Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ έρχεται να πάρει, όχι να δώσει.


Τι διαφορά έχει η Μέρκελ από τον Χίτλερ;
Μα προφανώς πολύ μεγάλη.
Ο Χίτλερ δεν είχε το θράσος να επισκέπτεται τις χώρες, που λεηλατούσε…

Επί δύο χρόνια με χαμερπείς  ύβρεις και ελεεινές συκοφαντίες η Γερμανίδα Καγκελάριος και η παρέα της επιτίθετο καθημερινά εναντίον της Ελλάδος, δίνοντας κατεύθυνση και τροφή στα κίτρινα ΜΜΕ της Γερμανίας και όχι μόνο προκειμένου να εμφανίζουν συστηματικά τους Έλληνες ως τον πλέον επαίσχυντο και χαραμοφάη λαό του κόσμου.
Και ω! του θαύματος λίαν προσφάτως επιχειρήθηκε μια στροφή 180 μοιρών στην επικοινωνιακή πολιτική της κας Μέρκελ, με αποτέλεσμα μια φαιδρή έως κακόγουστη επίθεση φιλίας, η οποία κορυφώνεται με την αυριανή της επίσημη επίσκεψη.

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι ο συντονισμός Βερολίνου – Αθήνας ( βλ. ψυχόδραμα Στουρνάρα), που επιχειρούσε να αντιδιαστείλει τον «κακό» Τόμσεν έναντι της ψυχοπονετικής   Μέρκελ, ήταν  μια ακόμη επικοινωνιακή σαπουνόπερα προκειμένου οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής να παραμείνουν στο απυρόβλητο και η Γερμανίδα Καγκελάριος να προβάλλει την εικόνα της «καλής μητερούλας» εν όψει επερχόμενων Γερμανικών εκλογών, όπου η ψήφος της Ελληνικής ομογένειας παραμένει ενδιαφέρουσα.
Θα αποτελούσε ηλιθιότητα να πιστέψει κανείς ότι η κα Μέρκελ δέχθηκε ξαφνικά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και ανέβλεψε εν μία νυκτί, ώστε από δεινός διώκτης να γίνει πλέον ευεργέτης των «τεμπέληδων», «των χαραμοφάηδων» και «των διεφθαρμένων».
Και θα ήταν μεγαλύτερη βλακεία να πιστεύει κάποιος ότι η επίσκεψή της σχετίζεται με την ειλικρινή διάθεσή της να βοηθήσει τον κακόμοιρο Ελληνικό λαό.

Όλα όσα γράφονται και λέγονται περί μιας «ευκαιρίας» συζήτησης περί της διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας, επιμήκυνσης του μνημονίου και επιστροφής στην ανάπτυξη είναι λίαν επιεικώς ανοησίες ή μάλλον προπαγάνδα εκ του πονηρού.
Όπως είπαμε κι άλλη φορά η επιμήκυνση του μνημονίου, όταν  προεκλογικά την παρουσίαζε ως φαεινή του ιδέα ο κος Βενιζέλος, είχε ήδη προαποφασισθεί γιατί δεν τους έφθανε ο χρόνος για την ολική λεηλασία του εθνικού πλούτου και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Όσο δε για τα υπόλοιπα (διασώσεις και αναπτύξεις) καρφί βεβαίως δεν τους καίγεται.
Εξ ίσου αφελείς είναι και όσοι θεωρούν ότι έρχεται προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση, η οποία είναι ούτως ή άλλως αναλώσιμη, όσο και οι προηγούμενες στο βωμό της εφαρμογής του εγκληματικού σχεδίου καταλήστευσης της χώρας.

Πέραν λοιπόν των θεμάτων, που σχετίζονται με την προεκλογική της εκστρατεία, η κα Μέρκελ έρχεται τώρα στην Ελλάδα για ένα και μόνο βασικό λόγο.
Να υποδείξει στον κο Σαμαρά (προφανώς με τρόπο σαφή και εκβιαστικό) τα «φιλέτα», που ενδιαφέρουν τις Γερμανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Θυμόμαστε όλοι, ότι και κατά το παρελθόν επισκέφθηκαν την Ελλάδα μέλη της Γερμανικής Κυβέρνησης, αλλά και τοn ψευτοσοσιαλιστή κο Σούλτς,  που πίεζαν κυρίως στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης «μεταρρυθμίσεων» του τύπου της δημιουργίας ΕΟΖ (ελεύθερων οικονομικών ζωνών) και της διευκόλυνσης των Γερμανικών δήθεν επενδύσεων. Χαρακτηριστικότερη μάλιστα ήταν η περίπτωση του Αντικαγκελαρίου κουΡέσλερ, ο οποίος είχε καταφερθεί με αήθη σκληρότητα εναντίον του «κωλυσιεργούντος» κου Χρυσοχοΐδη με αποτέλεσμα την μετ’ ού πολύ απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η παρούσα λοιπόν συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μοίρασμα των «λαφύρων».

Μετά από τρία χρόνια επίμοχθης προσπάθειας της Τρόϊκας οι συνθήκες φαίνονται πλέον ώριμες για την ταχύρυθμη εξέλιξη των αποκρατικοποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Τώρα  λοιπόν αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι και τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή της μεγάλης μοιρασιάς «των ιματίων» του «εσταυρωμένου» Ελληνικού λαού.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα εκτός των Γερμανών είχαμε πολλά «σούρτα-φέρτα» Αμερικανών, Ισραηλινών, Κινέζων κ.λ.π, χωρίς να υποτιμούνται και αρκετοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι Έλληνες καλοθελητές. Το παράδειγμα της Lamda Δομη Α.Ε,  που έκανε «ποδαρικό» στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο «Αξιοποίησης» Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου) με το Διεθνές Κέντρο Τύπου για το οποίο κατάφερε να καταβάλει 81 εκ. σε 90 χρόνια (μέχρι το 2103), αντί για 280 εκ.  μέχρι το 2040, είναι ενδεικτική των σχεδίων «αξιοποίησης» Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλου.   
Ευλόγως λοιπόν ανησυχούν οι «φίλοι» μας Γερμανοί μήπως τους «φάνε στη στροφή» τίποτε υπερατλαντικοί μεγαλοκαρχαρίες ή τίποτε εγχώρια «πιράνχας», τώρα που έφθασε η ώρα να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους.

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή εφαρμογής του Ελληνικού «προγράμματος»,  κρίθηκε σκόπιμο να έλθει η Γερμανίδα Καγκελάριος, προκειμένου να επιλέξει και υποδείξει από τη λίστα, που θα της παρουσιάσει ο κος Σαμαράς τους επενδυτικούς τομείς και τα επενδυτικά αντικείμενα και τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ενδιαφέρουν τους Γερμανούς επιχειρηματίες.
Έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή δυνατότητα στους Κυβερνητικούς συνεταίρους, οι οποίοι δεν χαίρουν και της ιδιαίτερης εκτίμησης και εμπιστοσύνης της, να προφασισθούν παρανοήσεις και αμέλειες που θα απέκλειαν Γερμανικές εταιρίες από «φιλέτα» ιδιαίτερου γι’ αυτές ενδιαφέροντος.
Και ως εικός αν σε κάποιον θα προσφέρει στήριξη η κα Μέρκελ, αυτός θα είναι ο εκλεκτός τοποτηρητής της κος Ράιχενμπαχ, ο οποίος με την ομάδα του θα κληθεί να διαδραματίσει ένα πολύ αξιόλογο και καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση των επίδοξων Γερμανών επενδυτών.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Ας μην τα κάνουμε δυσνόητα και πολύπλοκα με κούφιες ψευδαισθήσεις και μιντιακές περικοκλάδες.
Αρκεί, που είμαστε εξαπατημένοι, κατατρεγμένοι, εξαθλιωμένοι.
Μη δηλώνουμε και κο, προκειμένου να βρίσκει άλλοθι ο κάθε πολιτικός διαπλεκόμενος τυχοδιώκτης…

Υ.Γ Αλήθεια ο κος Κουβέλης ανέλυσε, λέει, στη ΚΕ της ΔΗΜΑΡ την άποψή του ότι η Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς την στήριξή τους.
Κατόπιν αυτού θα πρέπει να υποθέσουμε ότι το έγκλημα, που συντελείται αυτή την ώρα στη χώρα με άμεσο συνεργό την ΔΗΜΑΡ,  δεν είναι  εξ αμελείας.


Σημείωση: Ηφωτογραφία είναι από τον Economist.

Δεν υπάρχουν σχόλια: