Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σαμαράς Δεσμώτης….

«Η Νέα Δημοκρατία διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε. Σήμερα, έχει γυρίσει σελίδα. Δεν απολογούμαι, λοιπόν, για κανένα.»

Αντώνης Σαμαράς. Πρόεδρος ΝΔ/3.3.2010.


Αν ο κος Καραμανλής έχει κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο του καταστροφικότερου Πρωθυπουργού όλων των εποχών, ο κος Σαμαράς φαίνεται να έχει βάλλει στόχο τον τίτλο του πλέον ανίκανου αρχηγού αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και αυτό όχι γιατί στο μικρό σχετικά διάστημα της αρχηγίας του δεν κατάφερε να διαχειρισθεί στοιχειωδώς τα συσσωρευμένα κομματικά του προβλήματα, ούτε διότι δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπώς συγκροτημένο πολιτικό πλαίσιο.

Αλλά κυρίως διότι εμφανίζεται απολύτως ανίκανος να κατανοήσει τα κελεύσματα των καιρών και εντελώς ακατάλληλος να αφουγκρασθεί το σφυγμό όχι μόνο του ευρύτερου εκλογικού σώματος, αλλά ούτε της ίδιας της κομματικής του βάσης.

Στην πρωτοφανώς έκρυθμη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο τόπος, θα περίμενε κανείς από ένα αρχηγό κόμματος εξουσίας να επιδείξει στοιχειώδη πολιτική σύνεση και να πολιτεύεται με σοβαρότητα κυβερνητικής προσομοίωσης. Στην χειρότερη περίπτωση ο αρχηγός του να διαθέτει την απαιτούμενη πολιτική διαίσθηση, ώστε, αν δεν προηγείται, τουλάχιστον να ακολουθεί αξιοπρεπώς τις βασικές απαιτήσεις της κοινής γνώμης.

Ενώ όμως οι πολίτες αγωνιούν για την επιβίωση της χώρας και την εξόφληση του δημοσίου χρέους, ο κος Σαμαράς μοιάζει να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του επιβίωση και για το πώς θα ξεπληρώσει τις προσωπικές του «επιταγές» στον προκάτοχό του.

Έτσι την ώρα, που οι Έλληνες πολίτες καλούμενοι να πληρώσουν για τα χρέη που δημιούργησαν σεσημασμένοι καταχραστές του δημόσιου πλούτου, ευλόγως απαιτούν την ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Την ώρα, που η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτά σε μεγάλο βαθμό την παροχή στήριξης στην Ελλάδα, από την πρόοδο πρωτοβουλιών στο τομέα πάταξης της εκτεταμένης διαφθοράς.

Την ώρα όπου ακόμη και οι ομογενείς στέλνουν καθαρό μήνυμα, πως δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε εθνικό έρανο, αν δεν πεισθούν ότι τα χρήματά τους δεν θα αποτελέσουν λεία παλαιών και νέων επιτηδείων.

Ο κοντόθωρος κος Σαμαράς επιδίδεται σε ανεύθυνες δηλώσεις και μεγαλόστομες ασημαντολογίες.

Μοιάζει να είναι τραγικός δεσμώτης μιας διεφθαρμένης κομματικής καμαρίλας, η οποία δημιούργησε ένα απίστευτο σύστημα εκτεταμένης κρατικής διάβρωσης, ώστε να διευκολυνθεί σε ελάχιστο χρόνο το ληστρικό μοίρασμα του δημόσιου πλούτου σε μια χονδροειδώς διαπλεκόμενη πολιτικοοικονομική κάστα.

Ο κος Σαμαράς, ο διάπυρος ευαγγελιστής του «απλέτου φωτός» και ο πείσμων υποστηρικτής «του μαχαιριού» που «πρέπει να φθάσει στο κόκκαλο», εμφανίζεται ξαφνικά σημαιοφόρος της συσκότισης και κήρυκας της ένοχης συγκάλυψης των κατάπτυστων σκανδάλων της Καραμανλικής πενταετίας.

Παριστάνει εαυτόν «τυφλόν τα τ’ ώτα , τον τε νούν τα τ’ όματα», ο κος Σαμαράς, οποίος προσποιείται πως όντας και ο ίδιος μέλος της τελευταίας και πλέον καταστροφικής κυβερνητικής διετίας, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για τους ψεύτες και τους απατεώνες, που λυμαίνονταν την έσχατη οικονομική ικμάδα της πατρίδας.

Και επικαλείται νοητική αδυναμία να ερμηνεύσει τόσο το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών, όσο και την καθολική απαίτηση των Ελλήνων απανταχού της οικουμένης.

«Η Νέα Δημοκρατία διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε» μας λέει ο απίστευτος κος Σαμαράς, υπονοώντας ότι η πανηγυρική αποδοκιμασία της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε, αποτελεί επαρκή εξιλεωτική κολυμβήθρα για όλες τις πράξεις και τις παραλήψεις της.

Κάνετε λάθος κε Σαμαρά. Η εκλογική ήττα βεβαίως αποτελεί επαρκή αποδοκιμασία πολιτικών σφαλμάτων. Εν προκειμένω όμως σύσσωμο το ελληνικό έθνος, ακόμη και αυτοί οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας δεν ενδιαφέρονται για τα πολιτικά σφάλματα της ΝΔ.

Είναι εξοργισμένοι με την πολιτική φαυλότητα και τα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνήσεων της πρόσφατης Καραμανλικής πενταετίας.

Γι αυτά καλείται να πληρώσει ανυπαιτίως ο Έλληνας φορολογούμενος, ο οποίος δικαίως αρνείται να παραιτηθεί από την αξίωσή του να πληρώσουν πρώτα οι πραγματικοί υπαίτιοι.

Και κακώς λοιπόν κε Σαμαρά συγχέετε την ΝΔ με τους συγκεκριμένους χρεωφειλέτες.

Αυτοί είναι οι ψεύτες και οι κλέφτες, οι λυμεώνες του δημόσιου πλούτου και όχι σύσσωμη η παράταξη, την οποία όπως και ο προκάτοχός σας επιβαρύνετε με ένα άγος, που δεν της αναλογεί με τις άστοχες διατυπώσεις σας.

«Σήμερα έχει γυρίσει σελίδα».

Πλανάσθε πλάνη οικτρά κε Σαμαρά, αν νομίζετε ότι ως αρχηγός της παράταξής σας έχετε το ειδικό βάρος και την αρμοδιότητα να γυρίζετε κατά το δοκούν τις σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Ο βίος και η πολιτεία των πολιτικών και των κομμάτων αξιολογείται από τον ελληνικό λαό, μελετάται από τον ιστορικό του παρόντος και του μέλλοντος και καταγράφεται στο βιβλίο της πολιτικής ιστορίας της ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η προσωπική σας διάθεση.

Εσείς μπορείτε να ξεφυλλίζετε το βιβλίο της ιστορίας, μπορείτε να μασάτε και να καταπίνετε όσες σελίδες σας δυσαρεστούν, αλλά δυστυχώς για σας τις σελίδες του πρωτοτύπου στις Δημοκρατίες μόνο ο λαός νομιμοποιείται να τις γυρίζει. Ή το πολύ-πολύ, όπως μάθαμε εσχάτως, και οι Ευρωπαίοι εταίροι ενεργούντες καθ’ υπόδειξη των «αγορών». Πάντως όχι ανεπαρκείς αρχηγοί που επιβαρύνουν τα κόμματά τους με διάχυση ευθυνών πολύκροτων οικονομικών σκανδάλων.

«Δεν απολογούμαι λοιπόν για κανένα».

Πολεμάτε με τα φαντάσματά σας κε Σαμαρά. Ουδείς σας ζήτησε να απολογηθείτε για οτιδήποτε.

Ηρεμήστε. Έχετε καμιά «μύγα» και «μυγιάζεστε»;

Αυτό που απαιτεί ο ελληνικός λαός είναι να συμβάλλετε στη διαλεύκανση των σκανδάλων, να βοηθήσετε στην ανεύρεση των ενόχων, να συναινέσετε στην εξατομίκευση των ευθυνών οπουδήποτε και αν ανήκουν, να παραδώσετε τους επίορκους πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες στη δημόσια χλεύη, να πιέσετε (γιατί όχι) σαν αξιωματική αντιπολίτευση για επιτάχυνση των διαδικασιών κάθαρσης και επιστροφής των «κλεμμένων» στα δημόσια ταμία, από τα οποία υπεξαιρέθησαν.

Γιατί λοιπόν μπερδεύετε τα πράγματα;

Γιατί εμφανίζεσθε ανακόλουθος με τις μεγαλοστομίες σας περί αμέριστης συμβολής σας στην πάταξη της διαφθοράς, που αφειδώς υποσχόσαστε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου εσωκομματικού εκλογικού σας αγώνα.

Προσφέρετε χείριστες υπηρεσίες στην πατρίδα και κυρίως ζημιώνετε ανεπανόρθωτα την παράταξή σας με την απροσχημάτιστη μεταστροφή της πολιτικής σας, που προδίδει ότι παραμένετε δεσμώτης ανομολόγητων εξαρτήσεων από φαύλα εσωκομματικά κέντρα, τα οποία αφού σας επέβαλαν την αξιοποίηση συγκεκριμένων προσώπων, που συνδέονται στενά με την υπόθαλψη και κάλυψη των πρωταγωνιστών των σκανδάλων, τώρα σας αναγκάζουν να αναλάβετε αγώνα συσκότισης και αποφυγής εξατομίκευσης και επιμερισμού των πολιτικών, διοικητικών, ποινικών και αστικών ευθυνών.

Μάταιος κόπος.

Πρόκειται για κοντόφθαλμη και αδιέξοδη πολιτική επιλογή, που σύντομα θα έρθει σε σύγκρουση με το σύνολο του χειμαζόμενου και αδίκως πάσχοντος ελληνικού λαού.

Και μάλιστα μετά βεβαιότητας θα προκαλέσει την έκρηξη της συντριπτικής υγιούς πλειοψηφίας της ίδιας της ΝΔ.

Έκρηξη της οποίας ασφαλής πρόδρομος μπορεί να εννοηθεί η αψιμαχία του κου Καμένου με τον κο Τζαβάρα, που ακριβώς προδίδει ότι πλησιάζει η ώρα, όπου τα έντιμα στελέχη, μέλη, οπαδοί του κόμματός σας δεν θα αντέξουν άλλο να επωμίζονται το άγος, που κάποιοι συγκεκριμένοι επιμένουν να τους φορτώνουν, συνεχίζοντας ανενόχλητοι το «πάρτι» τους εις υγείαν των «κορόϊδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: