Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Εύγε κ. Παπανδρέου!


Ανακουφιστική όχι μόνο για τους οπαδούς του αλλά πιστεύουμε για όλους τους πολίτες υπήρξε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Βελλίδειο.
Η ανάπτυξη των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα τα καυτά ζητήματα, που απασχολούν τον σύγχρονο Έλληνα γεννά εύλογες ελπίδες ότι το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την χαμένη του πολιτική ωριμότητα, ώστε να αποτελέσει και πάλι ελπιδοφόρα εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
Η παράληψη εξ άλλου της παραμικρής αναφοράς στο επικοινωνιακό ατόπημα της προηγούμενης εβδομάδας, που είχε αναγάγει σε μείζον ζήτημα την λαθροχειρία στην περί συνταγματικής αναθεώρησης ψηφοφορία, μας χαροποιεί ιδιαίτερα όχι γιατί κατά κάποιο τρόπο δικαιώνει τα έντονα επικριτικά σχόλια μας. Αλλά κυρίως διότι υποδηλώνει κατανόηση του μεγέθους του ατοπήματος τόσο από τον κ. Παπανδρέου όσο και από τους επικοινωνιακούς του συμβούλους.
Αν εξαιρέσουμε το συνοφρυωμένο ύφος ενίων προσώπων της πρώτης σειράς καθισμάτων, τα επανειλημμένα και παρατεταμένα χειροκροτήματα των απλών ακροατών του επιβεβαιώνουν ότι το περιεχόμενο της ομιλίας του, αλλά και ο τρόπος παρουσίασής της ικανοποίησε απολύτως τις προσδοκίες, το αίσθημα, αλλά και την αισθητική των πολιτών.
Αν ο κ. Παπανδρέου συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και με τον ίδιο ρυθμό δεν θα αργήσουν οι δημοσκοπήσεις, που θα δίνουν προβάδισμα στο κόμμα του.
Αν μάλιστα απέναντι στις σαφείς και στοχευμένες προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. πρωθυπουργός επιμείνει να αντιπαραθέτει αόριστους, γενικόλογους σιβυλλικούς χρησμούς του τύπου «Ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα είναι υπαρκτός. Δεν εθελοτυφλούμε, αλλά και δεν θα γίνουν τροχοπέδη για τη συνέχιση του έργου μας», τότε πολύ γρήγορα θα απολέσει και το δημοσκοπικό πλεονέκτημα ως καταλληλότερου πρωθυπουργού.

Διότι ο πεινασμένος πολίτης αν πρόκειται να παρηγορήσει την πείνα του μόνο με λόγια προφανώς θα προτιμήσει τις σαφείς υποσχέσεις της αντιπολίτευσης από τις ασαφείς πλην όμως τρομακτικές απειλές της κυβέρνησης ότι θα συνεχίσει αταλάντευτη το «μεταρρυθμιστικό της έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: