Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Οι παράγκες της διαφθοράς σε τρομώδη πανικό…

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε την επικοινωνιακή υποχρέωση φαινομενικής εντιμότητας της «γυναίκας του Καίσαρα». Από προχθές μάθαμε την ανάγκη να φαίνεται τίμιος και ο σύζυγος της Υπουργού.

Γελοία πράγματα.

Ακόμη πιο γελοίοι είναι όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι στην πλειοψηφία τους πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι οι οποίοι στην αλήστου μνήμης εποχή Ρουσόπουλου έφριτταν και διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την υπεράσπιση της γυναικείας προσωπικότητας υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να θυσιάζεται η επαγγελματική σταδιοδρομία της γυναίκας στο βωμό των επαγγελματικών σκοπιμοτήτων του συζύγου της, και σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι «αγανακτούν» με την «καθυστέρηση» καρατόμησης μιας Υφυπουργού για φορολογικές εκκρεμότητες, που δημιούργησε ο σύζυγός της, σε χρόνο που ούτε καν τον είχε γνωρίσει.

Πολλαπλασίως γελοίες οι δηλώσεις του κου Σαμαρά, που εγκάλεσε τον απουσιάζοντα στο εξωτερικό Πρωθυπουργό γιατί, άκουσον άκουσον, από την ώρα της δημοσίευσης της είδησης μέχρι την αποπομπή της Υφυπουργού μεσολάβησαν καμιά δεκαριά ώρες και κάτι ψιλά… Και τα λέει αυτά το πρότυπο της πολιτικής ατολμίας, ο κος Σαμαράς, που επί επτά μήνες δεν έχει βρεί το θάρρος να αποπέμψει, ούτε καν να κατονομάσει ούτε ένα λαμόγιο, ούτε ένα φαύλο υποκείμενο από αυτά που καταλήστεψαν και χρεοκόπησαν την χώρα. Αυτά τα ανεκδιήγητα ανθρωποειδή, που επί έξι χρόνια επιδόθηκαν σε κάθε είδους οικονομική και πολιτική ασχημία καταστρέφοντας παντοειδώς την πατρίδα. Όλους αυτούς, από τους οποίους συνεχίζει να εξαρτά την ύπαρξή του ο κομπορρήμων αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, οι περισσότεροι των οποίων διατηρούν περίοπτες θέσεις στην κομματική ιεραρχία και με ιδιάζουσα θρασύτητα εξακολουθούν να εμφανίζονται δημοσίως ως εκπρόσωποι της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης παράταξης.

Ο κος Σαμαράς ο οποίος την μια ημέρα διατυμπανίζει ότι επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στα σκάνδαλα του παρελθόντος, την άλλη μέρα δηλώνει ότι γυρίζει σελίδα και προσπαθεί να εκβιάσει την κυβέρνηση για να μη προχωρήσει σε διερεύνηση ευθυνών των κατάπτυστων οικονομικών εγκληματιών, την προτεραία «πουλάει μαγκιά» ότι θα τα αλλάξει όλα και δεν εξαιρείται κανείς από την αξιολόγηση του βίου και της πολιτείας του και την επομένη διευκρινίζει ότι οι εκλεγμένοι βουλευτές του δεν υπόκεινται σε αξιολόγηση με βάση το παλαιολιθικό του καταστατικό. Πόσο γελοίο ακούγεται ιδίως στα αυτιά της νέας γενιάς να κόπτονται για ένα κομματικό καταστατικό αυτοί που αδιαφόρησαν για το Σύνταγμα, παραβίασαν τον μισό τουλάχιστον ποινικό κώδικα και ευτέλισαν την βουλή και την δικαιοσύνη….

Οι δημοσκοπήσεις παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες των δημοσκόπων βοούν με τρόπο, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ότι ο ελληνικός λαός έχει πλέον καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα περί ευθυνών και υπευθύνων. Έχει σχηματίσει ομόθυμη απαξιοτική πεποίθηση και για τους αυτουργούς και για τους ηθικούς αυτουργούς και για όλους όσους υπέθαλψαν και ανέχθηκαν αυτό το βόρβορο της διαπλοκής και της διαφθοράς, αλλά και για όσους επιμένουν να τον συγκαλύπτουν.

Ο κόσμος δηλαδή το έχει τούμπανο και ο αξιότιμος κος Σαμαράς κρυφό καμάρι.

Αντί να αναλάβει μαζί με τον κο Παπανδρέου σταυροφορία κάθαρσης των κομμάτων και της δημόσιας ζωής του τόπου, αυτός αναζητά τρόπους εσωκομματικής ισορροπίας και καταφεύγει, πότε σε φθηνούς λεονταρισμούς, πότε σε πολιτικούς εκβιασμούς περί αρνήσεως συναίνεσης σε θέματα εθνικής σημασίας και πότε σε άθλιους συμψηφισμούς.

Μνημείο κυνικού πολιτικού εκβιασμού αποτελεί η δημόσια δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ότι: «εάν η κυβέρνηση βλέπει ποινικές ευθύνες πίσω από την υπόθεση, (Βατοπεδίου) θα πρέπει να αποδεχθεί την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου».

Έλεος κύριοι!!!

Κύριε Μαρκόπουλε ακούς τι λες;

Κύριε Σαμαρά αντιλαμβάνεσαι τι ζημιά σου κάνει ο κος Μαρκόπουλος;

Δηλαδή ο κος Παπακωνσταντίνου έχει ευθύνες στο μέτρο που η κυβέρνηση επιμείνει στη διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου; Αν η κυβέρνηση ενδώσει στη συγκάλυψη των δικών σας, τότε αυτομάτως εξαφανίζονται οι περιβόητες ευθύνες Παπακωνσταντίνου;

Οι αναίσχυντες «παράγκες» οι οποίες φαίνεται ότι εξακολουθούν να χαλιναγωγούν τον δυστυχή αρχηγό της ΝΔ έχουν φθάσει στην απύθμενη αθλιότητα να απειλούν ότι σε περίπτωση εξεταστικής για την οικονομία θα τινάξουν το πολιτικό τοπίο στον αέρα απαιτώντας την διεύρυνση του ελέγχου μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ήδη σεσημασμένα παπαγαλάκια τόσο του δημοσιογραφικού χώρου όσο και άλλων ειδικοτήτων καλλιεργούν την απίθανη κουταμάρα ότι ο δανεισμός της χώρας ξεκίνησε από το 1981.

Αποσιωπούν δολίως ότι την εποχή εκείνη ξεκίνησε ένα γιγαντιαίο αναπτυξιακό και πραγματικά εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα της χώρας με επίκεντρο τον εργαζόμενο και τον μικρομεσαίο αγρότη ή επιχειρηματία και με έμφαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές. Αποσιωπούν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπήκε στην πολιτική ως ανεπάγγελτος, εισέπραξε από αυτήν μόνο πολιτικές διώξεις και απεβίωσε ως ένας από τους φτωχότερους Έλληνες πολιτικούς. Αποσιωπούν ότι παρά τις μεγάλες υπηρεσίες, που προσέφερε στον τόπο και σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και παρότι για πρώτη φορά ο μη προνομιούχος Ρωμιός απέκτησε επί των ημερών του εθνική αξιοπρέπεια και είδε χρήματα στην τσέπη του, αυτά δεν εμπόδισαν τους χολερικούς πολιτικούς του αντιπάλους να τον σύρουν σε στημένες δίκες και παρά την φιλότιμη διακομματική προσπάθεια της τότε κυβερνώσας δεξιάς και της μεταπολιτευτικά παγίως συνοδοιπορούσας της αριστεράς αθωώθηκε πανηγυρικά.

Σε αντίθεση λοιπόν με εκείνον οι πολιτικοί νάνοι, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις αθλιότητες, συμβαίνει να είναι αυτοί που καταλήστευσαν συστηματικά τον τόπο, που έκαναν την Ελλάδα παγκόσμιο σύμβολο διαφθοράς και κατάφεραν, παρότι ανεπάγγελτοι, να συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους αυτού του τόπου. Γι αυτό άλλωστε η ανάμνηση εκείνου ως λαοπρόβλητου οραματιστή ηγέτη θα μείνει βαθειά ριζωμένη στην καρδιά των απλών ανθρώπων. Αντίθετα όλοι αυτοί οι θλιβεροί συκοφάντες θα παραμείνουν στις μελανές σελίδες της σύγχρονης πολιτικής νανολογίας ως διεφθαρμένα και εθνικά ασυνείδητα τρωκτικά, που βούλιαξαν την οικονομία, κατέστρεψαν τη χώρα και κατεξευτέλισαν το πολιτικό σύστημα και τις μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, που είχαν την ατυχία να τους εμπιστευθούν.

Τουλάχιστον λοιπόν για λόγους στοιχειώδους ευφυΐας και αυτοσυντήρησης θα έπρεπε ο αξιότιμος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την επομένη της αναδείξεώς του στην προεδρία της ΝΔ να είχε κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνδέει με το φαύλο παρελθόν και να είχε γίνει μπροστάρης της κάθαρσης και του ηθικού κολασμού των επιόρκων.

Η εμμονή του να προσφέρει πολιτική κάλυψη σ’ αυτούς που ρήμαξαν τον τόπο και να αναζητά απεγνωσμένα ανίερες πολιτικές συμμαχίες και παρανοϊκούς συμψηφισμούς, για να συγκαλύψει εγκληματικές ενέργειες και παραλήψεις, εξευτελίζει συνολικά την παράταξή του, ευτελίζει τους θεσμούς και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: