Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Ένας μουτζούρης για το ΠΑΣΟΚ


Και ξαφνικά, ως διά μαγείας, η Κυβέρνηση ανακάλυψε την λαθρομετανάστευση.
Επί πέντε ολόκληρα χρόνια δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτε.
Πλέανε σε πελάγη ευτυχίας.
Προφανώς το λιμάνι της Ραφήνας δεν είναι σαν το λιμάνι της Πάτρας και η Ηρώδου Αττικού δεν έχει καμιά σχέση με την Αχαρνών και την Μιχαήλ Βόδα. Πώς να το φαντασθεί λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός.
Όσο για τους άλλους, τους πρωτοκλασάτους της κυβέρνησης, μεταξύ βορείων προαστίων και Μυκόνου πώς να συνειδητοποιήσουν την έκταση του φαινομένου.
Και ύστερα αυτοί είχαν τόσο υψηλές ασχολίες.
Να οικοπεδοποιήσουν την Βιστωνίδα, να «αναπαλαιώσουν» το Άγιο όρος, να «αξιοποιήσουν» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, να εκποιήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις και τόσα άλλα.
Πού να βρούν το χρόνο να ασχοληθούν με την πεζή καθημερινότητα του «λαουτζίκου»;
Για να πούμε την αλήθεια, όλο και κάτι πότε-πότε έπεφτε στην αντίληψή τους, όμως εντάξει δεν είχαν και το μαγικό ραβδί να τα προλάβουν όλα.
Τόσα και τόσα πράγματα είχαν βάλει σε τάξη.
Δεν πρόλαβαν να αστυνομεύσουν επαρκώς τις λαϊκές γειτονιές αλλά είχαν επανδρώσει υποδειγματικά την αστυνομία στη φύλαξη «υψηλών προσώπων». Δεν πρόλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας αλλά είχαν βολέψει όλους τους αναξιοπαθούντες ημέτερους, κουμπάρους, συγγενείς και φίλους. Δεν πρόλαβαν να τακτοποιήσουν την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά είχαν πετύχει μια μοναδική συναίνεση στο χώρο των ΜΜΕ εμπνέοντας οράματα και φέρνοντας στον ίσιο δρόμο όλους τους πρώην «νταβαντζήδες». Δεν πρόλαβαν να βελτιώσουν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, αλλά κατάφεραν να σφυρηλατήσουν ένα αξιοζήλευτο «σεβασμό» ανάμεσα στην εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Δεν πρόλαβαν να διώξουν τα ράτζα από τα δημόσια νοσοκομεία, άλλα κατάφεραν να βελτιώσουν αισθητά τους ισολογισμούς των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Δεν πρόλαβαν να κτυπήσουν τα καρτέλ, κατάφεραν όμως να εκπαιδεύσουν το μέσο Έλληνα να τα φέρνει βόλτα με τις μικρότερες αποδοχές και τις μεγαλύτερες τιμές στην ΕΕ.
Και τόσα άλλα…
Και ο λαός ευγνώμων τους δικαίωσε, ανανεώνοντας την εντολή στις εκλογές του 2007 για άλλη μια ένδοξη, δημιουργική τετραετία.
Και αν δεν μεσολαβούσαν αυτές οι γρουσούζες οι Ευροεκλογές, προφανώς δεν θα υπήρχε ουδείς λόγος για να διαταραχθεί η νιρβάνα του κ. Πρωθυπουργού και της εξοχότατης κομπανίας του.
Αυτές οι γρουσούζες οι Ευροεκλογές και αυτός ο βάσκανος ο Καρατζαφέρης, που απειλεί σοβαρά να λεηλατήσει την εκλογική τους βάση και ότι άλλο πολύτιμο και υγιές διαθέτει η μεγάλη παράταξη.

Αλλά δε βαριέσαι. Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός δεν μπορούν να διαχειρισθούν αυτό το προβληματάκι.
Τη συνταγή την έχουν στο τσεπάκι.
Μπορούν μια χαρά να δουν το πρόβλημα φορώντας παραμορφωτικούς φακούς στυλ Καρατζαφέρη. Να αφουγκράζονται τον παλμό του όχλου μέσω καθημερινών δημοσκοπήσεων και να κάνουν τις σίγουρες δοκιμασμένες κινήσεις.
Πρώτον θα αυστηροποιήσουν τις ποινές. (Ως γνωστόν πάντα φταίει η έλλειψη του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου)
Δεύτερον θα κάνουν μερικές εντυπωσιακές επιχειρήσεις «σκούπα».
Τρίτον θα μαζέψουν μερικούς από το κέντρο να τους κρύψουν για λίγο σε στρατόπεδα (μέχρι τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές).
Τέταρτον θα στείλουν μερικούς πίσω από κει πούρθαν, για το θεαθήναι.
Και τέλος θα γράψουν και μια επιστολή να τη στείλει ο πρωθυπουργός στους ομολόγους του νάχουν να ξύνονται το Σαββατοκύριακο.
Μιλάμε για τρομερή κινητικότητα την οποία θα αναλάβουν βέβαια εργολαβικά να μεγαλοποιήσουν δεόντως τα ΜΜΕ.

Εντάξει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν θα λυθεί. Θα λυθεί όμως το επικοινωνιακό πρόβλημα της παράταξης και θα κερδηθεί πολιτικός χρόνος τουλάχιστον μέχρι της επερχόμενες εκλογές όπου δύο τινά μπορεί να συμβούν.
Ή ο κόσμος θα ξεγελασθεί να τους ξαναψηφίσει ή στην κυβέρνηση θα έρθει το ΠΑΣΟΚ.
Και στις δυό περιπτώσεις ο μπελάς των λαθρομεταναστών θα παραμένει για τους πολίτες, αλλά θα έχει τελειώσει για τη ΝΔ.
Διότι αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να μην προλαβαίνει να λύσει τα προβλήματα, που δημιουργεί, είναι όμως πρωταθλήτρια στον Μουτζούρη.
Νομίζω;…

Δεν υπάρχουν σχόλια: