Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Στυλιανίδης: καθρεπτάκια για ιθαγενείς ψηφοφόρους...


Μετά τον κ. Αντώναρο ο κ. Στυλιανίδης διεκδικεί επαξίως τα πρωτεία πολιτικού θράσους.


Διότι πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθούν οι δηλώσεις ενός Υπουργού υπευθύνου για το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στα ψηφιακά δίκτυα, όταν οι κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται ακόμη σε πληροφορικό μεσαίωνα και αυτός επιδίδεται σε προεκλογικές φανφάρες περί μαγικής νομοθετικής εγκατάστασης οπτικών ινών στις κατοικίες.
Όλοι βιώνουν αλγεινές καθημερινές εμπειρίες με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ενώ περίπου εφιαλτικές είναι οι συνθήκες στο διαδίκτυο, όπου οι συνδέσεις σέρνονται μεταξύ διακοπών και ταχυτήτων χελώνας, παρά τα πανάκριβα τιμολόγια και τα βαρύγδουπα «πακέτα».
Όμως ο κ. Υπουργός αντί να τραβήξει τα αυτιά των πολυεθνικών εταιρειών (ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται πλέον και ο ΟΤΕ χάριν της νέας διακυβέρνησης), που κερδοσκοπούν ασύδοτα χωρίς να επενδύουν δεκάρα, προσπαθεί να παραπλανήσει τους «ιθαγενείς» ψηφοφόρους τάζοντάς τους «καθρεπτάκια».


Καλές οι φαντασιώσεις περί οπτικών ινών. Όμως στο χωριό του κ. Σουφλιά λένε ότι με παπαρολογίες δεν κτίζονται παλάτια.
Με νομοσχέδια δεν στήνονται τεχνολογικά θαύματα.


Μπορεί λοιπόν ο κ. Στυλιανίδης να μας εξηγήσει, πως ακριβώς φαντάζεται ότι θα στηθεί το δίκτυο;

Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει; τουτέστιν πέρα από την γενιά της οποίας επιδιώκει να υφαρπάξει την ψήφο ποιοι συγκεκριμένοι μακρινοί απόγονοι θα απολαύσουν τις οπτικές του ίνες;
Ποιος ακριβώς θα είναι ο φορέας του έργου και κυρίως ποιος θα επωμισθεί τη δαπάνη του έργου;


Διότι όταν το εξαγγέλλει ένας υπουργός το πράγμα μοιάζει να πρόκειται για δημόσιο έργο, την υλοποίηση του οποίου θα φορτωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος.
Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια.

Το υπάρχον δίκτυο ανήκει στον ΟΤΕ και όταν φτιάχτηκε πληρώθηκε καθ΄ολοκληρίαν από τον Έλληνα φορολογούμενο διότι ο ΟΤΕ ήταν τότε δημόσια επιχείρηση. Στη συνέχεια οι διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις στηρίχθηκαν επάνω στα έτοιμα δίκτυα του ΟΤΕ και κερδοσκοπούν ασύστολα προσφέροντας υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου κατ’ ουσίας παρασιτικές.

Τώρα όμως που ο ΟΤΕ έπαψε να είναι δημόσια επιχείρηση το κόστος για την όποια αναβάθμιση των δικτύων θα πρέπει αναμφίβολα να την αναλάβουν οι ιδιώτες ιδιοκτήτες του. Οτιδήποτε διαφορετικό θα μπορούσε να είναι κατάχρηση δημοσίου πλούτου υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Με ποια λοιπόν ιδιότητα ο κ. Υπουργός εξαγγέλλει το έργο;
Αν το κάνει με την ιδιότητα του Δημόσιου λειτουργού, που επιβάλλει στα ιδιωτικά συμφέροντα να επενδύσουν για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των δικτύων επί των οποίων κερδοσκοπούν έχει καλώς.
Αν το κάνει με τη λογική του πλούσιου «μπάρμπα», που πληρώνει και έτσι έχει δικαίωμα να κομπάζει για την μεγαλοδωρία του, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση ο ψηφοφόρος έχει απαίτηση να γνωρίζει την πραγματικότητα, που κρύβεται πέρα και πίσω από τις φανφάρες προεκλογικής επικοινωνιακής κατανάλωσης
Σημείωση : Την φωτογραφία δανεισθήκαμε από εδώ (www.neolaia..gr). Η προσθήκη ομιλίας δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: