Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤΑΔΕΣ


Από σήμερα οι εξαθλιωμένοι ιθαγενείς της ραγδαίως εκσυγχρονιζόμενης  από τους κ.κ Φούχτελ-Ράιχενμπαχ αποικίας μας δεν θα βρίσκουν τίποτε για να ξεγελάσουν την πείνα τους στους σκουπιδοτενεκέδες των Σούπερ Μάρκετ.
Η ανεκδιήγητη κυβερνητική Τριανδρία Κουβέλη-Βενιζέλου-Σαμαρά φρόντισε να δώσει εμπορευματική αξία στα σκουπίδια τους.

Μέχρι χθες αυτά τα ληγμένα τρόφιμα αποτελούσαν το έσχατο μέσο, για να κρατηθούν με τα νύχια στη ζωή δεκάδες χιλιάδες αναξιοπαθούντες ευρισκόμενοι ένα μόλις βήμα πριν από την λιμοκτονία, στην οποία τους οδήγησε μαζικά η ευγενική προσπάθεια διάσωσης του Ευρωπαϊκού και όχι μόνον Τραπεζικού κατεστημένου.

Θα μπορούσε η πεφωτισμένη κυβερνητική συντεχνία να είχε υποχρεώσει τους Σουπερμακετάδες να παραχωρούν δωρεάν και οργανωμένα τα εν λόγω τρόφιμα σε δήμους, ενορίες και λοιπά ευαγή ιδρύματα, τα οποία ασχολούνται με την διοργάνωση συσσιτίων.( Όμως ως γνωστόν ουδέποτε εξαθλιωμένος κατέβαλε συνδρομή σε οποιοδήποτε κόμμα).
Αντ’  αυτού λοιπόν  προτίμησαν να κάνουν ένα ακόμη σκανδαλώδες δώρο σε ολιγοπωλιακές επιχειρήσεις, οι οποίες ως γνωστόν θησαυρίζουν διατηρώντας αμείωτη την ακρίβεια, καταστρέφοντας τα παραδοσιακά μαγαζάκια της γειτονιάς και εφαρμόζοντας καθεστώς εργασιακής ζούγκλας στο υπαλληλικό τους προσωπικό.

Και ας μη σπεύδουν κάποιοι αφελείς καλοθελητές ή κάποια πονηρούλικα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να υποστηρίζουν πως δήθεν  το σχετικό σύστημα εφαρμόζεται προ πολλού στις άλλες πολιτισμένες χώρες της ΕΕ και της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.
Η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να συναντάς και στα Σούπερ Μάρκετ του Λονδίνου ειδικούς χώρους με τρόφιμα στο 1/3 της αρχικής τους τιμής. Μόνο που πρόκειται για τρόφιμα που δεν έχουν λήξει (λήγουν συνστις δυό-τρεις επόμενες μέρες) και όχι για σκουπίδια, που έχουν λήξει πρίν από μια εβδομάδα έως πρίν από τρεις μήνες!!!
 Μια τέτοια επιλογή θα ήταν ενδεχομένως ισορροπημένη, αφού θα απήλλασσε τα Σούπερ Μάρκετ από την ολοσχερή απώλεια μεγάλων ποσοτήτων ληγμένων προϊόντων, προσφέροντας συγχρόνως κάποιο  οικονομικό όφελος σε καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος.

Στην αποικία όμως όπου αλωνίζουν τα Σούπερ Μάρκετ ξένων συμφερόντων η «λύση», που επιλέχθηκε από τα σαΐνια των αρμόδιων Υπουργείων με τις ευλογίες προφανώς των τριών πολυχρονεμένων Συγκυβερνητών ήταν «ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤΑΔΕΣ» 
Η με άλλα λόγια τα σκουπίδια στα ράφια και οι πεινασμένοι στις χωματερές.

Μπράβο σας κύριοι Κουβέλη, Βενιζέλε, Σαμαρά.
 Άξιος ο μισθός σας….

Δεν υπάρχουν σχόλια: