Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΝΔ: Με άρωμα βυζαντινής παρακμής....



«Aλλ' έοικε πως τα τοιαυτα ήθη των ανθρώπων παλίμβολα και πολλά χρώματα μεταλαμβάνοντα κατά τας των πραγμάτων μεταβολάς, και τω μεν κοινώ οι τοιούτοι πάντες αξύμφοροι, εαυτοίς δε εισιν άσφαλστατοι το κατ' αυτούς και μόνους ξυμφέροντα διοικονομούμενοι και ως τα πολλά αποτυγχάνοντες.»

"Αλλά φαίνεται ότι τέτοιο είναι το ποιόν αυτών των ανθρώπων. Με ευκολία αλλάζουν αποχρώσεις και γνώμες ανάλογα με τη μεταβολή των περιστάσεων. Και σε ότι αφορά το κοινό συμφέρον είναι εντελώς άχρηστοι, διότι μόνο για τα προσωπικά τους θέματα ενδιαφέρονται και μόνο για τη δική τους σταδιοδρομία φροντίζουν και ως συνήθως τελικά σε όλα αποτυγχάνουν".
(Άννα Κομνηνή- Αλεξιάς).



Είναι να απορεί κανείς με τις απίθανες μετακινήσεις των στελεχών της ΝΔ κατά το τελευταίο διάστημα. Με προεξάρχοντα τον απερχόμενο αρχηγό, διαγκωνιζόμενους σε ευκαμψία τους επερχόμενους μνηστήρες, ασθμαίνοντα και καταϊδρωμένο τον κ. Σιούφα έχουν αποδυθεί σε μια απίστευτη κουτρουβάλα, προσπαθώντας να προσαρμοσθούν στοιχειωδώς στην διογκούμενη οργή της λαϊκής βάσης και να συγκρατήσουν μια ελάχιστη επαφή με το κοινό νεοδημακρατικό αίσθημα που απειλεί να τους πάρει σβάρνα.

Ανίκανοι να εκτιμήσουν σωστά τα μηνύματα των καιρών και υποτιμώντας οικτρά τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων και των οπαδών τους ο κ. Καραμανλής με την κα Μπακογιάννη επινόησαν την επείγουσα μεταβίβαση της αρχηγίας μέσα από ένα μονοήμερο συναπάντημα εκλεκτόρων με δεδομένες προδιαγραφές, μέσω μιας απόλυτα ελεγχόμενης οργανωτικής επιτροπής.

Είχαμε αμέσως μετά τις εκλογές προβλέψει (και σίγουρα όχι μόνο εμείς) ότι αυτές οι μεθοδεύσεις δεν θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν.
Σε διάστημα μόλις είκοσι ημερών μια αφόρητη πίεση από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ανάγκασε πρώτα τον κ. Σαμαρά, μετά την κα Μπακογιάννη και λίγο –λίγο όλα τα στελέχη να υιοθετήσουν την αρχική ιδέα Αβραμόπουλου για εκλογή από τη βάση μέσα από ανοικτές διαδικασίες σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Ο ίδιος ο απερχόμενος αρχηγός, ο εμπνευστής της αστραπιαίας αριστίνδην διαδοχής, εμφανίσθηκε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ως ένθερμος θιασώτης της εκλογής μέσω της πλέριας και ανοιχτής «οχλοκρατίας».
Όσο για τον κο Σιούφα αυτός πια δεν προλαβαίνει πρωΐ-μεσημέρι-βράδυ να αλλάζει τους οργανωτικούς κανόνες του παιχνιδιού, αφού η αυθόρμητη δυσφορία της βάσης αναποδογυρίζει στο πέρασμά της ένα προς ένα τα οργανωτικά αναχώματα, που προσπαθεί μάταια να στήσει. Τελευταίο παράδειγμα η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.
Και σίγουρα πολλά ακόμα οργανωτικά τερτίπια θα ανατραπούν τις επόμενες μέρες στην πορεία προς το συνέδριο.

Θλιβερές φιγούρες τα διάφορα στελέχη των απαράδεκτων κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή, που παρασυρμένοι από κάποιους εξ ίσου απαράδεκτους δημοσιογράφους έχουν καταντήσει γυρολόγοι των καναλιών σε θλιβερά μονοκομματικά πάνελ και επιδίδονται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περισώσουν την χαμένη τιμή της καταστροφικής πενταετίας.
Υποκρινόμενοι ότι τίποτε δεν έχει συμβεί, ότι δεν έκαναν κανένα λάθος, ότι εθήτευσαν σε κυβερνήσεις όμορφες, άγιες, ηθικές, αγγελικά πλασμένες.
Επιδεικνύοντας θρασύτατη αδυναμία να αφουγκρασθούν την αποδοκιμασία και την οργή του κόσμου συνεχίζουν να προκαλούν με την παραδοσιακή αλαζονεία και τις ασύστολες ψευδολογίες τους.
Όλοι αυτοί βεβαίως συνεχίζουν να πλανώνται σε σχέση με την έκταση της λαϊκής αγανάκτησης και την ανυπαρξία περιθωρίων να μεθοδεύσουν τις εξελίξεις σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα και κάνοντας χρήση παλιών ξεπερασμένων συνταγών.

Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι αυτοί, που οδήγησαν την χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και την παράταξή τους στην απόλυτη απαξίωση δεν δικαιούνται να αυτοπροβάλλονται ως οι αρμόδιοι για την αναγέννηση της ΝΔ και ως οι καταλληλότεροι για επόμενοι Πρωθυπουργοί.
Κι όσο οι μέρες περνούν τόσο η εξελίξεις θα επιβεβαιώνουν την άποψη μας ότι η ΝΔ χρειάζεται κάθαρση και ριζική αλλαγή ολόκληρης της ηγετικής της ομάδας και ότι αν αυτό δεν το αντιληφθούν οι «πρωτοκλασάτοι» τότε η βάση θα τους παραμερίσει.

Και αν εμείς δεν είμεθα αρκετά πειστικοί, ας κατανοήσουν ότι ο δικός τους κος Κοκκινούλης, ο αγροτοσυνδικαλιστής εκ Λαρίσης ορμώμενος, που τους έκραξε όλους αυτούς συνολικά οριζοντίως και καθέτως στην προχθεσινή εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, δεν είναι ένας και μοναδικός «κούκος», αλλά σίγουρα είναι προπομπός της ανοίξεως δηλωτικός.



3 σχόλια:

Unknown είπε...

Γύρνα λίγο την Ιστορία στην 16η Σεπτεμβρίου 2007 (έτοιμος για παραίτηση ο Γιώργος) και πριν το κάνει, εμφανίζεται ο «ευτραφής επίδοξος» Β.Β στο Ζάππειο και δηλώνει «παρών».
Βέβαια η παραίτηση ΓΑΠ δεν έγινε .
Ήτανε τότε που προσωπικά επαναδραστηριοποιήθηκα (ύστερα από 10 χρόνια πολιτικής αδράνειας) στο ΠΑΣΟΚ.
Ξανά πάλι στις επάλξεις τότε και ολόθερμος υποστηρικτής του ΓΑΠ, έτσι για να μην τον κάνουν «κιμά» τα ποικιλώνυμα εκδοτικο – οικονομικά συμφέροντα.
Και αυτό γιατί δεν τους ήτανε δεδομένος και υποχείριό τους.
Από καθαρά πολιτικό ένστικτο, η πλειονότητα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, στήριξε τον ΓΑΠ (εκτιμώντας ή όχι τις ηγετικές του δυνατότητες και χωρίς αυτό να είχε καμία σημασία). Το έκανε ο Λαός του ΠΑΣΟΚ κυρίως για να στηριχθεί η Μεγάλη Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη.
Τότε οι «διάλογοι» του Forum του ΠΑΣΟΚ, γράψανε ιστορία.
Τώρα η Ιστορία επαναλαμβάνεται με το άλλο μεγάλο «κόμμα εξουσίας την Ν.Δ»
Και σε περιόδους αναταραχής e-φίλε μου Choricos, βγαίνουν ξέρεις πολλά στην επιφάνεια (όπως βγήκανε και με μας. Να μην το λησμονούμε)
Είναι όπως αναδύονται τα σαπρόφυτα και τα άλλα κατακάθια από τον βυθό μιας τούμπας όταν βίαια εισβάλει σε αυτή ο χείμαρρος της βροχής
«Vae victis» είπε ο Γαλλάτης νικητής όταν κατέλαβε την αρχαία Ρώμη. Κατά το ελληνικό μεθερμηνευόμενο:«Ουαί τοις ηττημένοις»
Επειδή είμαστε «πολιτικά πολιτισμένοι» άνθρωποι, ας ευχηθούμε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει την αυτοκριτική του και να βρει γρήγορα τον βηματισμό του.
Και αυτό γιατί μια ισχυρή αντιπολίτευση, ετεροκαθορίζει την Κυβέρνηση μας προς τον σωστό δρόμο για τα συμφέροντα του Λαού και «επ ωφελεία της Πατρίδας»

Νικόλαος Οικονόμου είπε...

«Ὁ δίκαιος ἀταρακτότατος͵ ὁ δ΄ ἄδικος πλείστης ταραχῆς γέμων» - Επίκουρος

Unknown είπε...

Ὁ τῆς φύσεως πλοῦτος καὶ ὥρισται καὶ εὐπόριστός ἐστιν · ὁ δέ τῶν κενῶν δοξῶν εἰς ἄπειρον ἐκπίπτει
(Επίκουρος)

Και εδώ Νικόλαε σχετίζεται ως προς το:
"....ὁ δέ τῶν κενῶν δοξῶν εἰς ἄπειρον ἐκπίπτει..."