Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μαυροκορδάτε ζείς, εσύ μας οδηγείς….




Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου η  εικόνα ενός πολιτικού, ο οποίος περιοδεύει στο εξωτερικό και στις συναντήσεις του με ξένους παράγοντες επιδιώκει όχι την σωτηρία της πατρίδος του, αλλά την υπονόμευση των συμπατριωτών του πολιτικών αντιπάλων, θα ήταν αρκετή για να καταστρέψει την μίζερη πολιτική του καριέρα.

Στην Ελλάδα την γενέτειρα του Μηδισμού, της Βυζαντινής δολοπλοκίας, του κοτσαμπασισμού. Στην Ελλάδα, όπου διέπρεψαν οι  αριστεύσαντες στη «πολιτική Σχολή» Μαυροκορδάτου, ελάχιστη σημασία δίδεται στο περιστατικό.
Τουναντίον μάλιστα οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που το συμπεριλαμβάνουν στα δελτία τους, το παρουσιάζουν εις δόξαν μάλλον παρά εις ψόγον του πρωταγωνιστή πολιτικού.

Τέτοια είναι η δημοσιογραφική σήψη επί των ημερών μας, όπου μονοπωλούν την μαζική ενημέρωση οι σταυροφόροι της διαπλοκής και των μνημονίων…

Εξ άλλου η καταθλιπτική αυτή ιστορία αποκαλύπτει πόσο φαρισαϊκές ήταν οι δηλώσεις περί στηρίξεως μιας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» και πόσο νουνεχής υπήρξε η απόρριψη της ιδέας(πεπονόφλουδας) από τα αντιμνημονιακά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: