Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Αλμούνια και Τρισέ, αβανταδόροι των κερδοσκόπων.

Έχει παρέλθει ένας και "κάτι ψιλά" χρόνος από την στιγμή που ανακοινώθηκε επισήμως η έναρξη μιας ανεπανάληπτης διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Παρότι η υπαιτιότητα γι αυτή την περίπου βιβλική οικονομική καταστροφή ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους οικονομολόγους/τραπεζίτες από κοινού με την απανταχού του δυτικού κόσμου πολιτική ελίτ, οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο παρέμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους, αλλά κατάφεραν να πείσουν με τα μέσα μαζικής επικοινωνιακής προπαγάνδας, που ελέγχουν παντοιοτρόπως, ότι αυτοί, οι ασυναγώνιστοι losers, είναι οι μόνοι αδιαμφισβήτητοι ήρωες-τεχνοκράτες, που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στη γή της νέας οικονομικής επαγγελίας.


Και οι μεν πολιτικοί συνεταίροι τους έχουν αναλάβει το κουκούλωμα των ευθυνών και την διαχείριση της εκτόνωσης του κοινωνικού επαναστατισμού, που είναι μοιραίο να προκύψει, οι δε τραπεζίτες έχουν αναλάβει την διαχείριση της διάσωσης των «κεκτημένων» και την επινόηση και εφαρμογή των συνταγών για την έξοδο από την κρίση, χωρίς απώλεια κερδών για τους κερδοσκόπους.
Οι πολιτικοί λοιπόν επιδιδόμενοι σε θεατρικές παραστάσεις τύπου G(aragkioz)8, G(aragkioz)20, eco(u)fin και άλλα ευτράπελα προσπαθούν να διασκεδάσουν την κατάσταση πουλώντας κάλπικες υποσχέσεις για δήθεν επερχόμενη ανάκαμψη και καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στο αγρίως χειμαζόμενο διεθνές ακροατήριο, που πρέπει να ξαναγίνει υποζύγιο της νέας οικονομικής παλινόρθωσης.
Οι οικονομολόγοι/τραπεζίτες όμως, μακράν θρασύτεροι των πολιτικών, επιμένουν αμετανόητοι στις οικονομικές τακτικές, που οδήγησαν στην κρίση και το χειρότερο επιχειρούν να επαυξήσουν την κερδοφορία των ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών «ιδρυμάτων» (τουτέστι των πραγματικών αφεντικών τους) τινάζοντας στον αέρα τους κρατικούς προϋπολογισμούς, εξαθλιώνοντας έτι περαιτέρω εκατομμύρια νοικοκυριών και υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ.Τρισέ με τον κ. Αλμούνια.
Τα οικονομικά μοντέλα αυτών των κυρίων και των διαφόρων συναδέφων τους ανά τον κόσμο, καθώς και η μεθοδολογία ανάπτυξης και ελέγχου του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι είναι δημιουργήματα τους.
Με άλλα λόγια ανήκουν στην ομάδα των οικονομολόγων «μαζικής καταστροφής».
Ωστόσο οι κύριοι αυτοί περιέργως παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους και όπως φαίνεται επιμένουν να συνεχίσουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο.

Έτσι ενώ μέχρι προχθές (μέχρι τις 4/10/2009) εμφανίζονταν διαλλακτικοί και υπομονετικοί, τώρα ξαφνικά μετέβαλλαν τακτική.
The game is over. Το παιχνίδι τελείωσε δήλωσε ο κ. Τρισέ, ενώ ο συμπαίκτης του κος Αλμούνια άστραψε και βρόντηξε κατά της «ελληνικής αναξιοπιστίας».

Κατ’ αρχήν είναι άηθες, άντιδεοντολογικό και άκομψο ο Ευρωπαϊκός Τραπεζίτης να επιλέγει λεκτικές διατυπώσεις με προδιαγραφές τηλεοπτικής ατάκας.
Όμως η αστοχία της έκφρασης δεν μεταβάλλει το γεγονός, ότι επί της ουσίας ό κ. Τρισέ ομολογεί συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (κος Αλμούνια) σε κάποιου είδους παιχνιδάκι. Διότι προφανώς για να τελειώσει ένα παιχνίδι, κάποιοι μαζί με τον κύριο Τρισέ, για κάποιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να το είχαν στήσει.


Με απλά λόγια, ίνα εκπληρωθεί το ρηθέν ότι «γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει», ο κος Τρισέ με τη γκάφα του ομολόγησε ότι το προηγούμενο διάστημα εν συμπαιγνία με τον κο Αλμούνια και προφανώς την απελθούσα κυβέρνηση Καραμανλή είχε στήσει ένα παιχνίδι συγκάλυψης των πραγματικών οικονομικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν πρόσθετα επικοινωνιακά προβλήματα στην παραπαίουσα τότε κυβέρνηση. Δυστυχώς σ’ αυτό το παιχνίδι φάνηκε ότι «έπαιζε» και ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, που και αυτός ω του θαύματος ανακάλυψε εν μια νυκτί τον διπλασιασμό του ελλείμματος.
Με ακόμη πιο απλά λόγια όλοι αυτοί οι κύριοι, που πληρώνονται από τους Ευρωπαίους πολίτες για να τους προστατεύουν από τις οικονομικές «κακοτοπιές» είχαν συμπήξει μια χαρούμενη παρέα, που επιδιδόταν για μακρό διάστημα σε ένα παιχνίδι παραπλάνησης των Ελλήνων, αλλά και των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Το χειρότερο όμως με αυτούς τους δυο κυρίους Τρισέ και Αλμούνια, οι οποίοι αρέσκονται να παίζουν εν ου παικτοίς, είναι οι καταστροφικές συνέπειες των θεατρινίστικων δηλώσεών τους στην ήδη ρημαγμένη ελληνική οικονομία.

Και ένας ηλίθιος υποψήφιος οικονομικής σχολής γνωρίζει ότι όταν ένας μεγαλόσχημος διεθνής οικονομικός παράγων αμφισβητεί την φερεγγυότητα ενός δανειολήπτη, το αναμενόμενο άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού του.
Παρότι λοιπόν στα λόγια αυτοί οι κύριοι εκόπτοντο δήθεν για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, επι της ουσίας δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να υπονομεύουν την οικονομική αξιοπιστία της χώρας και να στέλνουν μήνυμα αυξήσεως του χρηματοπιστωτικού κινδύνου στις διεθνείς αγορές.
Στην κρίσιμη στιγμή, όπου η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να προσφύγει σε διεθνή δανεισμό, αυτοί οι αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής οικονομικής καταστροφής έσπευσαν να γίνουν οι αβανταδόροι των διεθνών κερδοσκόπων, προσφέροντάς τους τα αναγκαία ερείσματα για να αυξήσουν τα επιτόκια δανεισμού.

Το άλμα λοιπόν της διαφοράς από το αντίστοιχο Γερμανικό του επιτοκίου του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου από τις 130 στις 153 μονάδες μέσα σε ένα σαββατοκύριακο ήταν κάτι μετά βεβαιότητας προβλέψιμο για τους ανεκδιήγητους κκ Τρισέ και Αλμούνια.

Έτσι οι κύριοι αυτοί απέδειξαν ότι παραμένουν άκρως επικίνδυνοι όχι μόνο για την καραμπινάτη επαγγελματική ανεπάρκειά τους, αλλά κυρίως διότι επιμένουν να στήνουν παιχνίδια υπέρ των κερδοσκόπων στην πλάτη των ευρωπαϊκών κρατών, αλλά και ολοκλήρου της ευρωπαϊκής ένωσης, που πληρώνει το παχυλό πακέτο αποδοχών τους.
Διότι όπως είναι ευνόητο κάθε παραπάτημα της Ελληνικής οικονομίας διακινδυνεύει σοβαρό κλυδωνισμό του Ευρώ, κάτι που προφανώς δημιουργεί κραδασμούς στην συνόλη ευρωπαϊκή οικονομία.

Κάποιος λοιπόν θα πρέπει να ανακαλέσει στην τάξη αυτούς τους αμετανόητους αβανταδόρους της διεθνούς κερδοσκοπίας και γιατί όχι να τους ζητήσει να αποζημιώσουν το Ελληνικό δημόσιο για τη ζημιά του από τα «παιχνιδάκια» με τα σπρεντ.
Κάποιος πρέπει να σταματήσει τα βραχυπρόθεσμα παιχνίδια των αποτυχημένων τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πλήττουν μακροπρόθεσμα την Ελληνική οικονομία.

Κάποιος πρέπει να αντιτείνει στον κ. Τρισέ και την συντροφία του:

OK dude! The game is over but only for you…


Δεν υπάρχουν σχόλια: