Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Παπακωνσταντίνου εναντίον Ρομπέν των Δασών…

"Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να παριστάνει ανεύθυνα τον ''Ρομπέν των Δασών'' (Δήλωση Υπουργού Περιβάλλοντος).

Σε αυστηρές συστάσεις προς την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ «να μην βάζει στενά συντεχνιακά συμφέροντα πάνω από το εθνικό συμφέρον» προέβη ο Υπουργός Περιβάλλοντος κος Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντάς την «Ρομπέν των Δασών», με αφορμή τις πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας για την παρεμπόδιση διακοπής της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν καταφέρουν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων.

Κρίνοντας από το ειρωνικό και απαξιοτικό ύφος της σχετικής δηλώσεως του κου Υπουργού φαίνεται ότι ή δεν έχει υπ’ όψιν του την πραγματική ιστορία του Άγγλου τοξότη ή την έχει κατανοήσει εντελώς ανάποδα.

Ο Ρομπέν των Δασών για τους Άγγλους φίλους μας, αλλά και για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο είναι ένας θρυλικός λαϊκός ήρωας, που ανεξάρτητα αν υπήρξε ή όχι στην πραγματικότητα, είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής προσωπικότητα, που ενσαρκώνει το αδούλωτο πνεύμα και την ασυμβίβαστη πάλη των ταπεινών και καταφρονεμένων ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, την κρατική καταπίεση, την οικονομική εκμετάλλευση.

Στον αντίποδα του Ρομπέν των Δασών, που παλεύει για την προστασία και για την οικονομική στήριξη των φτωχών και εξαθλιωμένων βρίσκεται ο Σερίφης του Νόττινχαμ, ο οποίος αντιπροσωπεύει την διαφθορά, την αρπαχτικότατα, την ιδιοτέλεια, την κοινωνική αναλγησία και την κρατική αυθαιρεσία του φορέως κρατικής εξουσίας.

Υπό αυτήν την έννοια ο χαρακτηρισμός «Ρομπέν των Δασών» για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ είναι σίγουρα τιμητικός και καθόλου απαξιοτικός, όπως φαίνεται να τον εννοεί απολύτως εσφαλμένα ο αξιότιμος κος Υπουργός.

Αντίθετα με την άστοχη δήλωσή του είναι φυσικό να προκαλεί ανεπιθύμητους συνειρμούς παρομοίωσης των Κυβερνητικών παραγόντων με την απεχθή μορφή του Σερίφη του Νόττινχαμ, σε μια εποχή όπου η Κυβέρνηση ενοχοποιείται από την κοινή γνώμη για συγκάλυψη των σκανδάλων, ανάλγητη φορομπηχτική πολιτική, υπερβολική χρήση βίας στην καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων και ευρεία καταστρατήγηση της συνταγματικής τάξεως.

Με απλά λόγια «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»…

Και επιπροσθέτως δεν είναι και διπλωματικά ό,τι σοφότερο να αναφέρεται ένας κρατικός αξιωματούχος σε μια ηρωϊκή μορφή, που κοσμεί τους θρύλους και τις παραδόσεις μιας φίλης και συμμάχου χώρας, σημαντικότατου εταίρου μας στην ΕΕ, με ένα τρόπο, που αποπνέει απαξιοτική διάθεση.

Νομίζω;…

Δεν υπάρχουν σχόλια: