Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Τράβηγμα αυτιού στο ΣΥΡΙΖΑ. Εύφημο μνοία στο ΚΚΕ

Σε ιστορική μέρα πολιτικής ειλικρίνειας εξελίχθηκε η αγόρευση του κ. Πρωθυπουργού στη Βουλή στη συζήτηση για τα έκτροπα στα πανεπιστήμια.
Πέρα από την αναφορά του στην παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» η οποία ισοδυναμεί με αφοπλιστικά ειλικρινή εξομολόγηση ότι θεωρεί τον εαυτό του ιδιοκτήτη του Ελληνικού κράτους, προέβη και σε μια ακόμη εξαιρετική αποκάλυψη.
Έπλεξε με συγκινητικό τρόπο το εγκώμιο του ΚΚΕ, το οποίο κατά τα λεγόμενά του είναι ένα σοβαρό κόμμα, που έχει ιδεολογική συγκρότηση και πολιτεύεται με συνέπεια μέσα στα πλαίσια της δεοντολογίας . Επομένως ως καλό αριστερό κόμμα θα πρέπει να αντιδιαστέλλεται από τις ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και από αρκετές συνιστώσες του κοινοβουλευτικού ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κακή αριστερά.
Ουδείς βεβαίως επικροτεί τον κακώς εννοούμενο ακτιβισμό, που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στα Πανεπιστήμια και είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Αλαβάνος και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν πεισματικά να προφέρουν την μαγική λέξη «καταδικάζουμε» τα έκτροπα, που μετά μανίας ζητούν να ακούσουν οι διάφοροι επικριτές τους. Ουδείς όμως επίσης μπορεί εύκολα να πειστεί ότι η πατρότητα για τις πρωτοφανείς βαρβαρότητες, όπως οι ανηλεείς ξυλοδαρμοί, ανήκει στην αριστερά και στο φοιτητικό κόσμο. Όπως επίσης και ο Υπουργός παιδείας με τις άκαιρες δηλώσεις, τις άστοχες πράξεις και τις παραλήψεις του δεν δικαιούται να θεωρεί τον εαυτό του άμοιρο των πολιτικών ευθυνών.
Όμως τα εύσημα του κ. Πρωθυπουργού προς το ΚΚΕ δεν παύουν να αποτελούν μνημειώδους ειλικρίνειας αποκάλυψη των αγαστών σχέσεων των δύο κομμάτων.
Προφανώς ο κ. Πρωθυπουργός προέβη σ’ αυτές τις μελιστάλακτες φιλοφρονήσεις ορμώμενος από μια εσωτερική παρόρμηση να ευχαριστήσει δημόσια το ΚΚΕ για την συνεπή στήριξη, που προσφέρει στη Νέα δημοκρατία τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ο μακαρίτης ο Λένιν συνήθιζε να διδάσκει τους συντρόφους του ότι όταν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι τους επαινούν , θα πρέπει να ψάχνουν να βρουν τα σφάλματά τους.
Το ΚΚΕ πάντως δεν φάνηκε καθόλου να ανησυχεί για τα εύσημα του κ. Καραμανλή, αντίθετα μάλλον τα καταχάρηκε.
Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι από την εποχή της γενικής γραμματείας του αειμνήστου Χαρίλαου Φλωράκη (άλλου διάσημου παροιμιολόγου) το κόμμα είχε απομακρυνθεί από το Μαρξισμό-Λενινισμό οικοδομώντας με συνέπεια το προφίλ του στο πλαίσιο του «Μαρξισμού»-Καραμανλισμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το στέλνω για προώθηση

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ

Αυτή είναι η κοινή ανακοίνωση :

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9/6/08 στα γραφεία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, Δήμοι Αθηναίων και Πειραιωτών, Καταναλωτικές Οργανώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ – ΒΙΟΖΩ – ΝΕΟ ΙΝΚΑ – ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ με θέμα το «Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στις 19 Ιουνίου κατά της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ & της ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ».

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η διάθεση όλων των φορέων για τον συντονισμό της δράσης και του Συλλαλητηρίου ως πρώτο βήμα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των φαινόμενων της Ακρίβειας και της Αισχροκέρδειας στην αγορά.

Οι αποφάσεις:

Α) Όλοι οι φορείς να απευθύνουν κοινή πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών – καταναλωτών στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στις 19 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ. στο Σύνταγμα για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ & την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ.

Β) Απαιτούν τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων κατά των «καρτέλ» και των ολιγοπωλίων που λυμαίνονται την αγορά, εκτοξεύοντας την ακρίβεια και τον πληθωρισμό σε διπλάσια ποσοστά από την υπόλοιπη Ε. Ένωση.

Γ) την δημιουργία μόνιμης επιτροπής των συλλογικών και καταναλωτικών φορέων για την κοινή παρέμβαση και δράση σε όλη την οικονομική αλυσίδα από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή.

Δ) την απαίτηση για μείωση ή πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των ΔΙΟΔΙΩΝ, των ΚΑΥΣΙΜΩΝ και των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα.

Ε) την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των παραγωγών για να ανταπεξέλθουν στις δραματικές οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η ΑΚΡΙΒΕΙΑ και ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ που συνεχίζει να «καλπάζει» ανεξέλεγκτος!

Σ.Σ. Επισημαίνω: Ολοι να προγραμματίσουμε να είμαστε εκεί, να περιτρανώσουμε την αγωνία και τον θυμό μας για όσα συμβαίνουν εις βάρος των πολλών και υπέρ ελαχίστων.
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΞΗΣ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ
Όχι στην αντικοινωνική ασυδοσία της αισχροκέρδειας
Όχι στην καταδίκη ΑΝΕΡΓΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΜΙΚΡΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΥΧΩΝ σε αργό βιολογικό και κοινωνικό θάνατο.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

choricos είπε...

dialogoskoinonia
Ευχαριστώ για την παρουσία σου.
Συμφωνώ για την αναγκαιότητα στήριξης της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Γι αυτό η σχετική ανακοίνωση θα πρέπει να αναρτηθεί σε όλα τα ιστολόγια στις 17-18-19 Ιουνίου.