Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Επί τέλους κάτι κινείται. Κάποιοι επιδεικνύουν ηθικό ανάστημα...


Επί τέλους κάτι φαίνεται να αλλάζει στη βαριά ατμόσφαιρα του πολιτικού μας τοπίου.
Η πρωτοβουλία 128 βουλευτών της συμπολίτευσης να καταθέσουν τρείς προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών σχετικά με τα σκάνδαλα των ομολόγων και της Ζήμενς, καθώς και με τη περιβόητη υπόθεση ευρείας κερδοσκοπικής χειραγώγησης του χρηματιστηρίου κατά την περίοδο 1998-2008, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για την ποιότητα του νέου κοινοβουλευτικού σώματος.
Ελπίζουμε η πρόταση, που ούτως ή άλλως στηρίζεται από επαρκείς υπογραφές να βρεί άμεση στήριξη από το σύνολο των πτερύγων της βουλής, από όλους ανεξαίρετα τους πατέρες του έθνους ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης.

Ο κοινοβουλευτικός θεσμός επλήγη βάναυσα την τελευταία πενταετία από πολιτικά άστοχες μεθοδεύσεις και ηθικά ανάλγητες συμπεριφορές, που πλήγωσαν την δημοκρατία, εξόργισαν τους πολίτες, έβλαψαν την αξιοπρέπεια των πολιτικών και έπληξαν ανεπανόρθωτα την διεθνή αξιοπιστία της χώρας, εμφανίζοντάς την ως πρότυπο κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.

Όπως λοιπόν μονότονα επαναλαμβάνουμε συνεχώς (με κίνδυνο να χαρακτηριστούμε γραφικοί) είναι προς το συμφέρον όλων και πρωτίστως των κομμάτων εξουσίας και των νέων ηγεσιών τους να διαλευκανθούν επιτέλους σε κάθε τους πτυχή όλα τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και ρήμαξαν τον τόπο. Να εντοπισθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη προς κάθε κατεύθυνση.
Πρέπει να εξατομικευθούν οι ευθύνες να επιτευχθεί η αναγκαία διοικητική, οικονομική και πολιτική κάθαρση.
Αυτό σημαίνει ενεργή στήριξη των τριών προτάσεων από όλους, αλλά και επέκταση των σχετικών πρωτοβουλιών και στα υπόλοιπα σκάνδαλα, όπως οι τηλεφωνικές υποκλοπές, η υπόθεση του Βατοπεδίου, οι αδιαφανείς αγοραπωλησίες δημοσίων επιχειρήσεων, η συνταρακτική περίπτωση της «Γερμανός» και τα λοιπά.


Πάντως προς το παρόν συγχαίρουμε τους 128 για την πρωτοβουλία τους, προτρέπουμε τους υπόλοιπους να σπεύσουν να αποδείξουν την αναμφίβολη ηθική τους ακεραιότητα και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις γενικότερες αντιδράσεις και εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: