Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Μαθηματα περιορισμού δημοσίων δαπανών.


Οι περί την δημοσία τάξη Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έχουν μια ιδιόρρυθμη αντίληψη περί των στοιχείων της φύσεως και της συμμετοχής τους στις προσωπικές τους πολιτικές ευθύνες.

Οι προκάτοχοι του κ. Μαρκογιαννάκη, όπως όλοι θυμόμαστε, είχαν κηρύξει πόλεμο στον «στρατηγό Άνεμο» και είχαν βέβαια ηττηθεί κατά κράτος μετατρέποντας τη μισή Ελλάδα σε αποκαΐδια.

Αντλώντας προφανώς πρωτότυπα μαθήματα από τα λάθη των συναδέλφων του ο κ. Μαρκογιαννάκης άλλαξε τακτική και δήλωσε υπερηφάνως (αν αντιλαμβανόμαστε ορθά τις δηλώσεις του) ότι επέτυχε συμμαχία με την «Αρχιπυροσβέστη Βροχή», γεγονός που του επιτρέπει την αναβολή ενοικιάσεως και ετοιμότητος των αναγκαίων πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια στον κ. Υπουργό διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής της χώρας μας στην επόμενη EUROVISION.

Και βεβαίως αν παρ’ ελπίδα η «αρχιπυροσβέστης Βροχή» δεν ανταποκριθεί στις συμμαχικές υποχρεώσεις της είναι αυτονόητο, ότι δεν θα φταίει ο συμπαθέστατος αρμόδιος για την πυρόσβεση Αναπληρωτής Υπουργός, αλλά ακεραία την πολιτική ευθύνη θα φέρει ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής υπηρεσίας.


Εμείς πάντως στηρίζοντας αναφανδόν το οικονομικό πνεύμα, που διαπερνά το σύνολο της επιχειρησιακής στρατηγικής του κυβερνώντος κόμματος κάναμε έρευνα αγοράς και προτείνουμε στον κ. Μαρκογιαννάκη το κινεζικής προελεύσεως πολυμηχάνημα της φωτογραφίας για τις επιχειρήσεις «σκούπα», που, ως φαίνεται, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών….


* Τη φωτογραφία δανεισθήκαμε από το www.analyticsurfer.blogspot.com






Δεν υπάρχουν σχόλια: