Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗΣ

Πλησιάζει η ώρα για την εκλογή του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Και είναι βέβαιο ότι πυρετωδώς αναζητείται ό σωστός τρόπος για την επιλογή των κατάλληλων προσώπων.
Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί τα περιθώρια για λάθη έχουν ασφυκτικά στενέψει.
Προηγήθηκε και ένα συνέδριο, από το οποίο η κοινωνία περίμενε να προσδιορίσει το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος και αυτό, παρά τις προσυνεδριακές τυμπανοκρουσίες και τις μεγάλες προσδοκίες, δυστυχώς δεν προέκυψε. Ίσως κάτι να στράβωσε στο τέλος με τα κριτήρια , που επικράτησαν κατά την εκλογή των συνέδρων…Ποιος ξέρει…
Πάντως τώρα όλοι στη σύνθεση του νέου οργάνου θα αναζητήσουν τη σημειολογία του ιδεολογικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ.
Διάφοροι τυφλοσούρτες, που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις είχαν φτωχά αποτελέσματα. Κριτήρια ηλικίας, φύλου, αναγνωσιμότητας, κυβερνητικής θητείας και τα τοιαύτα αποδείχθηκαν ατελέσφορα.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο το ανεκδιήγητο «ανώτατο καθοδηγητικό όργανο», που ένα συννεφιασμένο φθινοπωρινό δειλινό αυτοακυρώθηκε (=αυτοεξευτελίσθηκε), κηρύσσοντας εαυτό αναρμόδιο να αποφασίσει για τα αποτελέσματα της ήττας στις βουλευτικές εκλογές?
Μετά μια τέτοια λοιπόν αλγεινή προϊστορία ας μου επιτραπεί το θράσος να προτείνω και εγώ ένα τυφλοσούρτη.
Ως γνωστόν τυφλοσούρτης εστί ένα πονηρό εργαλειάκι, που επιτρέπει στον χρήστη του να επιτύχει με ασφάλεια το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, χαλαρά και χωρίς μεγάλη κατανάλωση φαιάς ουσίας. Π.χ Θέλεις να βρεις αν το άτομο ασθενεί ? ξηγήσου του ένα θερμόμετρο.
Στην περίπτωσή μας λοιπόν εννοώ το σοσιαλόμετρο.
Τουτέστιν. Να καλέσει ο Πρόεδρος ένα ένα στο γραφείο του τους πρωτοκλασάτους ( και όχι μόνο) και να τους φωνάξει δυνατά τη λέξη ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Αν στο άκουσμα της μαγικής λέξης το άτομο βγάλει 333 σπυριά, αυτομάτως θα πρέπει να απορρίπτεται για υποψήφιος στο Πολιτικό συμβούλιο.
Τώρα θα μου πείτε γιατί 333? Γιατί ως τριπλή διάταξη του 3 έχει μια εξαιρετική αλχημική δύναμη στην εσωτερική συμπαντική αρμονία των αριθμών, όπως μπορεί να σας το βεβαιώσει κάθε έγκριτος υποψιασμένος τηλεβιβλιοπώλης.
Και πως αυτό συναρτάται με το θέμα μας? Απλούστατο.
Ο αριθμός 3 παραπέμπει σημειολογικά (και με το συμπάθιο) σ΄αυτό , που λέμε «από τα τρία το μακρύτερο». Αλλά το μακρύτερο από τα τρία μαθηματικώς συμβολίζεται με τον αριθμό 1(την μονάδα). Αλλά η μονάδα ως γνωστό αποτελεί τον ελάχιστο κοινό διαιρέτη για όλους τους πραγματικούς αριθμούς. (Όπου στην αριθμητική μιλάμε για αριθμούς στην πολιτική εννοούμε νούμερα.)
Το μακρύτερο λοιπόν από τα τρία είναι το ελάχιστο κοινό φιλοδώρημα, που πρέπει να κάνει ό Πρόεδρος σε όσα πραγματικά νούμερα, πρωτοκλασάτα ή μη, θέλουν να μπουν στο πολιτικό συμβούλιο και βγάζουν σπυριά στο άκουσμα της λέξης σοσιαλισμός. Αυτό είναι το εσωτερικό νόημα του τυφλοσούρτη μας, που πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει τις απαιτήσεις των καιρών.
Και όπως κάθε τυφλοσούρτης, που σέβεται τον εαυτό του έτσι και ο δικός μας διαθέτει και κόλπο επαλήθευσης του αποτελέσματός του.
Αν ο υποψήφιος πετάξει σπυριά με τη λέξη σοσιαλισμός, τότε ο Πρόεδρος καπάκι του πετάει την φράση: «κυβέρνηση συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία».
Αν τα σπυριά εξαφανισθούν ως διά μαγείας, τότε κ. Πρόεδρε δε χρειάζεται πια δεύτερη σκέψη.
Νομίζω?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χωρικέ, διαβάζω αρκετές φορές το μπλογκ σου και μπορώ να πω ότι είναι ξεχωριστές οι θέσεις σου.
Μην παραμένεις μονάδα, υπάρχουμε και άλλοι που νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την ετεροσυστημική μας ταυτότητα.
Σου απευθύνω λοιπόν πρόσκληση για συμμετοχή και στο μπλόγκ μου και θα σε ενημερώσω για τις κινήσεις μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν ότι πρέπει να κινηθούμε μέσα από την κοινωνία και για την κοινωνία.

choricos είπε...

Φίλε ΔΚ ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Είμαι ανοικτός σε κάθε θετική σκέψη και διαθέσιμος σε κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία.
Το χορικός το γράφω με ο και όχι με ω, γιατί προέρχεται από το χορό της αρχαίας τραγωδίας και όχι από τη λέξη χώρα,χωρικός.