Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΑΝΑΒΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Αφού όπως φαίνεται οι αγώνες δεν είναι ολυμπιακοί αλλά ..αναβολικοί, μήπως είναι ορθότερο την φλόγα να την ανάβουν στο βωμό του θεού της βιοχημείας και τα μετάλλια να μη τα δίνουν στους αθλητές, αλλά στους βιοχημικούς, που θα παρασκευάζουν το ισχυρότερο και δυσκολότερα ανιχνεύσιμο αναβολικό?


Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια ο ελληνικός αθλητισμός εξευτελίζεται διεθνώς.
Για πολλοστή φορά οι υπεύθυνοι για το φιάσκο αστράφτουν και βροντούν. Ψάχνουν για φθηνές δικαιολογίες. Μοιράζουν ευθύνες στους φουκαράδες. Αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους ανάμεσα στα θύματα και τους τελευταίους τροχούς της αμάξης. Εξαγγέλλουν μέτρα και μοιράζουν υποσχέσεις στα κανάλια για εξυγίανση του συστήματος.
Και ευλόγως διερωτάται κανείς.
Πόσο άχρηστοι μπορεί να είναι οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι?
Είναι δυνατόν να ταΐζουν τον ανθό της Ελλάδας με δηλητήρια?
Είναι δυνατόν να αγοράζουν «συμπληρώματα διατροφής» από μια χώρα, που είναι πασίγνωστη για την έλλειψη προδιαγραφών ακόμα και στα μπλουζάκια?
Τα παιδιά τους αυτοί οι κύριοι θα τα τάιζαν με κλειστά μάτια ότι τους έστελναν οι Κινέζοι?
Είναι δυνατόν ο Ελληνικός λαός να πληρώνει εκατομμύρια σε Υπουργούς, Υφυπουργούς, ΓΓΑ, Ομοσπονδίες, Συλλόγους, παράγοντες, γιατρούς, τεχνικούς, προπονητές, βοηθούς, παρατρεχάμενους για να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των βλασταριών του?
Είναι δυνατόν να έχουμε εθνικό φορέα ελέγχου ντόπιγκ, που δε βρίσκει τίποτα και η WADA να βρίσκει ντοπαρισμένους του 11 στους 13?
Πόσο χαζοχαρούμενος μπορεί να είναι κανείς για να μη περιμένει έλεγχο λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες?
Να μην υποπτεύεται ότι ξένα συμφέροντα πιθανόν να επιχειρήσουν τρικλοποδιές?
Να μην υποψιάζεται ότι τρικλοποδιές και έλεγχοι θα γίνουν σε παραδοσιακά μας αθλήματα και όχι π.χ στο μπάντιγκτον?

Και τελικά πόσο φιλότιμο έχουν όλοι αυτοί όταν σε κάθε επιτυχία των παιδιών συνωθούνται ποιος θα πρωτομπεί μπροστά στις κάμερες και τώρα δεν παρουσιάζεται κανείς να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη?


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλές δεκαετίες τώρα η "τεχνολογία των ουσιών" είναι πρωτοπόρα: αγωνίζεται να ξεπεράσει τους μηχανισμούς ελέγχου ... και είναι το συνήθως συμβαίνον. Η τεχνολογία των ουσιών προηγείται των μηχανημάτων εντοπισμού ... πρώτα εφευρίσκεται η ουσία και εν συνεχεία καθίσταται παράνομη και ανιχνεύσιμη !!!.
Το φαινόμενο είναι ανάλογο σε όλο το φάσμα του καπιταλισμού, αυτό διδάσκει η ιστορία, πρώτα "εφευρίσκουν", μετά εκμεταλλεύονται, συσσωρεύουν τα κέρδη και μετά εξάγουν την παρωχημένη τεχνολογία, την μοσχοπουλούν σε μικρότερες χώρες, λαμβάνοντας τα δικαιώματα του σέρβις και των ανταλλακτικών.
Είναι ευνόητο ότι οι συνέπειες βαρύνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις τρίτες χώρες ... .

choricos είπε...

Φίλε ΔΚ ευχαριστώ για το σχόλιό σου, με το οποίο περιγράφεις μια αντικειμενική πραγματικότητα της ελεύθερης αγοράς.