Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Τα "επινίκεια" των κομματικών νηπιαγωγείων

Μικροψυχία, αλαζονεία ενδεχομένως και μικρόνοια προδίδουν οι αντιδράσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών των κομμάτων, που αποδοκιμάσθηκαν κατά τις πρόσφατες ευροεκλογές.
Παρακολουθώντας τις δηλώσεις της ηγετικής ομάδας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εκπλήσσεται κανείς με την παιδαριώδη συμπεριφορά, που επιδεικνύουν.

Η επιλεκτική ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ώστε να κρατηθεί μυστικό το πραγματικό μέγεθος της ήττας προσιδιάζει σε τριτοκοσμικά καθεστώτα.
Όπως και η παράληψη του ηττημένου αρχηγού να αναγνωρίσει την επιτυχία του νικητή, αποτελεί μικροψυχία, που δεν έχει σχέση με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πολιτικά ήθη.
Μια κοντόφθαλμη πολιτικά στάση, που αποτελεί επανάληψη της μικρόψυχης συμπεριφοράς, που είχε επιδειχθεί και στις βουλευτικές εκλογές του 2000.
Μια στάση, που έκανε να αισθάνονται άβολα πολλούς από τα στελέχη και τους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος και δεν είναι τυχαία η αντίδραση του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος μπορεί να κατηγορηθεί για χιλιάδες πράγματα, αλλά όχι για έλλειψη πολιτικού αισθητηρίου.
Αν εξαιρέσει κανείς την δήλωση του κ. Σουφλιά και ελάχιστες δηλώσεις, που κινήθηκαν σε παρόμοιο μήκος κύματος, όλες οι υπόλοιπες σοφιστείες, οι «κολυμβητές» ψηφοφόροι, η «τρομερή αποχή», οι συγκριτικές αναλύσεις των κουκιών και τα τοιαύτα αποτελούν παιδιάστικα καμώματα.
Θυμίζουν παιδάκια του νηπιαγωγείου, που αρνούνται πεισματικά να παραδεχθούν ότι έχασαν από τον συμμαθητή τους.
Μοιάζουν με τις ανακοινώσεις των παρατάξεων μετά τις φοιτητικές εκλογές, όπου όλοι είναι νικητές και όλοι πανηγυρίζουν καληώρα σαν τους Ονεδίτες σημαιοφόρους έξω από το Ζάππειο.

Και πώς να χαρακτηρίσει κανείς τον ευφυέστατο συλλογισμό του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντή : «Ήττα δεν υπάρχει. Στις προηγούμενες εκλογές πήραμε 4,16 και σε αυτές πήραμε 4,7. Θα μπορούσαμε και να πανηγυρίζουμε...».
Τρέμετε συντηρητικοί του Ευρωκοινοβουλίου, πως θα αντιμετωπίσετε τέτοιους «γκουρού» αριστερής επιχειρηματολογίας;

Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν με ανέκδοτα και να είναι ως ένα βαθμό και διασκεδαστικά.
Αυτό όμως, που τρομάζει το μέσο πολίτη είναι η προφανής τάση φυγής από την πραγματικότητα, που προδίδουν αυτές οι ανεκδιήγητες συμπεριφορές και οι πρωτότυπες επικοινωνιακές ταρζανιές.
Και ευλόγως διερωτάται έντρομος ο πολίτης: Αν δεν είναι ικανοί να καταλάβουν τα αυτονόητα απλά μαθηματικά των ευροεκλογών, πως θα αντιληφθούν τα περίπλοκα ζητήματα της οικονομίας και πώς θα επιλύσουν τα σύνθετα προβλήματα της ζοφερής καθημερινότητάς;

Χωρίς να το καταλαβαίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνουν με την τακτική τους την προεκλογική πεποίθηση των πολιτών, ότι τηρουμένων των αναλογιών πρόκειται για δύο κόμματα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν το σφυγμό της σύγχρονης πραγματικότητας και πολύ περισσότερο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη μάχη με τα καθημερινά του προβλήματα.
Δείχνουν με ένα πολύ αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να βγουν από την εικονική τους πραγματικότητα.

Και επειδή το επόμενο διάστημα προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση των βιοτικών συνθηκών του μέσου Έλληνα είναι βέβαιο ότι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές απέχων ψηφοφόρος θα είναι μόνο ο αποβιώσας ψηφοφόρος.

Διότι όλοι οι θαμώνες της παραλίας των ευροεκλογών πρόκειται να μετανιώσουν πικρά τους επόμενους μήνες, που θα μετράνε τις πληγές τους από τα μέτρα του κ.Παπαθανασίου και ούτε οι γνωστοί δημοσιογράφοι, ούτε οι δημοφιλείς σατυρικοί καλλιτέχνες θα μπορέσουν αυτή τη φορά να τους εκτρέψουν προς θαλασσινά ή χειμερινά σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: