Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο κος Χατζηγάκης ξεσκεπάζει την διγλωσσία του κου Σαμαρά…

Μια γνωστή λαϊκή παροιμία λέει ότι «Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια.
Ο κος Χατζηγάκης σίγουρα δεν είναι μικρός. Βεβαιώτατα ούτε τρελός είναι.
Έχει όμως κάθε λόγο ο άνθρωπος για να είναι αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη «τρελαμένος».
Ο «τρελαμένος» είναι η περίπτωση όπου ένας καθόλα σοβαρός, αξιοπρεπής και εχέφρων άνθρωπος, εξ αιτίας ειδικών συνθηκών και περιστάσεων περιέρχεται αιφνιδίως και προσκαίρως σε κατάσταση υπερβάλλουσας ψυχοσυναισθηματικής εντάσεως με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συμπτώματα συγχύσεως και παρορμητικών δηλώσεων και αντιδράσεων. Οπότε προφανώς και «ο τρελαμένος» διακατέχεται από τον αναγκαίο αφθορμητισμό, που χαρακτηρίζει αυτούς που χωρίς δισταγμό κατά την προαναφερθείσα παροιμία συνηθίζουν να λένε την αλήθεια χωρίς φόβο και κυρίως χωρίς επίγνωση των συνεπειών.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι παραδοξότητες, που δημιουργεί η απρόβλεπτη καθημερινότητα, δημιουργεί τέτοιες ψυχοσυναισθηματικές εντάσεις, που είναι δύσκολο να αντέξει ακόμη και ο εμπειρότερος και ικανότερος των πολιτικών.
Διότι ποιος μπορεί να αντέξει την ψυχική αναστάτωση, που αισθάνεται ένας πολιτικός, όπου επί σειρά ετών πρωτοστατεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις, αυτοπροβαλλόμενος ως τρακτερ(ωτός) ιππότης του Θεσσαλικού κάμπου, για μια χρονιά γίνεται υπουργός και καλείται να αντιμετωπίσει τους τρακτερ(όφρακτους) πρώην συντρόφους του και τον επόμενο χρόνο μεταπίπτει στην ταπεινή θέση του τοπικού βουλευτή, που καλείται να επιστρέψει στην περιφέρειά του με τα «αυτιά κάτω» εξ αιτίας μιας δεινής εκλογικής ήττας;
Και μάλιστα πόσο πολλαπλασίως συντριπτική για τα νεύρα του εν λόγω βουλευτή μπορεί να είναι η στάση του κόμματός του, το οποίο όχι απλώς δεν υπερασπίζεται το κυβερνητικό του έργο, αλλά αντιθέτως αποστασιοποιείται επιδεικτικά από αυτό, καταλογίζει σφάλματα χειρισμών στον δύσμοιρο πρώην υπουργό και το χειρότερο ο αρχηγός αποδοκιμάζει δημοσίως το κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες.
Όλα αυτά είναι πάρα πολλά για να μην δημιουργήσουν ψυχολογικό πρόβλημα σε οποιονδήποτε θνητό.

Έτσι ο κος Χατζηγάκης μέσα σε εικοσιτέσσερις μόλις ώρες, πιεζόμενος έτι πλέον από τη βάσανο των δημοσιογραφικών ερωτήσεων, προχώρησε σε δύο αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον εθνικά ανεύθυνο τρόπο, που χειρίζεται το αγροτικό πρόβλημα η ηγεσία της ΝΔ.
Στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του ο κος Χατζηγάκης τοποθετήθηκε ευθαρσώς υπέρ των μπλόκων και των αποκλεισμών δηλώνοντας ότι αυτός δεν παίρνει θέση στον τρόπο, που αναπτύσσονται οι κοινωνικοί αγώνες και όταν ρωτήθηκε για την επίσημη θέση του κόμματός του κατά των μπλόκων απάντησε ότι «η ΝΔ έχει μια άποψη και εκείνος μια άλλη».
Το ίδιο απόγευμα όμως, προφανώς ευρισκόμενος υπό το βάρος αφόρητης ψυχοσυναισθηματικής πίεσης δήλωσε ότι «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνει η ΝΔ με τη νέα της ηγεσία και, συνεπώς, δεν θα εξέφραζε ποτέ απόψεις που να έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του κόμματος».

Φαινομενικά οι δύο δηλώσεις παρουσιάζονται αντιφατικές.
Σύμφωνα με την πρώτη ο κος Χατζηγάκης έχει αντίθετη άποψη από την ΝΔ γιατί εκείνος υποστηρίζει τη μορφή οποιαδήποτε μορφή πάλης επιλέγουν οι αγρότες (εν προκειμένω τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς δρόμων και συνόρων)ενώ η ΝΔ τα αποδοκιμάζει.
Σύμφωνα με την δεύτερη δήλωση ο κος Χατζηγάκης ταυτίζεται με την κομματική γραμμή.
Είναι λοιπόν προφανές ότι ο κος Χατζηγάκης, που είναι και σώφρων και απολύτως λογικός, αυτό που κάνει με την δεύτερη δήλωσή του είναι να πει με παρρησία και αφοπλιστική ειλικρίνεια μια πολύ απλή αλήθεια.
Ότι δηλαδή στην πραγματικότητα η ηγεσία του κόμματός του, τουτέστιν ο συμπαθής αρχηγός του κος Σαμαράς, δημοσίως και επισήμως μεν καταδικάζει τις αντικοινωνικές ακρότητες των αγροτικών μπλόκων, παρασκηνιακώς δε θωπεύει τους γαλαζοκκόκκινους αγροτοπατέρες και τους υποστηρίζει στις καταστροφικές για την εθνική οικονομία και τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους δραστηριότητές του.


Η απολύτως λογική και αξιοθαύμαστα ειλικρινής περιγραφή της στάσης του, όπως την αποσαφήνισε ο αγαπητός κος Χατζηγάκης είναι στην πραγματικότητα ότι ο άνθρωπος έχει μεν άλλη άποψη από αυτήν, που διατυπώνει η ΝΔ δημοσίως, αλλά αυτή η άποψή του και ο αγώνας του ταυτίζεται απολύτως με την παρασκηνιακή άποψη και δράση του ηγέτη του κόμματός του.
Ο νοών νοείτω…

Και για όσους ενδεχομένως επιμένουν να μην εννοούν την ηλίου φαεινότερη διγλωσσία, δεν μένει παρά να δουν τι είπε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κος Βασίλης Κανάκας μετά την συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Για τα μπλόκα ο πρόεδρος της ΝΔ είναι κοντά μας»...
Εντάξει λοιπόν παιδιά δεν χρειάζονται άλλες διευκρινήσεις.
«Το πιάσαμε το υπονοούμενο»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: