Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το πάρτι των καθαρμάτων.

Τα χθεσινά αίσχη αποκαλύπτουν την σκοπιμότητα, που εξυπηρετούσε η προσπάθεια στην οποία είχαν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα κάποιοι άθλιοι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι να σπιλώσουν την γενιά του Πολυτεχνείου και να δυσφημίσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Φοβόντουσαν τα μηνύματα, τα αιτήματα, τα προτάγματα, τα οράματα μιας ηρωϊκής περιόδου, που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και πηγή ψυχικής ανάτασης για τους νέους, σύγχρονους αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τρέμουν τις μοιραίες συγκρίσεις των αντιλαϊκών μέτρων και των ενδοτικών τους πολιτικών απέναντι στη φιλολαϊκή και εθνικά περήφανη πολιτική του λαοπρόβλητου ηγέτη.

Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται, η ιστορία εκδικείται, όσους επιχειρούν να την παραγράψουν ή να την αγνοήσουν.

Είναι ανόητοι και κοντόφθαλμοι, όσοι νομίζουν ότι με τη βία θα καταφέρουν να κάμψουν το φρόνημα ενός ιστορικού έθνους, ενός πολιτισμένου λαού, που μάχεται για εθνική αξιοπρέπεια, για δημοκρατικές ελευθερίες, για κοινωνική προκοπή, για μια θέση στον ήλιο.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός, που κατάφερε να ενώσει πραγματικά το έθνος και να συμφιλιώσει το λαό με τα σώματα ασφαλείας, αναβαθμίζοντας τα στον πραγματικό τους ρόλο και καταξιώνοντάς τα στη συνείδηση του πολίτη.

Αυτή την υγιή σχέση άφρονες και μικρόνοες πολιτικές διακινδυνεύουν να διαταράξουν ανεπανόρθωτα και να σύρουν την αστυνομία σε αδελφοκτόνες και πατροκτόνες συμπεριφορές, τους δε πολίτες σε αντιπαλότητα με τα σπλάγχνα εκ των σπλάγχνων τους, που είναι οι αστυνομικοί.

Και είναι ειρωνεία της τύχης ότι πολιτικός ηγέτης των σωμάτων ασφαλείας στην παρούσα περίοδο είναι ο κος Παπουτσής, ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος της ΕΦΕΕ στην μεταπολίτευση, έχοντας συμμετάσχει σε φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες και έχοντας ιδία πείρα από βίαια καταστολή διαδηλώσεων, αύρες και δακρυγόνα.

Και κυρίως έχοντας ιδία πείρα για την αναποτελεσματικότητα τέτοιων ολοκληρωτικών συμπεριφορών, που στηρίζονται στην παρακρατική δράση φασιστοειδών και λούμπεν καθαρμάτων.

Κε Υπουργέ,

Αναλάβετε άμεσα τις δέουσες πρωτοβουλίες.

Αφυπνείσθε τους ανόητους και αδαείς περί το κοινωνικώς γίγνεσθαι συναδέλφους σας, εξουδετερώστε τα καθάρματα, που απειλούν με διάλυση την Δημοκρατία, προστατέψατε τους θεσμούς , αγωνισθείτε στο πλευρό των πολιτών, που παλεύουν με σημαία τα αιτήματα της νεότητός σας.

Το οφείλετε στην προσωπική σας ιστορία, που σφράγισε την ιστορία της γενιάς μας και δεν δικαιούσθε να την θέσετε υπό διακινδύνευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: