Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΝΔ: Το πρωτόκολλο διαδοχής προβλέπει «κουκούλα» αντί «δακτυλιδιού»…


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Αγγλικού τύπου ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας κ. Γκόρντον Μπράουν, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε το πολιτικό του γραφείο, έσπευσε να συμμορφωθεί αμέσως στην εντολή του αρμόδιου κρατικού λειτουργού, ο οποίος του ζήτησε να επιστρέψει στο κρατικό ταμείο το ποσό των 12.415 λιρών.
Την ίδια στιγμή ο ηγέτης των συντηρητικών κ. Κάμερον, ο οποίος επίσης είχε επιστρέψει ποσά, που κρίθηκαν επιστρεπτέα δήλωσε απερίφραστα ότι όποιο στέλεχος του κόμματός του αρνηθεί να επιστρέψει στο δημόσιο οποιοδήποτε ποσό του ζητηθεί δεν μπορεί να διατηρήσει ή να διεκδικήσει θέση στο κοινοβούλιο.

Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στην γηραιά Αλβιόνα, εδώ στην καθ’ ημάς Ψωροκώσταινα η παράταξη, που συγκλόνισε επί πέντε χρόνια την χώρα με αλλεπάλληλα οικονομικά σκάνδαλα και περιήγαγε την οικονομία στα πρόθυρα της πτώχευσης μέσα από ένα όργιο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, αναλώνει τον πολιτικό χρόνο της στην αναζήτηση του πλέον πρόσφορου τρόπου αποφυγής αποδόσεως λογαριασμού.

Τι και αν ο λαός αποδοκίμασε μετά βδελυγμίας την οικονομική φαυλότητα της απελθούσας κυβέρνησης.
Τι και αν μία-μία πλέον οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι η βασική αιτία της εκλογικής συντριβής υπήρξε «η απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος» (ακριβέστερα ο άνευ προηγουμένου πολιτικός αμοραλισμός και η πρωτοφανής έκταση της οικονομικής διαφθοράς).
Τι και αν καθημερινά πυκνώνουν οι φωνές των απλών φίλων και οπαδών της ΝΔ, που ζητούν κάθαρση και προσωποποίηση των ευθυνών.
Δυστυχώς τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος με κορυφαίο τον απερχόμενο αρχηγό δείχνουν να κωφεύουν προκλητικά στις απαιτήσεις των καιρών και τις αγωνίες των πολιτών.

Είναι πολιτικά αντιαισθητικό το σκηνικό, που εμβρόντητος παρακολουθεί ο πολίτης, όπου τα πρωτοκλασάτα στελέχη της συντηρητικής παράταξης κονταροκτυπιούνται καθημερινά σε θέματα διαδικασίας περί την ανάδειξη του νέου αρχηγού με προφανή στόχο την αυτοπροβολή και την συγκάλυψη. Και είναι τουλάχιστον εκνευριστικό αυτοί, που πρόσφατα αποδοκιμάσθηκαν από το εκλογικό σώμα και οδήγησαν με τον κυβερνητικό βίο και την πολιτεία τους την χώρα και την ΝΔ στα πρόθυρα της κατάρρευσης, να εμφανίζονται ως οι μόνοι αρμόδιοι να λύσουν τα παραταξιακά προβλήματα μοιράζοντας και πάλι μεταξύ τους τους ρόλους των εγγυητών, των διαδόχων, των οργανωτών της ανασυγκρότησης του κόμματος και άλλα ευτράπελα.

Και βεβαίως εμετικές παραμένουν οι μεθοδεύσεις γνωστών και μη εξαιρετέων δημοσιογράφων, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες κατασκευάζουν μονοθεματικά δελτία και πολιτικά πάνελ με παρέλαση γνωστών και μη εξαιρετέων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αγωνιζόμενοι πυρετωδώς να στηρίξουν την πλύση εγκεφάλου που επιδιώκεται, ώστε η βάση να αποδεχθεί τον παραγκωνισμό της και τις επιλογές, που η ευθυνόμενη για την ήττα (και όχι μόνον) ηγετική ομάδα μεθοδεύει ερήμην της για άλλη μια φορά.

Δείχνουν όλοι αυτοί αποφασισμένοι σε πείσμα της κοινής λογικής να συνεχίσουν την αδιέξοδη συγκάλυψη των σφαλμάτων, των σκανδάλων και των πρωταιτίων της διαφθοράς, διαχέοντας τις ευθύνες στο σύνολο των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων και φορτώνοντας την παράταξη με ένα δυσβάστακτο άγος, που θα την στοιχειώνει στις επόμενες δεκαετίες.

Πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για μια απύθμενη πολιτική απερισκεψία συγκεκριμένων οπισθοδρομικών πολιτικών, που επί πέντε χρόνια επέδειξαν αρχοντοχωριάτικη αλαζονεία, συναγωνιζόμενοι μεταξύ τους σε πολιτικές πρακτικές υποτίμησης της νοημοσύνης των ψηφοφόρων, υποβάθμισης του ρόλου των πολιτών, απαξίωσης της λαϊκής βούλησης, εμπαιγμού της κοινής γνώμης, ακύρωσης της κοινής λογικής.
Πρόκειται για τον νοσηρό εγωκεντρισμό ενός πολυέξοδου πολιτικού προσωπικού, που κινήθηκε στο πλαίσιο μιας εξουσιαστικής παρέας, χωρίς ιδεολογικό στίγμα, χωρίς πολιτικό όραμα, χωρίς ηθικό έρμα, που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλίωσης και τώρα αδιαφορεί αν οδηγήσει την ίδια την παράταξη του στην πολιτική χρεωκοπία.

Διότι βεβαίως οι δηλώσεις των μνηστήρων της προεδρίας ότι δεν πρόκειται να γίνουν παραλήπτες «δακτυλιδιού» από τον απερχόμενο πρόεδρο είναι μάλλον ειλικρινείς.
Κατά τα φαινόμενα ο κ. Καραμανλής δεν σχεδιάζει να τους κληροδοτήσει «δακτυλίδι», αλλά «κουκούλα» συγκάλυψης ευθυνών και σκανδάλων, μετατρέποντάς τους σε μοιραίους συνεργούς υπόθαλψης των γνωστών αγνώστων υπαιτίων και συνακόλουθα σε αναξιόπιστους κομπάρσους του πολιτικού συστήματος.

Είναι λοιπόν θλιβερό, που οι άνθρωποι ακολουθώντας κακώς εννοούμενες προσωπικές στρατηγικές αποδέχονται να αναλάβουν αυτό το ρόλο εγκλωβίζοντας την παράταξή τους σε μια δύνη ατέρμονης εσωστρέφειας και πολιτικής ασφυξίας στην επόμενη περίοδο, αφού το στίγμα του ηθικού ελλείμματος, όσο δεν αποκαθαίρεται, θα συνοδεύει αδιακρίτως το σύνολο των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος για πολλές ακόμη τετραετίες. Γιατί όσο τα μέλη αυτής της παράταξης επιμένουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, τόσο οι πολίτες θα τους θέτουν το αδήριτο ερώτημα «που πήγαν τα χρήματα μας;» και θα απαιτούν επιτακτικά «φέρτε πίσω τα κλεμμένα!!!».

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρα,
Κάτι για την «επαναστατική γυμναστική του ΚΚΕ» στο Λιμάνι και τα συναφή «αντιαποικιοκρατικά», φίλε Choricos υπάρχει για σχολιασμό?
Είναι το ενδιαφέρον θέμα των ημερών.
Η ουσία είναι ότι έγινε κάποια παραχώρηση (καλώς κακώς μπορεί να επανεξεταστεί αυτό..) ενός προβλήτα στην κινέζικη εταιρία COSCO. To πως δουλεύουν οι ξένοι, με ποια σύγχρονα μέσα, με ποιο κόστος και με ποια αποτελεσματικότητα, δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει να διατηρήσουμε εκεί οι «εργαζόμενοι» τα παχυλά κεκτημένα των υψηλότατων αμοιβών και να μην μας «χαλάσουνε την πιάτσα»
Απεργία λοιπόν «μέχρι εσχάτων» και από πίσω γερό back up to KKE και από κοντά……τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρομάρα τους…
Με λίγα λόγια:
Οι συνδικαλιστές ( και όλη η «υπαρκτή» παρακμιακή αριστερά φυσικά) δεν θέλουν να προστατέψουν την δημόσια περιουσία από τους Κινέζους, όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται.
Θέλουν, απλά , να προστατέψουν τη βολή τους και τα κεκτημένα τους και μόνο αυτά
Αχ ρε γαμώ το, ως πότε εμείς οι δόλοι (εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα και ο υπόλοιπος πραγματικά εργαζόμενος Λαός) θα πληρώνουμε τέτοια γ…α ?
Γράψε εσύ φίλε μου για αυτό το αίσχος και τον ωμό εκβιασμό που γίνεται στην νέα και (πώς να το κάνουμε) ανημέρωτη κυβέρνηση.
Γράψε ωραία, ψύχραιμα και «κουστουμαρισμένα», όπως συνηθίζεις…
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το ιταμό θράσος μου, να σου υπαγορεύσω τι θα γράψεις.
Συγνώμη αλλά είμαι ως εδώ…

choricos είπε...

Φίλε Δωδωναίε καλημέρα,
ένα επαγγελματικό ταξείδι-αστραπή με κράτησε εκτός γραφείου χθες και μόλις τώρα βρήκα το σχόλιο σου, με το οποίο, ως συνήθως συμφωνώ απολύτως.
Συμπτωματικά σ' αυτό το θέμα σχεδίαζα και εγώ να αναφερθώ και ελπίζω να βρω το χρόνο μέχρι το βράδυ να κάνω μια σχετική ανάρτηση.