Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Το Σαββατοκύριακο της πολιτικής κουταμάρας…

Δεν ξέρω ποια ακριβώς ήταν θέση των πλανητών, πόσο ενδιαφέρουσα η φάση της σελήνης, αν υπήρξε διακύμανση των ηλιακών κηλίδων ή αν η σχετική υγρασία σε συνδυασμό με ένταση ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων στην ατμόσφαιρα και ίσως η σχετική άνοδος της θερμοκρασίας αποτελούν παράγοντες επιβράδυνσης των νοητικών λειτουργιών.

Πάντως το βέβαιον είναι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο υπήρξε συντονισμένη επίθεση κουταμάρας, που έπληξε κατά ριπάς την πολιτική επικαιρότητα.

Κορυφαίο παράδειγμα στο συνέδριο της ΝΔ η ανούσια αντιπαράθεση των δύο επικρατέστερων υποψηφίων για το αν πρέπει πρώτα να φροντίσουν για τους οπαδούς, που δεν ψήφησαν στις πρόσφατες εκλογές ή μήπως πρώτα πρέπει να διευρυνθούν πολυπλευρικά.

Ανοησίες οι παραλληλισμοί με τον Ομπάμα και την κα Κλίντον, καθώς και η αναζήτηση πλεονεκτήματος στην κούρσα της διαδοχής με βάση το χρόνο παραμονής στην αίθουσα του συνεδρίου.

Όπως και οι κενολογίες για ενότητα στο βωμό της οποίας θα πρέπει η βάση της ΝΔ να πληρώσει τα σπασμένα αποδεχόμενη την ευθύνη για την ανικανότητα, τα λάθη, τα σκάνδαλα των ηγετικών κύκλων, που από ότι φαίνεται «τα βρήκαν μεταξύ τους» και επιμένουν να αναλάβουν για άλλη μια φορά τη «σωτηρία» του κόμματος.

Ανοησία η επισήμανση του απερχόμενου πρωθυπουργού ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «δεν σβήνει όσα έγιναν» εννοώντας τις «επιτυχημένες» κυβερνητικές του πολιτικές. Με την ίδια λογική δεν μπορεί να «σβήσει» και τις ευθύνες του για την πολιτική φαυλότητα, την διασπάθιση του δημόσιου πλούτου, την υπόθαλψη όλων αυτών, που ιδιοτελώς καταχράσθηκαν την εξουσία επί 5,5 χρόνια.

Ανοησία η προτροπή του κου Ζαγορίτη ότι όλοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια και πρέπει να βαδίσουν συντεταγμένα. Ακόμη και οι αφελέστεροι των οπαδών γνωρίζουν ότι στη ΝΔ δεν ανήκουν όλοι σε μία, αλλά σε πολλές οικογένειες. Και δεν είναι όλες οι οικογένειες ίδιες. Υπάρχουν τα «μεγάλα τζάκια» και οι «άστεγοι» και πάντως κάποιοι (λίγοι) υπήρξαν αγαπημένα παιδιά της οικογένειας ενώ κάποιοι άλλοι ( οι περισσότεροι) υπήρξαν «τα απόπαιδα» και οι φτωχοσυγγενείς. Και εν πάση περιπτώσει ποιος ακριβώς οικογενειακός δεσμός μπορεί να συνδέει τους άδολους πολίτες του καθημερινού μόχθου που έντιμα πασχίζουν για τον επιούσιο με τα τρωκτικά των δημόσιων ταμείων, που μέσα σε πέντε χρόνια κατάφεραν να αποκτήσουν υπέρογκα περιουσιακά στοιχεία;

Ανοησία τα παράπονα του κ.Καραμανλή για δήθεν συμπεριφορές, που πλήγωσαν αυτόν και την παράταξη. Καμιά μεμονωμένη συμπεριφορά, κανενός μεμονωμένου ατόμου δεν θα μπορούσε να πληγώσει κανένα πέρα από τον ίδιο τον δράστη. Αυτό που τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την παράταξη ήταν οι μεθοδεύσεις του αρχηγού που συγκάλυψαν τους υπαιτίους και διέχυσαν τις εγκληματικές ευθύνες στο σύνολο του κομματικού οργανισμού.

Προφανώς αυτές «οι εξυπνάδες» του Σαββάτου, που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα, οδήγησαν τους συνέδρους να απουσιάσουν μαζικά την επομένη, αφήνοντας τους πρωτοκλασάτους των μπροστινών καθισμάτων να τα λένε μεταξύ τους την Κυριακή…

Όμως το προνόμιο της πολιτικής ανοησίας το Σαββατοκύριακο δεν το είχε μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ίσως τα πρωτεία διεκδικεί ο κος Καρατζαφέρης, που είχε την φαεινή ιδέα να προτείνει επανάληψη βουλευτικών εκλογών τον Μάρτιο με αφορμή τις προεδρικές εκλογές. Οποία η πολιτική οξυδέρκεια του ανδρός; Δεν βρίσκεται κανείς στο κόμμα του να του εξηγήσει ότι προϋπόθεση εξ ων ουκ άνευ για τη διενέργεια εκλογών είναι η ύπαρξη τουλάχιστον δύο κομμάτων, που να επιθυμούν την ανάληψη της εξουσίας;

Ανοήτως επιχειρηματολογούν και οι συνδικαλιστές του λιμανιού του Πειραιά στο μέτρο που δεν περιορίζουν τα αιτήματά τους στην κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων τους, αλλά αυτοαναγορεύονται σε υπερασπιστές των εθνικών συμφερόντων της χώρας.Το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων αυτονόητα αφορά όλους τους έλληνες πολίτες και προφανώς και τους λιμενεργάτες. Όμως είναι επίσης προφανές ότι το θέμα είναι πολιτικό και υπερβαίνει το επίπεδο της συνδικαλιστικής ηγεσίας μιας επαγγελματικής ομάδας.

Τέλος από «την ευγενή άμιλλα» πολιτικής ανοησίας δεν κατάφερε να απουσιάσει και ο αξιότιμος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των stagiaires δήλωσε ότι «κάποτε έπρεπε να τελειώσει η φαυλοκρατία σε αυτή τη χώρα και η ιστορική στιγμή ήρθε. Ιστορία χωρίς θύματα δεν γράφεται».

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι ο τρόπος λειτουργίας των stage είχε εξελιχθεί σε μνημείο πολιτικής φαυλότητας. Όμως ο λαός αναμένει από τον κο Πάγκαλο να «γράψει ιστορία» συγκρουόμενος με τη διαπλοκή και όχι με τα θύματα της. Περιμένει από τον κο Πάγκαλο να ξεκινήσει το κυνηγητό από όλους αυτούς τούς συναδέλφους του επαγγελματίες πολιτικούς, που πρωταγωνίστησαν στην σκανδαλώδη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και όχι με τους φτωχοσυγγενείς της ρουσφετολογίας.

Να τα βάλλει πρωτίστως με τους πρωτοκλασάτους «αμαξάδες» του άρματος της πολιτικής φαυλότητας και όχι με τους τελευταίους τροχούς της αμάξης, τους γαλάζιους συμβασιούχους.

Αυτούς τους εγκεφάλους της κατάχρησης της δημόσιας περιουσίας και τα τσιράκια τους να εντοπίσει, να παραδώσει στη δημόσια καταισχύνη και γιατί όχι να τους αναγκάσει να επιστρέψουν πίσω στο δημόσιο ότι παρανόμως και ανεντίμως έχουν ιδιοποιηθεί.

Έτσι γράφεται η πραγματικά προοδευτική ιστορία και όχι με κούφια λόγια φθηνής και αμφιβόλου ποιότητας επικοινωνιακής σκοπιμότητας.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεια σου φίλε Choricos
Καλός, πολύ καλός και εύστοχος ο τρόπος που σχολιάζεις «τα πάντα όλα» που διαδραματίστηκαν αυτό «Σαββατοκύριακο της πολιτικής κουταμάρας…».
Μοιάζουν όλα, σαν μια θεατρική παράσταση του παραλόγου.
Κεντρικό πρόσωπο ο απερχόμενος «καταλληλότερος», σε ένα συνέδριο οπερέτα της Ν.Δ
.Με χειρονομίες και μορφασμούς «αλλά Benito», προσπαθούσε να αποσείσει από πάνω του όλες τις ευθύνες για πράξεις – παραλήψεις – και αμαρτήματα που έβλαψαν την Χώρα κατά την καταλληλότατη Πρωθυπουργία του..
Θέλει να πείσει ότι είναι άμωμος και δείχνει σαν φταίχτη τον Λαό που τον αποδοκίμασε όσο κανένα άλλο ηγέτη της Δεξιάς από την μεταπολίτευση και μετά.
Όλος ο «εσμός» των κατανικημένων γαλάζιων ασχέτων από κάτω καταχειροκροτούσε και αλάλαζε «εν χορώ»: Κα-ρα-μα-νλής…. Κα-ρα-μα-νλής
Τι καταισχύνη!
Τι αβελτερία και τι κοντή μνήμη!
Οποία πολιτική άνοια και τι αποστροφή!
Μακράν, η χειρότερη και πλέον ανάξια κυβέρνηση που άφησε πίσω της καθημαγμένη την Χώρα και έδωσε το δικαίωμα στον δεξιό συντηρητικό Αλμούνια να απαιτεί και με απλωμένο το χέρι να κραυγάζει:
«Δώστε μου τα κλειδιά του Γενικού Λογιστηρίου του Ελληνικού κράτους…»
Τα άλλα πρόσωπα οι τρεις διεκδικητές της αρχηγίας.
Πρωταγωνίστρια εδώ η Ντορίτα, η Ντόρα η Θεοδώρα, η Μητσοτάκαινα!
Υποψήφια αρχηγός με μόνα στοιχεία στο βιογραφικό της η ίντριγκα και η μικροπολιτική που για πολλά χρόνια σπούδασε κοντά στο δολοπλόκο εφιάλτη πατέρα της.
Και έχει το θράσος η κυρία να ηγηθεί αυτού του μεγάλου κόμματος της Χώρας και να προαλείφεται μάλιστα και για πρωθυπουργός!
Οι άλλοι δύο λιγότερο αποθετικοί (σε μένα) παρά την apolitik άχροα, άοσμη και άγευστη παρουσία τους, σφιγμένοι και δακρύζοντες, προσπαθούσαν να προκαλέσουν την συμπάθεια του «μιλημένου» πλήθους.
Βέβαια αν ψήφιζε αυτός ο «συνεδριακός εσμός» ήτανε σκοτωμένοι από χέρι.
Τώρα κάποιες ελπίδες υπάρχουν, ειδικά για τον επιστρέψαντα άσωτο «Αντώνη»
Με πιάνει μια τσαντίλα, μου ανεβάζει την πίεση και με παρασύρει σε πολλά γαμώ τα…., ένας θυμός για την αναλγησία και τον μη κολασμό όλων αυτών που ανενδοίαστα γεμίσανε τα θυλάκια τους και τώρα θωρόντας τους πένητες, τους αγωνιούντες, τους ανέργους και όλους εμάς διπλό και τριπλο-φορολογούμενους, σφυρίζουν αδιάφορα…
Όλα αυτά «τα ταμένα» στον άγιο Μαμωνά, όπως ο Πέτρος, ο Γιώργος, ο Αγάπιος, ο Ευγένιος, ο Θεόδωρος και άλλοι πολλοί και διάφοροι γαλάζιοι «αδιάφθοροι»
Μεγάλη απουσία ο «περί πολλών ενασχολούμενος» στυλοβάτης, Γιώργος Σουφλιάς.
Φεύγει λέει από την «πολιτική» να πάει εκεί στην βίλα… του στην Ανάβυσσο να «αναπνεύσει καθαρό αέρα….»
Όλοι μαζί και ο καθένα χωριστά:
«Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος».
Να και ο «δικός» μας ο Πάγκαλος.
Του δώσαμε ένα σύγχρονο οπλοπολυβόλο να κυνηγήσει και να φονεύσει τα καλοθρεμμένα άγρια θηρία και αυτός «αντ αυτού», σημαδεύει και ντουφεκάει τα αδύναμα και να πετάξουν (από την πείνα) ακόμη «γαλάζια» σπουργίτια……
Τι τον ήθελες εκεί που τον έβαλε Πρόεδρε????
Sorry που Βγήκε «Πειραϊκή - Πατραϊκή» φίλε μου, αλλά έβγαλα και εγώ το άχτι μου ξέρεις…

choricos είπε...

Φίλε Δωδωναίε,
Ευχαριστώ για το σχόλιό σου, που όπως πάντα είναι γλαφυρό, ευφυές και εύστοχο.
Εκφράζεις με ασυναγώνιστο τρόπο τις σκέψεις και τα συναισθήματα του κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
Δεν ξέρω γιατί το πολιτικό προσωπικό της χώρας αδυνατεί τόσο συχνά να αφουγκρασθεί τα μηνύματα των καιρών και κάποιες «ηγετικές προσωπικότητες» επιμένουν ξεροκέφαλα να ακολουθούν δρόμους πολιτικής αυτοκτονίας.
Πάντως μη προσπαθείς να περιορίσεις τα κείμενά σου, γιατί οι εποικοδομητικές απόψεις και οι χρήσιμες ιδέες είναι το ζητούμενο και άλλωστε το διαδίκτυο δεν πάσχει από έλλειψη χώρου αλλά από έλλειψη επιμελώς σκεπτόμενων ανθρώπων, ικανών να διαλέγονται πολιτισμένα και επιδεικνύοντας την αναγκαία κοινωνική ευπρέπεια.