Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΕΥΓΕ κε Βαλυράκη



Αξίζουν συγχαρητήρια στον Βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κο Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος εκφράζοντας αυθεντικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα ζήτησε εγγράφως το άνοιγμα του φακέλου για τα σκάνδαλα της ΖΗΜΕΝΣ.
Για να μην αδικήσουμε κανένα συγχαρητήρια θερμά αξίζουν και στον Πρόεδρο Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να θέτει το θέμα της ηθικής αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού της χώρας και να απαιτεί τη διαλεύκανση όλων ανεξαιρέτως των σκανδάλων.

Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι η τακτική της συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις Καραμανλή πέτυχε τη διάχυση της ευθύνης επί δικαίων και αδίκων στη ΝΔ και δυστυχώς η τακτική της ύποπτης «πολιτικής μεγαλοψυχίας» από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της εξ ίσου απαράδεκτης αιδήμονος σιωπής από την πλευρά των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης, έχει φορτώσει με ένα αφόρητο ηθικό άγος το σύνολο της Ελληνικής Πολιτείας.
Ένα ηθικό άγος, που συμβάλει καταλυτικά στη διεθνή αναξιοπιστία της χώρας και υπονομεύει καθοριστικά οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης για πλατιές λαϊκές συναινέσεις και εθνικές ομοψυχίες.

Κανένας φορολογούμενος δεν μπορεί να αποκτήσει φοροδοτική διάθεση, όσο αυτοί που καταχράστηκαν την περιουσία του δημοσίου παραμένουν στο απυρόβλητο.
Κανένας ασφαλισμένος ή οφειλέτης ασφαλιστικών εισφορών δεν θα συναινεί σε θυσίες για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος όσο οι απατεώνες των δομημένων ομολόγων απολαμβάνουν ανενόχλητοι τους καρπούς της απάτης τους εις βάρος του ιδρώτα τόσων γενεών ασφαλισμένων.
Κανένας ψηφοφόρος δεν πρόκειται να εμπιστευθεί μια αντιπολίτευση, που αποφεύγει να διαχωρίσει τη θέση της παραδίδοντας στη δημόσια κρίση όσα μέλη της βαρύνονται με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Κανένας πολίτης δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά μια κυβέρνηση, που νυχθημερόν αμπελοφιλοσοφεί και απεραντολογεί περί «διαφάνειας» και «πάταξης της διαφθοράς» αλλά στην πράξη αποφεύγει την διαλεύκανση των σκανδάλων που εξουθένωσαν ηθικά και οικονομικά τη χώρα.

Κανένας διεθνής οργανισμός δεν μπορεί σεβασθεί μια χώρα, που η διαφθορά των κυβερνήσεων της αποτέλεσε διαχρονικά τον κύριο λόγο της εκλογικής τους αποδοκιμαίας.
Ούτε οι αόριστες αυτοκριτικές θα απαλλάξουν τον κο Σαμαρά από την υποχρέωση να καθάρει επιτέλους την παράταξή του.
Ούτε η δημοσιοποίηση μερικών ονομάτων φοροφυγάδων γιατρών του Κολωνακίου θα απαλλάξουν τον κο Παπανδρέου από το καθήκον του να επαναφέρει την αξιοπρέπεια της πολιτικής.
Όσο γρηγορότερα το κατανοήσουν και όσο πιο γρήγορα κινηθούν προς την κατεύθυνση διαλεύκανσης των σκανδάλων και εξατομίκευσης των πολιτικών, ποινικών και αστικών ευθυνών, τόσο καλλίτερα θα είναι και για τους ίδιους και για τον τόπο.
Γιατί άραγε να σε εμπιστευθούμε κε Σαμαρά; Για να μας ξανακαθίσεις στο σβέρκο όλα αυτά τα τρωκτικά, που ρήμαξαν τον τόπο;
Τι επιτέλους φοβάσαι κε Παπανδρέου και διστάζεις να «ματώσεις», όπως τουλάχιστον υποσχόσουν προεκλογικά;
Τι ακριβώς ρόλο παίζετε κύριοι των μικρότερων κομμάτων και τι είδους σκοπιμότητες εξυπηρετείτε, που δεν έχετε κάνει κεντρικό θέμα της πολιτικής σας ατζέντας τη διαλεύκανση των σκανδάλων;

Η λογική του ότι «έγινε-έγινε και πάμε για άλλα» δεν μπορεί πια να περάσει γιατί απλούστατα αυτός ο λαός δεν έχει πλέον «άλλα»…
Έτσι λοιπόν ας μη γελιέστε, αυτός ο λαός δεν πρόκειται να παύσει να απαιτεί κάθαρση και να φωνάζει:
Ξεσκεπάστε τους κλέφτες και τους απατεώνες
Υποχρεώστε τους να φέρουν πίσω τα κλεμμένα
.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι πολύ θολωμένος ο έρμος ο ΓΑΠ φίλε Choricos.
Tου έρχονται όλα μαζί σαν "λογαριασμοί απλήρωτοι" και δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει πως να τα βγάλει πέρα.
Καλά έκανες και έβαλες το θέμα της «εν τη ουσία κάθαρσης».
Πρέπει να το βάλει και εκείνος στις πρώτες προτεραιότητες,
Και ένα μετεκλογικό σύνθημα – ερώτημα να κυριαρχήσει πρέπει:
«Ποιοι τα φάγαν τα λεφτά» ;
Ξέρεις του πέσανε όλα μαζί τώρα τελευταία. Και μερικοί «ultra σοσιαλιστές» του καναπέ, της μπάρας και της ψευτο - διανόησης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) κραυγάζουν:
«Απειλούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.»
«Θλιβερές και απατηλές δηλώσεις εκτοξεύονται για το δημοσιονομικό αδιέξοδο τις Χώρας»,
«Δεν πρέπει , είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα».
«Τι πράγματα είναι αυτά;
«O ΓΑΠ δεν κάνει τίποτε το ουσιαστικό για να πείσει τις αγορές».
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν σωστές επισημάνσεις , αφέλειες, αλλά και χολή. Πολύ χολή!!
Προσωπικά πιστεύω ότι επικοινωνιακά ο ΓΑΠ τα πήγε πολύ καλά.
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά κάθε μέρα αυτός ο άνθρωπος εκπλήσσει.
Αλλάζει.!!!
Συνεχώς αλλάζει!!!!
Γίνεται πληρέστερος. Προσπαθεί.. Δεν μιμείται αλλά αφομοιώνει καλές και δοκιμασμένες πολιτικές τακτικές. Σαν αυτή ας πούμε του Κων/νου Καραμανλή (θείου)
Έξω καλά πάμε!!!
Τόλεγε και το πίστευε εκείνος,
Ναι. Ο ΓΑΠ έξω καλά πάει και πολύ καλύτερα μάλιστα από τον Πατέρα του!!!
Δεν ξέρω αν αυτή η αίσθηση είναι δική μου μόνο. Την μοιράζομαι όμως από ότι διαπιστώνω, με πολλούς καλόπιστους και όχι προκατειλημμένους πολίτες.
Τούτες τις ώρες, μου έλεγε μια καλή και ειλικρινής Ελληνίδα συγγραφέας δεξιών πεποιθήσεων, προσεύχομαι να τα πάει καλά η παρούσα Κυβέρνηση μας. Είναι για το καλό της Ελλάδας. Για το καλό μας. Το έλεγε και πραγματικά το εννοούσε!!!
Πιστεύω πως το 75 – 80% των Ελλήνων πολιτών, σκέφτεται με αυτό τον τρόπο
Προσωπικά, στηρίζω την Κυβέρνηση με μια αυστηρή κριτική στάση απέναντί της για ότι το διορθωτικό απαιτείται να γίνει, για την καλή πορεία της Χώρας ετούτες τις κρίσιμες ώρες.
Είναι πολλά και δύσκολα τα προβλήματα και χρειάζεται, περισσότερη στήριξη από όση χρειάστηκε ποτέ, Ελληνική Κυβέρνηση τα τελευταία 60 χρόνια.

choricos είπε...

Φίλε Δωδωναίε,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την τραγικότητα της κατάστασης, που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Είναι γεγονός ότι ο λαός εμπιστεύτηκε και συνεχίζει να εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ.
Αυτή η κυβέρνηση στηρίζει τις τελευταίες ελπίδες του απλού κοσμάκη για ανασυγκρότηση τα καθημαγμένης πατρίδας και αυτός ο απλός κοσμάκης είναι το μοναδικό στήριγμα αυτής της απίθανα μοναχικής κυβέρνησης.
Διότι κανείς άλλος εγχώριος ή διεθνής παράγοντας δεν επιθυμεί πραγματικά να πετύχει το πείραμα Παπανδρέου.
Είναι νωρίς ακόμα για να συγκρίνω τον Γιώργο με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε τον ρου της ελληνικής ιστορίας φέρνοντας τον «μη προνομιούχο» στο προσκήνιο και την Ελλάδα στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων. Ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται να το επαναλάβει μέσα στις νέες συνθήκες και τις νέες αναλογίες. Το βέβαιο είναι ότι τα ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα (δηλαδή περίπου απανταχού άπαντες) βρίσκονται απέναντί του και θα τον πολεμήσουν λυσσαλέα με όλα τα μέσα, που διαθέτουν.
Γι αυτό το λόγο έχει μεγάλη σημασία να αφουγκράζεται τον λαουτζίκο, που είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα σ’ αυτή την προσπάθεια.
Επειδή λοιπόν λόγω επαγγέλματος συναναστρέφομαι καθημερινά ανθρώπους όλων των πολιτικών αποχρώσεων, όλων των κοινωνικών στρωμάτων και όλων των επαγγελματικών ομάδων μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το αίτημα της κάθαρσης είναι παλλαϊκό και αδιαπραγμάτευτο.
Η διαφορά των δέκα μονάδων δεν προέκυψε ούτε από τις ιδεολογικές διαφορές, ούτε από την προσδοκία ότι με το ΠΑΣΟΚ θα «φάμε με χρυσά κουτάλια». Η συντριπτική αυτή διαφορά προήλθε από την αηδία και την αγανάκτηση εναντίον των «κουμπάρων» των λαμόγιων, των τρωκτικών που καταβρόχθισαν ο δημόσιο χρήμα και οικειοποιήθηκαν ανενδοίαστα κάθε ρανίδα δημοσίας περιουσίας, που γενεές ελλήνων με ιδρώτα και οδυνηρή λιτότητα είχαν αποταμιεύσει από το 1821 και εντεύθεν.
Εμπιστεύτηκαν λοιπόν οι ψηφοφόροι την αδιαμφισβήτητη εντιμότητα του Γιώργου Παπανδρέου, που διερμηνεύοντας ορθά την αγωνία του απλού ψηφοφόρου έθετε προεκλογικά το ηθικό ερώτημα «Πού πήγαν τα λεφτά;» και δήλωνε αποφασισμένος να αποδώσει ευθύνες οπουδήποτε και αν έπρεπε, «έστω και αν χρειαζόταν να ματώσει» το κόμμα του.

choricos είπε...

Σήμερα λοιπόν ο κόσμος καλείται για πολλοστή φορά να «σφίξει το ζωνάρι» και να συνεισφέρει από το υστέρημά του για την σωτηρία της πατρίδας. Βλέπει όμως και πάλι αυτούς, που έκλεψαν και ρήμαξαν τον τόπο να παραμένουν στο απυρόβλητο και να ετοιμάζονται να ξαναγυρίσουν μ το καλό στο φαγοπότι μόλις τα ταμεία ξαναγεμίσουν. Βλέπουν τον κ.Σαμαρά να ηγείται της επιχείρησης «σφουγγάρι» και τα αριστερώνυμα κόμματα να υποβαθμίζουν την σημασία της αναζήτησης των υπεύθυνων για τα σκάνδαλα. Βλέπουν και το ΠΑΣΟΚ να βάζει (και ορθώς) ψηλά τον πήχη της ηθικής και της διαφάνειας, αλλά να μην αναλαμβάνει προς το παρόν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την κάθαρση από το άγος των σκανδάλων.
Και μοιραία διερωτάται «που το πάτε ρε παιδιά; πάλι οι επιτήδειοι, οι κλέφτες και οι διαπλεκόμενοι θα τι βγάλουνε καθαρή;». «Πάλι εγώ θα πληρώσω τα σπασμένα των επίορκων πολιτικών, των παντός είδους εγκληματιών με τα λευκά περιλαίμια, των μεγαλόσχημων ιερομένων και όλων των γνωστών, αλλά μονίμως αλληλοκαλυπτόμενων και αμοιβαία αλλήλωυποθαλπόμενων τρωκτικών;» Ως πότε οι κυβερνήσεις θα εναλλάσσονται με το στίγμα της ανηθικότητας και την υπόσχεση της αποκατάστασης της ηθικής τάξης;.
Είναι προφανές ότι τα μέτρα για την διαφάνεια είναι καλά και άγια. Όμως δεν αρκούν για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στους πολιτικούς και το κράτος. Γι αυτή την αναγκαία όσο ποτέ αποκατάσταση της αξιοπιστίας απαιτείται η προσωποποίηση και η εξατομίκευση των εγκληματικών ευθυνών, έστω και αν κάποιες από αυτές έχουν ποινικά παραγραφεί (ελέω αόκνων προσπαθειών του κ. πρώην Πρωθυπουργού και της συντροφίας του, ένιοι των οποίων έχουν το θράσος να ξαναεμφανίζονται στη βουλή και στα κανάλια).
Αυτό που εισπράττω καθημερινά στην επαφή μου με όλο τα τον κόσμο είναι ότι αν δεν υπάρξει άμεσα κάθαρση, θα υπάρξει απροθυμία να πληρωθούν φόροι, να καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές, να υπάρξουν περικοπές σε εισοδήματα, να γίνουν υποχωρήσεις σε κεκτημένα δικαιώματα και γενικά να προσφερθούν πλατιές λαϊκές συναινέσεις σε όποια αναγκαία, αλλά επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης. Φοβούμαι ότι αντί συναινέσεως ο κόσμος θα βγεί σύντομα στο δρόμο γιατί δεν προσδοκά άμεση οικονομική ανακούφιση, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε ολιγωρία σε θέματα ηθικής κάθαρσης, που ούτως ή άλλως δεν προϋποθέτουν οικονομικό κόστος, αλλά απλά και μόνο πολιτική βούληση.

Unknown είπε...

Φίλε Choricos.
Τα διάβασα όλα σου και χάρηκα πάρα πολύ που μου μεταφέρεις με ευκρίνεια το κλίμα που επικρατεί πλατιά στην κοινωνία.
Και εγώ με τις περιορισμένες μου δυνατότητες περίπου το ίδιο κλίμα εισπράττω,
Μόνοι κακοί και λυσσαλέα αντι- ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση είναι τα κουκούδια και από κοντά το μικρομέγαλο ο Τσίπρας.
Αριστερά είναι αυτή που να την πάρει και να την σηκώσει....
Ποιό ήπιος δείχνει ο Σαμαράς και συγκαταβατικοί έως συμπορευόμενοι σχεδόν,οι πολίτες ψηφοφόροι του.
Έγινε και ένα καλό στις μέρες μας:
Ξεσαβουρώθηκε τα κακό συναπάντημα της Ντορικής κλίκας. Καλό ήτανε νομίζω για το πολιτικό μας σύστημα, το μήνυμα που έστειλε στην κοινωνία το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κόντρας της Ν.Δ.
Έτσι πρέπει να γίνει φίλε, όπως τα λες.
Οι επιτήδειοι, οι κλέφτες και οι διαπλεκόμενοι, να μην τι βγάλουνε καθαρή και να πληρώσουνε πολύ ακριβά και παραδειγματικά τα ώνια των ανομημάτων τους. Και πρέπει να γίνει αυτό ΤΩΡΑ.
Δεν συνέκρινα τον Γιώργο με τον Ανδρέα Παπανδρέου εφ όλης της «πολιτείας»
Αυτό είναι και πολύ πρόσκαιρο αλλά και…. «σόλικο».
Απλά είπα ότι «ο ΓΑΠ έξω καλά τα πάει και πολύ καλύτερα μάλιστα από τον Πατέρα του!!!» και υπονοούσα με αυτό τα πρώτα χρόνια του Ανδρέα που με την ορμητικότητα του και το πάθος του, είχε την τάση να αντιμετωπίζει τα «θηρία» του εξωτερικού της εποχής με φρασεολογία και συλλογιστική ΠΑΣΟΚ. Με τον τρόπο αυτό αφενός δεν έπειθε αλλά και αφετέρου δεν αποκόμιζε οφέλη. Ας μην ξεχνάμε τις ταξιδιωτικές οδηγίες και τους απρεπείς σχολιασμούς των κωλ…δων του εξωτερικού.
Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές με τον μη ενδεδειγμένο τρόπο «καίς» το δίκιο σου.
Αυτό εννοούσα και το πιστεύω.
Ο ΓΑΠ θα καταφέρει πολλά περισσότερα, με τον μετριασμό και μόνο (έστω) των κακών συνεπειών μιας έτσι και αλλιώς εχθρικής έξωθεν πολιτικής πρόθεσης για την Πατρίδα.