Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ:Μια του κλέφτη, δυό του ψεύτη, τρείς και η κακή τους μέρα.


Την πλήρη επιβεβαίωση της φαίνεται να απολαμβάνει σ’ αυτές τις ευρωεκλογές η γνωστή λαϊκή παροιμία.
Εμβρόντητος ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί τον τελευταίο μήνα μια ελεεινή προσπάθεια αποπροσανατολισμού, που επιχειρείται εις βάρος του από σεσημασμένους επαγγελματίες διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Γνωστοί και μη εξαιρετέοι πολιτικάντηδες που φορούν τη μάσκα του εμφανώς ή αφανώς κρατικοδίαιτου δημοσιογράφου, του Αριστοφάνη, του επικοινωνιολόγου, του δημοσκόπου, του όψιμου οικολόγου, του ψευτοπράσινου, του ψευτοαριστερού, του ψευτοπατριώτη κ.λπ προσπαθούν να τον παραπλανήσουν, να τον απογοητεύσουν, να τον αποθαρρύνουν, να τον στείλουν σε λάθος δρόμους.
Κοινός τους στόχος να διασώσουν το νοσηρό σύστημα, που τους συντηρεί, εκτρέποντας τους ψηφοφόρους προς ανώδυνα ψηφοδέλτια ή τουλάχιστον σε κάποια απόμακρη παραλία.
Γνωρίζουν όλοι αυτοί οι επιτήδειοι ότι η βροντώδης αποδοκιμασία των πολιτών δεν είναι ένα απλό ενδεχόμενο, αλλά ένα βέβαιο πραγματικό γεγονός, το οποίο απλώς μέλλει να επιβεβαιωθεί πανηγυρικά το βράδυ των ευρωεκλογών.
Γι αυτό αγωνιούν στην εικόνα της κάλπης.
Γι αυτό τρέμουν στην ιδέα της ανεπηρέαστης εκλογικής αναμέτρησης.

Όλα τα γνωστά δοκιμασμένα εργαλεία μαζικού επικοινωνιακού επηρεασμού αποδείχθηκαν κομπογιαννίτικα τεχνάσματα.
Τα ψέματα, οι συμψηφιστικοί ακροβατισμοί, οι πολιτικές συκοφαντίες, οι γκρίζες διαφημίσεις, οι στημένες συνεντεύξεις, οι τηλεοπτικές κοκορομαχίες, αποδείχθηκαν άσφαιρα πυρά.
Τα κομματικά μορφώματα της τελευταίας προεκλογικής στιγμής, ύποπτα παιδιά του τηλεοπτικού σωλήνα, δεν μπόρεσαν να δικαιώσουν τους εφευρέτες τους, που τα σχεδίασαν ως κανάλια παροχέτευσης της λαϊκής οργής.
Και τώρα λίγες ώρες προ του τέλους βλέπουν με τρόμο να τρέπεται σε άτακτη φυγή και το βαρύ τους πυροβολικό.
Οι δημοσκοπήσεις, που στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια τεχνηέντως όχι ως μετρητές αλλά ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν κάθε ίχνος επαγγελματικής αξιοπιστίας οι κακομοιριασμένοι δημοσκόποι, που επί τρείς βδομάδες συμμετείχαν δραστήρια στην παραπληροφόρηση των πολιτών κρατώντας τους δείκτες διαφοράς των κομμάτων σχεδόν μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους, σπεύδουν κι αυτοί να βελτιώσουν τα ευρήματά τους ομολογώντας πανικόβλητοι την σκληρή για την κυβερνητική αυλή πραγματικότητα.

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η βασιλεία του γυμνού βασιλιά φθάνει στο τέλος της και μαζί της μέλλει να λήξει και η καλοπέραση όλου του απίθανου συρφετού της βασιλικής αυλής, που περιπαίζει ασύστολα τους πολίτες και λυμαίνεται αναίσχυντα τον δημόσιο πλούτο.

Προς μεγάλη απογοήτευση όλων αυτών οι πολίτες της πλέον πολιτικοποιημένης χώρας του πλανήτη έχουν κάνει τις επιλογές τους.


Στις 7 Ιουνίου οι πολίτες θα διαψεύσουν οικτρά τις φρούδες ελπίδες όλων αυτών των βολεμένων και πλουσιοπάροχα αμειβόμενων τρωκτικών, που ονειρεύονται τεράστιες αποχές και διψήφια ποσοστά γκριζοπράσινων ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών υπόπτου προελέυσεως.

Στις 7 Ιουνίου οι πολίτες ψηφίζουν για να αλλάξουν τους Ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

Να ανατρέψουν τις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Να σταματήσουν τη καταστροφική ροή των πραγμάτων.

Ψηφίζουν μαζικά για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια σύγχρονη Ευρώπη.

Ψηφίζουν συνειδητά για μια Ελλάδα με επίκεντρο τον άνθρωπο σε μια Ευρώπη της ανάπτυξης και της ευημερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: