Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει….


Αυτό το έθνος δεν γονατίζει, αυτός ο λαός δεν εξοντώνεται, αυτή  η χώρα δεν ξεπουλιέται.

Αυτό ήταν το μήνυμα, που προσδοκούσαμε στην τελευταία μας ανάρτηση την Παρασκευή και αυτό ακριβώς είναι το αδιαμφισβήτητο μήνυμα, που βγήκε από την κάλπη το βράδυ της Κυριακής.
Ο θυμόσοφος λαός της Ελλάδος έστειλε με την ψήφο του πολλαπλά μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Παρά την λυσσαλέα μάχη, που έδωσαν μέχρι την τελευταία στιγμή οι αντιδραστικές δυνάμεις του πλανήτη με τους ντόπιους συνοδοιπόρους τους, η ετυμηγορία των ψηφοφόρων υπήρξε άτεγκτη και ξεκάθαρη.
Όσο και αν συνεχίζουν οι αμετανόητες δημοσιογραφικές παράγκες την προσπάθεια να συσκοτίσουν την σημειολογία των εκλογικών αποτελεσμάτων και να θολώσουν τα νερά, η φωνή του εκλογικού σώματος είναι τόσο ισχυρή, που είναι αδύνατον πλέον να καλυφθεί από την άθλια προπαγανδιστική τους κακοφωνία.

Τα αβίαστα συμπεράσματα είναι τόσο ξεκάθαρα, τόσο κρυστάλλινα, τόσο διαυγή, που όσο γρηγορότερα γίνουν κατανοητά από τους ενδιαφερόμενους, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους.

Συμπέρασμα πρώτο: 

Μεγάλος νικητής υπήρξε ο Ελληνικός δημοκρατικός λαός, που αψήφησε τα ψέματα και τις απειλές και διατράνωσε την κάθετη αντίθεσή του στις πολιτικές της λιτότητας, του εξανδραποδισμού και του ξεπουλήματος της χώρας.
Μεγάλος ηττημένος ο νέο-αποικιοκρατισμός, όπως μεθοδεύεται από τον Γερμανικό άξονα και τους ντόπιους  εκφραστές του.

 Συμπέρασμα δεύτερο:

Η ιστορική συντριβή των μνημονιακών κομμάτων και η μαζική υπερψήφιση των κομματικών σχηματισμών και των προσώπων, που ανεξαρτήτως ιδεολογικού στίγματος είχαν φροντίσει να καταδικάσουν απερίφραστα τις πολιτικές των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι:
α) όλα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου στερούνται  πολιτικής νομιμοποίησης. Κατά συνέπεια  μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και τα τοιαύτα είναι αρχήθεν άκυρα. Νόμοι, νομοθετικές πράξεις, υπουργικές αποφάσεις, που ψηφίσθηκαν κατ’ εφαρμογή των μνημονίων υπό το καθεστώς εξαπατήσεως και εκβιασμού του Κοινοβουλίου είναι άμεσα ανακλητέοι. Διοικητικές πράξεις που διενεργήθηκαν κατ’ εφαρμογή των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων είναι ανυπόστατες ή εν πάση περιπτώσει ακυρώσιμες.
β) Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Τράπεζα Ελλάδος, Διοικήσεις οργανισμών, Εταιρία αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας και όσοι άλλοι εμπλέκονται σε πράξεις υλοποίησης μνημονιακών ρυθμίσεων δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους και εν πάση περιπτώσει οφείλουν αμέσως να απόσχουν από κάθε σχετική ενέργεια.

Συμπέρασμα τρίτο:

Η επιμονή στην μονόδρομη λιτότητα και οι φαντασιώσεις περί Γερμανικής ηγεμονίας είναι αδιέξοδες τόσο για την Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και τους ντόπιους επιστητούς της. Μετά την τραγική αποτυχία τους οι οικονομικοί οργανισμοί, που τους ανέδειξαν και τους στήριξαν σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, έχουν ανάγκη να τους αποστρατεύσουν και να αναζητήσουν ικανότερους πολιτικούς και αποτελεσματικότερες πολιτικές.
Ως εκ τούτου είναι αναπόφευκτη η αλλαγή φρουράς τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ και οσονούπω και στη Γερμανική πολιτική σκηνή, όπως εξ άλλου παραδοσιακά συμβαίνει στις σύγχρονες δημοκρατίες και όπως υποδειγματικά φρόντισε να διδάξει ο κος Σαρκοζί.

Συμπέρασμα τέταρτο:

Ήγγικεν η ώρα να αποστρατευθεί και η χρεωκοπημένη ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία πεισματικά κρατάει αυτό το κόμμα στο περιθώριο των κοινωνικών εξελίξεων, έχοντας αναλάβει εργολαβικά το έργο της διηνεκούς διάσπασης του λαϊκού κινήματος και τοιουτοτρόπως της εξ ων ουκ άνευ συντήρησης του δικομματισμού από την μεταπολίτευση μέχρι χθες.

Συμπέρασμα πέμπτο:

Ο λαός έσπασε το κέλυφος της μαύρης προπαγάνδας, γκρέμισε το τείχος της τρομοκρατίας των ΜΜΕ, ξεπέρασε τις φοβίες του περί   ακυβερνησίας, χρεωκοπίας, εξόδου από το ευρώ.
Στον ελάχιστο χρόνο, που τον χωρίζει από τις επόμενες εκλογές εάν παρ’ ελπίδα το Γερμανικό Διευθυντήριο και η συμμορία της τρόϊκας επιμείνουν στην πολιτική του «μαστιγίου» θα εισπράξουν ένα ακόμη πιο ηχηρό ράπισμα, που θα διεγείρει αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις στη χώρες της ΕΕ και θα συντρίψει οριστικά τα δύο νεοφιλελεύθερα κόμματα στη Ελλάδα.
Η πολιτική λοιπόν «του καρότου», τουτέστιν η χαλάρωση των μέτρων λιτότητας, ο περιορισμός της βουλιμίας των δανειστών, η παραίτηση από τα σχέδια καταλήστευσης του εθνικού μας πλούτου είναι η μόνη ελπίδα των τριών συνεταίρων (ΔΝΤ, ΚΤΕ, Ευρ. Επιτροπή) για να σώσουν τους εαυτούς τους.

Συμπέρασμα έκτο:

Για την Ελλάδα ξημέρωσε μια ηλιόλουστη μέρα, όπου προς το παρόν οι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων των μικροοφειλετών και ιδίως η αντί πινακίου φακής εκποίηση της δημόσιας περιουσίας,  αναβάλλονται επ’ αόριστον με εμφανή τάση οριστικής ματαίωσης.

Νότα μελαγχολίας….

Μετά τον Μπερλουσκόνι φεύγει και ο Σαρκοζί. Χωρίς αυτούς τους δύο η Ευρωπαϊκή σκηνή χάνει την ιλαρότητά της. 
Αν οι απώλειες συνεχισθούν με Μέρκελ, Βενιζέλο και Σαμαρά τα ευρωπαϊκά συμβούλια θα χάσουν και το τελευταίο ίχνος σατυρικά ενδιαφέρουσας πολιτικής αρχοντοχωριατιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: