Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Αλαζονικά και άσεμνα.




Οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού μετά την αποκαλούμενη κατ’ ευφημισμό συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σηματοδοτούν την πανηγυρική μεταβολή του δόγματος πολιτικής συμπεριφοράς του κυβερνώντος κόμματος.
Από το βαρύγδουπο θεωρητικά μέχρι σήμερα προβαλλόμενο «ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ», περάσαμε στον αντίποδα Αλαζονικά και Άσεμνα.
Βεβαίως είναι παγκοίνως γνωστό ότι ανεξάρτητα από τα πρωθυπουργικά ευχολόγια, ανέκαθεν και με έξαρση στη δεύτερη κυβερνητική θητεία, για όλα τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη το δίπτυχο αλαζονικά και άσεμνα υπήρξε η βάση της εφηρμοσμένης πολιτικής τους.
Όμως δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο ότι πλέον ο κ. Πρωθυπουργός με τις πρόσφατες απαξιοτικές για το Κοινοβούλιο πρακτικές του και με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του διολίσθησε πλέον απροκάλυπτα στην πολιτική φιλοσοφία της πλειοψηφίας των στελεχών του.
Χρησιμοποιώντας ως συνήθως τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ως ένα απλό επικοινωνιακό δρώμενο προέβη σε γενικές απειλές εναντίον του Ελληνικού Λαού, μη παραλείποντας να επιδαψιλεύσει ανούσιους επαίνους στον εαυτό του και να λοιδορήσει σκληρά τους πολιτικούς του αντιπάλους (αλαζονικά).



Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Πρωθυπουργός προανήγγειλε δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων μετά τις ευροεκλογές.
Η προαναγγελία αυτή μόνο ως απειλή μπορεί να εισπραχθεί από τους εχέφρονες πολίτες, που ακόμη μετράνε τις πληγές τους από το πρώτο κύμα «μεταρρυθμίσεων», ιδιαίτερα εκείνων που σε κάποιο βαθμό υλοποιήθηκαν.
Μεταρρυθμίσεις στις κρατικές επιχειρήσεις, που οδήγησαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που είχε δημιουργηθεί από τον ιδρώτα πολλών προγενέστερων γενεών.
Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, που σε συνδυασμό με το εφεύρημα των δομημένων ομολόγων, απειλούν με χρεωκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επανίδρυση του κράτους, που επέβαλλε την αναξιοκρατία και το ρουσφέτι στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού.
Απελευθέρωση της αγοράς, που επέβαλλε την απόλυτη ηγεμονία των μεσαζόντων και των καρτέλ.
Μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα, που κατέστρεψαν τους καπνοπαραγωγούς και απειλούν να ξεκληρίσουν το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού της χώρας.
Και τα λοιπά, και τα λοιπά.
Και όλα αυτά τα τρομερά (γκραν γκινιόλ) επιτεύγματα τα παρουσίασε σαν υπευθυνότητα και εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος ενώ κατηγόρησε για ανευθυνότητα και κομματική ιδιοτέλεια όσους τολμούν να ασκήσουν κριτική στην πρωτοφανή εξαθλίωση, που βιώνει ο λαός και ο τόπος.



Προφανή όμως υστέρηση σεμνότητος είχαν οι εξαγγελίες για διάλογο στη Βουλή προς ενδυνάμωση της διαφάνειας, από ένα Πρωθυπουργό, που τους τελευταίους μήνες έχει επιδείξει πρωτοφανή ασέβεια στον κοινοβουλευτικό θεσμό, με αποκορύφωμα την πρόσφατη απόφασή του να επιβάλλει την πρόωρη λήξη της συνόδου της Βουλής, που είχε ως αποτέλεσμα το γενικό κουκούλωμα πάσης φύσεως σκανδάλων.



Και βεβαίως η εμφάνιση ενός Πρωθυπουργού, ο οποίος χρησιμοποιεί τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να υπερψηφίσουν την Ν.Δημοκρατία στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα σεμνή.
Δεν γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός ότι το μόνο θέμα, που επιτρέπεται να απασχολήσει την Κυβέρνηση είναι πως θα οργανωθεί η διεξαγωγή ευροεκλογών κατά τρόπο ανόθευτο και αντικειμενικό;
Στις ευροεκλογές αναμετρώνται κόμματα και βεβαίως ο κ. Καραμανλής δικαιούται να καλέσει τον Ελληνικό λαό να τον υπερψηφίσει.
Όμως αυτό μπορεί να το πράξει ως αρχηγός κόμματος, που εξέρχεται από μια κομματική σύσκεψη και όχι ως Πρωθυπουργός, που συνοψίζει τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε.



Πρόκειται για μια ακόμη θεσμική αταξία, που μάλλον ο κ. Καραμανλής με τη μεγάλη εκτίμηση, που έχει για τους πολίτες και τους ακροατές του δημοσιογράφους, θα θεώρησε ότι πολλοί θα τη δουν, αλλά λίγοι θα την καταλάβουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: