Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Χαριτωμενιές ή Αμερικανιές ?



Στο υπό συμβολική κατάληψη γραφείο του έδωσε συνέντευξη στο γνωστό μαθητικό περιοδικό ο συμπαθέστατος πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Τσίπρας.

Προφανώς για τις ανάγκες της τηλεθέασης και όχι τόσο για τις ανάγκες της συνέντευξης φωτογραφήθηκε δεμένος και γελαστός στην καρέκλα του.

Επειδή η φωτογραφία είναι ήδη γνωστή και μάλλον "κιτς", προτιμήσαμε να παρουσιάσουμε το εξώφυλλο του περιοδικού, που αναμφισβήτητα παρουσιάζει μεγαλύτερο εικαστικό ενδιαφέρον.

Αντίθετα από ότι ενδεχομένως φαντάζεται ο πρωταγωνιστής της φωτογράφισης, θεωρούμε ότι η μοναδική πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά ένας πολιτικός αρχηγός προβαίνει σε ένα σχετικά ακραίο εγχείρημα,από το οποίο δεν προκύπτει κανένα απολύτως πολιτικό μήνυμα.

Στα παιδιά βεβαίως αξίζουν συγχαρητήρια, διότι ίσως χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, αλλά σίγουρα με ένα αξιοθαύμαστο αισθητήριο συνέθεσαν μία εικόνα της οποίας η σημειολογία μπορεί να υπονοεί ότι ό εικονιζόμενος κατά τη μαθητική αντίληψη είναι για δέσιμο.

Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε ευπαρουσίαστες νεαρές τραγουδίαστριες, που δεν διακρίνονται για τις καλλιτεχνικές τους επιδόσεις λέμε: "από φωνή ...κορμάρα".

Κατ' αναλογία για τον κ. Τσίπρα, αν συνεχίσει έτσι, θα αρχίσουμε να λέμε "από πολιτική σκέψη ...λεβεντόπαιδο".

Επειδή δε στην εν λόγω συνέντευξη ο. κ. Τσίπρας φαίνεται ότι γενικώς δεν βρέθηκε στην καλύτερη του ημέρα και έκανε κι άλλες ατυχείς δηλώσεις, που επιδέχονται παρερμηνειών και παρανοήσεων, του ευχόμαστε ειλικρινά "και μή χειρότερα".

΄Οσο για τον Συνασπισμό? Και σ' άλλα με υγεία, διότι

Με τον Τσίπρα στο τιμόνι

τύφλα νάχει ο Μπερλουσκόνι.

(Από άποψη τηλεοπτικού γέλιου εννοούμε βέβαια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: