλλόμενοι καθ’ υπερβολή από τα χαζοκάναλα και τους φίλα προσκείμενους στην πολιτική ανοησία αργυρώνητους κοντυλοφόρους, προσήλθαν εν χορδαίς και οργάνοις στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι ούτε εθνικό (αφού συγκροτείται από αριστίδην πρωτοκλασάτους και «επίλεκτους» παρατρεχάμενούς τους) ούτε συμβούλιο, (αφού ως γνωστόν δεν συν-βουλεύονται, ούτε συναποφασίζουν, αλλά απλώς παρακολουθούν και χειροκροτούν μια διαχρονική πασαρέλα τυχοδιωκτών αενάως μεταλλασσόμενων και μονίμως ανακυκλούμενων στην ηγεσία ενός κόμματος χωρίς βάση).

Και ενώ όλα τα «διαφημιστικά τρέιλερ» προανήγγελλαν το μεγάλο χαλασμό, την μεγάλη σφαγή, την μεγάλη διάσπαση , ω! του θαύματος… προέκυψε ο μεγάλος συμβιβασμός!!!

Αυτοί οι μεγάλοι οραματιστές, οι ανυπέρβλητοι αγωνιστές, οι ακάματοι διεκδικητές, έκαναν αυτό που είχαν μάθει να κάνουν με επιτυχία τόσα χρόνια:
Αφού είχαν συμβιβαστεί, με το ΔΝΤ, είχαν συμβιβαστεί με την τρόϊκα, είχαν συμβιβαστεί με τους οίκους αξιολόγησης, είχαν συμβιβαστεί με τους δανειστές, τις τράπεζες και τους κάθε λογής κερδοσκόπους, είχαν συμβιβασθεί με τις πολυεθνικές και τα ξένα συμφέροντα, είχαν συμβιβασθεί με τους καναλάρχες , τους εργολάβους, τους μεσάζοντες, είχαν συμβιβασθεί με τους κλέφτες, τους απατεώνες και όλη την διαπλοκή, είχαν συμβιβασθεί με τον φιλελευθερισμό, τον αυταρχισμό και τον ολοκληρωτισμό, την αναλγησία, την αναισχυντία και την λαϊκή κατακραυγή….

Τελικά συμβιβάσθηκαν και μεταξύ τους….

Έτσι ο λαός μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος…

Οι πολιτικοί αυτοί ογκόλιθοι θα συνεχίσουν ενωμένοι να τον εξουσιάζουν και να τον σώζουν μαζί με τους άλλους ήρωες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που συγκροτούν αυτήν την αγία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Μετά από αυτή τη χαρμόσυνη είδηση που βγήκε από το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κάθε πικραμένος βρήκε ξανά το χαμόγελό του.

Κάθε ταπεινός και καταφρονεμένος ξαναβρήκε παρηγοριά.

Κάθε φτωχός και άμοιρος ξαναβρήκε την ελπίδα.

Ο τόπος ολόκληρος ξαναμπήκε σε τροχιά προσδοκίας και προοπτικής…


Υ.Γ Είχα κάποτε ένα εξαιρετικό φίλο, ο οποίος κάθε φορά που ξεκινούσε για νυκτερινή διασκέδαση συνήθιζε να λέει:
« Άντε πάμε. Έχουμε δικαίωμα να εκτεθούμε.» Και όταν είχε πιο πολύ κέφι έλεγε : «Έχουμε δικαίωμα απόψε να γίνουμε ρεζίλι…»

Ας είναι καλά ο κος Χρυσοχοΐδης, που μου τον θύμισε με την δήλωσή του ότι έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: