Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μποζόνια στη Γενεύη …. Μπουφόνια στην Αθήνα.


Οι μεγάλες (;) ανακαλύψεις της φυσικής ανακοινώνονται στη Γενεύη.
Οι μεγαλειώδεις όμως κουτοπονηριές της πολιτικής αναμένεται να ανακοινωθούν στην Αθήνα.
Ήδη τα σεσημασμένα μπουφόνια, που λυμαίνονται  την διακυβέρνηση (πολιτικοί-καναλάρχες, μεγαλοεκδότες) και ευθύνονται για την κατάντια της χώρας, εργάζονται πυρετωδώς για να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα.

Τα πανέξυπνα στελέχη της τριμερούς συγκυβέρνησης συσκέπτονται επί 24ώρου βάσεως προκειμένου να κατασκευάσουν το άλλοθι απαγκίστρωσης των κομμάτων τους από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και να επινοήσουν την βέλτιστη δικαιολογητική βάση της μετεκλογικής ανακυβίστησης και της συνέχισης και ολοκλήρωσης της εθνικής μας καταστροφής.
Από την άλλη οι δημοσιογραφικές παράγκες έχουν ήδη ξεκινήσει την γνωστή τακτική της παραπληροφόρησης και του εκφοβισμού των πολιτών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αμηχανία και την αδράνειά τους απέναντι στην καταιγίδα των μέτρων, που προετοιμάζονται ερήμην και εις βάρος τους.

Μετά την τρελή σχεδόν ανέλπιστη επιτυχία της εκλογικής επικράτησης των μνημονιακών κομμάτων, δεν έχουν άδικο ντόπιοι και ξένοι καλικάντζαροι να θεωρούν την τρομοκρατία σαν ένα εξαιρετικό εργαλείο μαζικού ψυχαναγκασμού των νεοελλήνων.
Το νέο λοιπόν τρομοκρατικό αφήγημα, που άρχισε να σερβίρεται καθ’ υπερβολήν έχει ως κεντρικό πυρήνα  το δίπτυχο «αδήριτες ταμειακές ανάγκες-επερχόμενες νέες περικοπές και απολύσεις».
Το κακόγουστο έργο συνεπώς επαναλαμβάνεται με παρεμφερές σενάριο και τους ίδιους ηθοποιούς στους βασικούς ρόλους.
Οι ίδιοι άνθρωποι που κατεδάφισαν την χώρα, κουκούλωσαν τα σκάνδαλα, άδειασαν τα δημόσια ταμεία, ροκάνισαν επιμελώς τον χρόνο για διαρθρωτικές τομές  τώρα θα έρθουν να μας πουν, ότι, επειδή χάθηκε πολύς ζωτικός χρόνος και  δεν προχώρησαν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι πιστωτές «έχουν χάσει την υπομονή τους» και γι αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση, αν πρώτα η Ελλάδα δεν ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της.   
Επί του παρόντος λοιπόν κάθε σκέψη για χαλάρωση του μνημονίου αναβάλλεται για τις επόμενες καλένδες και τώρα πρέπει να δοθεί μάχη για την αντιμετώπιση των άμεσων ταμιακών αναγκών.

Σ’ αυτό το σημείο αναλαμβάνει δράση η τρομοκρατία:
«Αφού τα λεφτά φθάνουν δεν φθάνουν για τον Αύγουστο μπορεί να χρειασθούν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και μπορεί η τρόϊκα να ζητήσει επιμόνως άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.»
Αμάν αλαφιάζεται ο κάθε φουκαράς δημόσιος υπάλληλος που κλείνει τρίτο χρόνο με την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης να τον έχει εξουθενώσει ψυχολογικά.
Αμάν πανικοβάλλεται ο μισθωτός κι ο συνταξιούχος, που έχουν ήδη περιέλθει σε στέρηση βασικής διατροφής και στοιχειώδους φαρμακευτικής αγωγής.
-Αμάν κάντε κάτι πολυχρονεμένοι μας αφέντες γιατί αλλιώς ήμαστε γι’ αυτοκτονία…

«Το ρεπορτάζ» αναλαμβάνει την σκυτάλη.
«Αξιόπιστες πηγές» πληροφορούν ότι: «ο Πρωθυπουργός έχει μαραθώνιες συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να εξευρεθεί η πρόσφορη πλατφόρμα παζαρέματος με την τρόικα και τα αναγκαία ανταλλακτικά ισοδύναμα».
«Ένα τέτοιο εξ ων ουκ άνευ αντάλλαγμα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».
«Στην κατάσταση, που βρίσκεται ο τόπος αν θέλουμε να σωθούμε δεν πρέπει να στεκόμαστε μικρόψυχα στο ύψος του τιμήματος. Και φυσικά θα ξεκινήσουμε το ξεπούλημα από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ποιος κουτόφραγκος, διάολε, θα ενδιαφερθεί να πάρει τις ζημιογόνες;» (παρεκτός εκείνες που επίτηδες φορτώσαμε με ζημιές για να τις φθηνύνουμε δεόντως).
«Για επαναφορά των αποδοχών στα παλιά επίπεδα μην ελπίζουμε. Θα δώσει σκληρή μάχη για την σωτηρία συντάξεων και μισθών και για την αποφυγή των απολύσεων η τριανδρία Κουβέλη-Σαμαρά-Βενιζέλου και αν τα καταφέρει θα πρέπει να την ευγνωμονούμε στους αιώνες των αιώνων».

Αυτό περίπου θα είναι όλο το καλοκαίρι το κλίμα τρομοκρατίας, που θα συνοδεύει τα αγχωμένα «μπάνια του λαού» όσο η προκομμένη κυβερνητική ηγεσία του θα εργάζεται αόκνως για την σωτηρία του.
Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα ευελπιστούν ξένοι καλοθελητές και ντόπιοι πραματευτάδες να πειθαναγκάσουν τον εξαθλιωμένο μισθωτό, τον ξέπνοο μικροεπαγγελματία και τον εξουθενωμένο δημόσιο υπάλληλο να πει:
-Βρε ας πάει  και το παλιάμπελο, πουλήστε τα όλα μωρέ λαμόγια όσο-όσο,  αν είναι να γλιτώσω από την αυτοκτονία….

Λέτε λοιπόν με τούτα και με κείνα, τα Μπουφόνια των βραδινών δελτίων ειδήσεων να μας ξαναπιάσουνε κορόιδα;
Δεν το πιστεύω, αλλά και δεν το αποκλείω.
Οψόμεθα …

Δεν υπάρχουν σχόλια: