Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η άθλιες στοχεύσεις του Γερμανικού τύπου και η πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα δημοσιεύματα κάποιων γερμανικών φυλλάδων, σε συνδυασμό με το μπαράζ δηλώσεων μιας συγκεκριμένης μερίδας πολιτικών και οικονομικών παραγόντων δεν μπορεί να ήταν τυχαία.

Προφανώς ήταν κινήσεις, που σύμφωνα με την μικρόνοη αντίληψη των εμπνευστών τους, στόχευαν οπωσδήποτε στην ανανέωση μιας κινδυνολογίας ευνοϊκής και απαραίτητης για τους κερδοσκόπους εν όψει του επικείμενου νέου δανεισμού της χώρας, αλλά κυρίως στόχευαν σε κάτι ακόμα.

Η αίσθηση ότι η Γερμανία με τις μεθοδεύσεις του συμφώνου σταθερότητας, της νομισματικής ένωσης και του σκληρού ευρώ, αλλά και με τη διαφθορά (ΖΗΜΕΝΣ)και τους παρασκηνιακούς πολιτικούς εκβιασμούς (οπλικά συστήματα κ.λ.π «υψηλή τεχνολογία») έχει καταφέρει να απομυζήσει τα τελευταία χρόνια όλο τον πλούτο των υπολοίπων εταίρων, είναι πλέον κοινός τόπος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Η προϊούσα οικονομική εξαθλίωση είναι βέβαιο ότι θα προβληματίσει περαιτέρω όλους τους ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι θα αναζητήσουν αιτίες και ενόχους και προφανώς αργά ή γρήγορα θα κατανοήσουν ότι η δυστυχία της Ελλάδας δεν απέχει πολύ μακριά από το δικό τους σπιτικό.

Για τον αποπροσανατολισμό όλων αυτών, που ευλόγως σκέπτονται ότι οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες με αρχηγό την Γερμανία σύντομα μπορεί να επιβάλλουν και σ’ αυτούς τα σκληρά μέτρα, που επιβάλλουν στην Ελλάδα, χρειάζεται ένας επικοινωνιακός μύθος ότι οι Έλληνες δεν είναι απλώς φτωχοί, όπως όλοι σχεδόν οι άλλοι Ευρωπαίοι. Οι Έλληνες επιπροσθέτως είναι «διεφθαρμένοι», «τεμπέληδες» και «απατεώνες» και γι αυτό δικαίως πρέπει να τιμωρηθούν και να υποφέρουν. Ενώ οι υπόλοιποι, αν και πιθανόν εξ ίσου χρεωκοπημένοι, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε αν υπακούσουν στα κελεύσματα της Κομισιόν, διότι αυτοί είναι «εργατικοί» και «έντιμοι».

Έτσι ευελπιστούν να βελτιώσουν το προφίλ της Γερμανίας και κυρίως να αποφύγουν το εφιαλτικό γι’ αυτούς σενάριο μιας γενικευμένης κοινωνικής κρίσης.

Διότι αυτό που φοβούνται περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι πως μπορεί να μοιάζει αδύνατη η επίτευξη της κοινοτικής αλληλεγγύης των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αλλά είναι σφόδρα πιθανή η οικοδόμηση της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών.

Παρ’ όλα αυτά οι λαϊκιστικές και εν πολλοίς εθνικιστικές αντιδράσεις, μάλλον υποβοηθούν τις στοχεύσεις των σκοτεινών, αλλά ευκόλως διακριτών αυτών κύκλων, παρά εξυπηρετούν τα πραγματικά εθνικά μας συμφέροντα.

Διότι το πραγματικό συμφέρον της Ελλάδας αυτή την περίοδο είναι να προωθήσει ακριβώς την οικοδόμηση της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης, που απειλούνται από τα ίδια προβλήματα και από τις ίδιες απάνθρωπες συνταγές «οικονομικής σωτηρίας».

Και σ’ αυτή την προσπάθεια, της επίτευξης λαϊκών και κοινωνικών συμμαχιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα πρέπει να συστρατευθούν άμεσα όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, ακόμη και οι θρησκευτικές κοινότητες και γενικά κάθε ανιδιοτελής και εχέφρων παράγοντας διαμόρφωσης της κοινής γνώμης σε οποιαδήποτε γωνιά της Ευρώπης.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα όζουν αναμφιβόλως από πάσης απόψεως. Είναι ορυχεία κακοήθειας, αμορφωσιάς και βαρβαρότητας. Όμως αυτό ακριβώς αποτελεί ένα πρόσθετο λόγο που τα καθιστά ανάξια απαντήσεως. Και πάντως η απάντηση με ανάλογες κραυγές και χυδαιότητες, αποτελεί τον χειρότερο τρόπο αντιμετώπισης.

Πολλώ μάλλον καθ’ όσον ο μέσος Γερμανός πολίτης είναι λάτρης της Ελληνικής φύσης και ιδιαίτερα ο άδολος πνευματικός κόσμος της Γερμανίας (ο οποίος και μόνο αξίζει τον κόπο να μας ενδιαφέρει) παραμένει και φιλέλλην και εραστής του μακραίωνος Ελληνικού πολιτισμού.

Και αυτό συμβαίνει εξ άλλου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ στο Κάντερμπρυ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου εξελίσσεται αυτές τις μέρες μια «Παγκόσμια Γιορτή».

Εκεί λοιπόν η Ελληνική σημαία θα δεσπόζει επί δυο συναπτές εβδομάδες καταδεικνύοντας τον απέραντο σεβασμό της Βρετανικής Πανεπιστημιακής κοινότητας στο Ελληνικό πνεύμα.

Κυρίως όμως καταδεικνύει την επιτυχημένη παρουσία των Ελλήνων και Κύπριων φοιτητών, που με το ήθος, την κοινωνική τους ευπρέπεια και τις επιστημονικές επιδόσεις τους έχουν κερδίσει την καταξίωση ανάμεσα σε χιλιάδες συναδέλφους του, που προέρχονται από όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης.

Πρόκειται για λαμπρούς πρεσβευτές της Ελλάδας, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι σε πείσμα της πρόσφατης σκοταδιστικής προπαγάνδας υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, που μοχθεί, δημιουργεί και επιβάλλεται διεθνώς.

Και αυτή είναι η νέα μας γενιά, που δεν τεμπελιάζει, δεν διαφθείρεται, δεν κάμπτεται από τις αντιξοότητες, ούτε παρασύρεται από τις βαρβαρότητες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: