Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΕΥΓΕ !!! στα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ

Έξι επιφανή μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που κατά παράβαση του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας επιμένει να παρεμποδίζει την προώθηση των δικογραφιών, που αφορούν εγκλήματα Υπουργών στην Βουλή.
Οι διακεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί κ.κ Δ. Μαζαράκης(αντιπρόεδρος ΕΔΕ, αρεοπαγίτης), και οι Κ. Μπαλντάς (εφέτης), Ν. Σαλάτας, Β. Πάπαρη (πρόεδροι Πρωτοδικών), Δ. Βλάχος, Μ. Στενιώτη (πρωτοδίκες), ξεκαθαρίζουν με απόλυτη επιστημονική συνέπεια το ούτως ή άλλος ανεπίδεκτο παρερμηνειών νόημα των καταστρατηγουμένων νομικών διατάξεων και καλούν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διαβιβάσει έστω και τώρα την δικογραφία της ζοφερής υπόθεσης Βατοπεδίου στη Βουλή.
Με την αξιέπαινη παρέμβασή τους οι δικαστές εκφράζουν επίσης την αγωνία τους για «τις σκιές που απειλούν να καλύψουν το πρόσωπο της Δικαιοσύνης και πρέπει το συντομότερο να διαλυθούν, και η εμπιστοσύνη σε αυτήν πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως».
Είναι μια φωνή διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα και για τα κάκιστα τεκταινόμενα και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το ποτήρι ξεχείλισε και δεν πάει άλλο.
Φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο υγιής και ανιδιοτελής νομικός κόσμος της χώρας δεν ανέχεται τον περαιτέρω ευτελισμό των θεσμών, την καταστρατήγηση της έννομης τάξης, την αντιποίηση των αρμοδιοτήτων της Βουλής, την καταρράκωση του κύρους της δικαιοσύνης.

Πολλώ δε μάλλον δεν ανέχεται την ιδιότυπη αναίρεση της νομικής επιστήμης, που διακαναλικά εσχάτως επιχειρείται από μια αισχρή μειοψηφία γραφικών «γκουρού» της δικηγορίας και της δημοσιογραφίας, που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα στενά επαγγελματικά τους συμφέροντα ακόμη και κάτω από την επίφαση εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: