Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Σύνοδος Κορυφής: ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα περί της δήθεν πρωθυπουργικής «πρωτοβουλίας» στην σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση του «κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος» της λαθρομετανάστευσης.

Με τον συνήθη ζήλο οι γνωστοί ρεπόρτερ-πολιτικοί σχολιαστές (διάβαζε εργολάβοι της συντηρητικής προπαγάνδας) εξυμνούσαν τις «ασφυκτικές πιέσεις» του κ. Καραμανλή στους ομολόγους του Ευρωπαίους ηγέτες, πιέσεις οι οποίες ξεκίνησαν στο παρά πέντε (στον απόηχο της εκλογικής ήττας) με μία «θεόπνευστη» επιστολή, θα κλιμακώνονταν με την «επέλαση» του Πρωθυπουργού συνεπικουρούμενου από την κ. Μακογιάννη στις Βρυξέλλες και θα οδηγούσαν στην οριστική λύση του προβλήματος με χρήματα και περιφρούρηση των ελληνικών συνόρων από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Ευφάνταστες ιστορίες για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και παραμυθία των τεθλιμμένων κομματικών οπαδών, που προφανώς ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές τους δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να έχουν καμία τύχη στις Βρυξέλλες.

Όλοι πλέον στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι η ατζέντα στη Σύνοδο κορυφής κλειδώνει πολλές βδομάδες νωρίτερα. Ότι τα θέματα αποτελούν αντικείμενο πολύμηνης επεξεργασίας από ειδικές επιτροπές. Ότι για να υπάρχει ελπίδα αποτελέσματος χρειάζονται επίμοχθες παρασκηνιακές διεργασίες και ευρείες συμμαχίες. Ότι για να επιτευχθούν συμμαχίες χρειάζεται συγκροτημένος σχεδιασμός, στοχευμένη δράση και έντονη διπλωματική κινητικότητα.

Και το σπουδαιότερο προαπαιτεί ισχυρή και αξιόπιστη Ελλάδα.

Αυτά, που όλοι, ακόμη και τα νήπια γνωρίζουν, φαίνεται να αγνοεί η Ελληνική Κυβέρνηση ή το πιθανότερο, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, θεωρεί αφελείς τους ψηφοφόρους της.

Επειδή λοιπόν το παραμύθι έχει κοντά ποδάρια, η πολυδιαφημισμένη διπλωματική σαπουνόφουσκα δεν κράτησε παραπάνω από λίγα εικοσιτετράωρα.

Όπως ήταν φυσικό οι λοιποί Ευρωπαίοι ηγέτες θα έπληξαν θανάσιμα παρακολουθώντας για άλλη μια φορά τον Έλληνα ομόλογό τους να επιδίδεται σε πρόχειρες παρεμβάσεις και ανούσιες γενικολογίες, παραβιάζοντας ουσιαστικά τα κοινοτικά ήθη και έθιμα.

Θα αγανάκτησαν ενδεχομένως, που για άλλη μια φορά καταχράσθηκε του χρόνου τους για λόγους επικοινωνιακής ελληνικής εσωτερικής επικοινωνιακής σκοπιμότητας.

Αν συνεχίσουμε έτσι πολύ σύντομα οι Εταίροι μας στην ΕΕ δεν θα μας θεωρούν μόνο ως βαρίδι για την Ευρωζώνη, αλλά και σαν ενοχλητικούς συνδαιτυμόνες ακόμα και στα πάρτυ των Συνόδων κορυφής

Δεν υπάρχουν σχόλια: