Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ο εμπρησμός της Χανιώτικης Συναγωγής στοχεύει στην υπονόμευση της εθνικής συνοχής.

Όπως πολλές φορές αποδοκιμάσαμε με αποτροπιασμό την αποικιακού τύπου εγκληματικότητα των φανατικών Σιωνιστών εναντίον του δύστυχου Παλαιστινιακού λαού, έτσι δηλώνουμε με αγανάκτηση και την αντίθεση μας σε φασιστικού τρομοκρατικού τύπου επιθέσεις εναντίον Ελλήνων εβραϊκού θρησκεύματος, όπως ο εμπρησμός της Συναγωγής των Χανίων, τον οποίο καταγγέλλουμε με όλη τη δύναμη της λογικής και της ψυχής μας.

Η βεβήλωση ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, η καταστροφή μιας συναγωγής, που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της πόλης των Χανίων και ακόμη η καύση εκατοντάδων παλαιών σπάνιων βιβλίων δεν συνάδουν με τις ηθικές παραδόσεις του λαού μας και κυρίως με τον μακραίωνα πολιτισμό αυτού του τόπου.

Πρόκειται για προβοκατόρικες ενέργειες, που προέρχονται από αρρωστημένους εγκεφάλους, οι οποίοι αν δεν επιδιώκουν την κοινωνική ένταση και την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, σίγουρα τουλάχιστον διακατέχονται από βαρβαρότητα και ολοκληρωτικό σκοταδισμό.

Η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι ετούτες τις δύσκολες ώρες ό,τι έχει περισσότερη ανάγκη η Ελλάδα για να επιβιώσει.

Όλες λοιπόν οι άθλιες μεθοδεύσεις, που στοχεύουν να δημιουργήσουν θρησκευτικές ή εθνικιστικές εντάσεις, καθώς και άλλες, πολιτικού τύπου, που επιχειρούν να στρέψουν ένα κλάδο εργαζομένων εναντίον άλλου, υπονομεύουν στην ουσία την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση, την συνολική ανασυγκρότηση της χώρας και την εδραίωση της δημοκρατικής ομαλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: