Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η υπομονή του Δικηγορικού κόσμου εξαντλήθηκε.


Θεωρούμε σήμερα σκόπιμο να παραθέσουμε αυτούσια  τη δήλωση - καταγγελία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κου Γιάννη Αδαμόπουλου, γιατί θεωρούμε ότι απηχεί το γενικότερο κλίμα, που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία.
Είναι προφανές ότι τα εργαλεία του φθηνού θεατρινισμού, της καλλιέργειας του κοινωνικού αυτοματισμού, του εκφοβισμού και του φαρισαϊσμού, που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από το λόμπυ της μνημονιακής λαίλαπας έχουν απολέσει πλήρως την όποια αποτελεσματικότητά τους.



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλουν τη στάση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, έπειτα από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας των επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα προς το Υπουργείο Οικονομικών, αρνήθηκε – με περισσή αλαζονεία και περιφρόνηση – να δεχθεί τους εκπροσώπους τους, παραπέμποντάς μας σε κατώτερο υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου.
Η στάση αυτή είναι ενδεικτική της γενικότερης απροθυμίας και αδιαφορίας της πολιτικής εξουσίας να αφουγκραστεί τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και να ενεργήσει προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι των δανειστών και των εξωθεσμικών παραγόντων της χώρας.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και της συστηματικής κατασυκοφάντησης των Δικηγόρων ως δήθεν προνομιούχων και φοροφυγάδων, ο ελληνικός λαός γνωρίζει τη διαχρονική προσφορά του επιστημονικού κόσμου της χώρας στο κοινωνικό σύνολο και την ουσιαστική συνεισφορά του στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός.
Καλούμε την κυβέρνηση, και πρωτίστως τους διορισμένους και μηδέποτε εκλεγμένους από τον Ελληνικό Λαό υπουργούς να παύσουν να λογοδοτούν προς την τρόικα και πάσης φύσεως εξωθεσμικούς και προς δημοκρατικά ανομιμοποίητους παράγοντες καθιστώντας τους συνομιλητές τους και να επιδείξουν επιτέλους το δέοντα σεβασμό προς τους επιστημονικούς φορείς της χώρας και το μέσο πολίτη, που δοκιμάζονται πρωτοφανώς από ανάλγητα «μνημονιακά» μέτρα που παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής, δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Τους καλούμε, ακόμα, να εγκύψουν στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και του ελληνικού λαού. Τρία περίπου χρόνια, μία είναι η πολιτική τους: εξαθλίωση, εξαθλίωση, εξαθλίωση. Οι δήθεν οικονομολόγοι πρέπει να βάλουν στο λεξιλόγιό τους και στα ενδιαφέροντά τους τις λέξεις: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Είναι καιρός ο κ. Στουρνάρας, έστω και μηδέποτε εκλεγμένος, να αρχίσει να λειτουργεί ως υπουργός του ελληνικού κράτους και όχι ως διευθυντής του ΙΟΒΕ. Κι αν τάχα «απειλεί» την τρόικα με παραίτηση, του υπενθυμίζουμε ότι η παραίτηση υποβάλλεται στον ελληνικό λαό, ο οποίος την περιμένει με ανυπομονησία και θα τη δεχόταν με ανακούφιση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγαλύτερος ίσως επιστημονικός κλάδος της χώρας υψώνει πλέον κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης εναντίον όχι απλώς των εξοντωτικών και αντεθνικών πολιτικών, που εφαρμόζονται, αλλά και εναντίον εκείνων, που πρωτοστατούν, ως μη όφειλαν, στην κατακρεούργηση του ελληνικού πληθυσμού, την μεθοδευμένη δήωση της χώρας, την ολική καταστροφή της κοινωνίας και της πατρίδας σε αγαστή συνεργασία με ξένα κέντρα αποφάσεων.
Σημειωτέον ότι ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει τον ΔΣΑ ως ακραίο αριστερόστροφο συνδικαλιστικό φορέα, πολλώ μάλλον καθ' όσον ο καταγγέλλων αξιότιμος Πρόεδρός του δεν εξελέγη με την στήριξη της αριστεράς. Και αυτός είναι προφανώς ένας επί πλέον λόγος για να ληφθεί σοβαρότατα υπ' όψιν η καταγγελία του από τους συγκυβερνώντες.

Ο ΔΣΑ και γενικότερα ο δικηγορικός κόσμος της χώρας επέδειξε βεβαίως διαχρονικά μια υποδειγματική ευαισθησία για τα προβλήματα της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας, πρωτοστατώντας στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του τόπου. 
Δεν είναι λοιπόν περίεργο,  όπου και τώρα δείχνει να αφουγκράζεται με ευκρίνεια την κοινή γνώμη και να μη διστάζει με την παρρησία, που επιβάλει η φύση του λειτουργήματός του και η ιστορικότητα των στιγμών να καυτηριάσει τις εξοντωτικές πολιτικές, την κοινωνική αναλγησία, αλλά και την απαράδεκτη αλαζονεία θεσμικών παραγόντων, που εντελώς ανορθόδοξα  διαχειρίζονται το παρόν καταστρέφοντας ασύστολα το μέλλον του τόπου.

Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε το Πρόεδρο του ΔΣΑ για την θαρραλέα και αξιοπρεπή αντίδρασή του.

Αυτό όμως που μας θλίβει και μας ανησυχεί είναι ότι συγγενείς επιστημονικοί χώροι, που είτε από την έπαλξη του Δικαστικού λειτουργού, είτε από τον στίβο του πανεπιστημιακού δασκάλου, είτε πολύ χειρότερα, από τα βουλευτικά έδρανα "τάχθηκαν να φυλάσσουν Θερμοπύλες" ενός Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, ολιγωρούν προκλητικά  και απέχουν αδικαιολόγητα του ιστορικού τους καθήκοντος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: