Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται το μέλλον της Ευρώπης...

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Οι εκλογές της 25ης Γενάρη δεν άλλαξαν απλώς το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος.
Άλλαξαν τις ισορροπίες στην Ευρώπη και μετέβαλαν τα δεδομένα σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Αυτό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα,  που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, αν θέλει πραγματικά να αξιολογήσει ορθολογικά τα Ευρωπαικά πράγματα και να λάβει αποφάσεις σε σχέση με το μέλλον των λαών και των ατόμων, που είναι υποχρεωμένοι να συγκατοικούν στη γηραιά ήπειρο και να συμπορεύονται στον ιστορικό διηνεκή ιστορικό χρόνο.

Αρκεί να δει κανείς ποιά ήταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα την προηγουμένη μέρα των εκλογών και ποία είναι σήμερα, δέκα μόλις μέρες μετά.
Όλοι  πολιτειακοί παράγοντες των Ευρωπαϊκών χωρών καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και των σοβαρών οικονομολόγων κινούνται στην τροχιά της κατανόησης των Ελληνικών απόψεων.
Κατ' ουσίαν μόνο ο στενός πυρήνας της Γερμανικής καγκελαρίας και εξηρτημένοι από αυτήν, μετρημένοι στα δάκτυλα, μανδαρίνοι της ΕΖ  εξακολουθούν να υπερασπίζονται την αλυσιτελή, πλην επικερδεστάτη για τη Γερμανία, συνταγή της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Μοναδικό επιχείρημα του επικίνδυνου για τα συμφέροντα της ΕΖ υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας έχει απομείνει το σλόγκαν πως "η γνώμη των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι σεβαστή, αλλά και οι  Ελληνες οφείλουν να σεβασθούν τη γνώμη των ψηφοφόρων των άλλων 18 κρατών της ΕΖ".
Παρότι ακούγεται λογικό, γνωρίζει και ο ίδιος ο Σόιμπλε ότι το επιχείρημά του είναι απολύτως έωλο.
Δεν έχει καμιά αξία, διότι η πλειονότητα αυτών των κρατών, που δήθεν συμφωνούν με τις απόψεις του, έχει κυβερνήσεις χωρίς πολιτική νομιμοποίηση. 
Κυβερνήσεις που εξελέγησαν, όπως ο Σαμαράς στην Ελλάδα βάσει προεκλογικών προγραμμάτων και υποσχέσεων, που ουδέποτε υλοποίησαν.  Αντίθετα υφάρπαξαν με ψεύδη την ψήφο των εκλογέων και την επομένη των εκλογών μεταβλήθηκαν σε εκτελεστικά όργανα εξοντωτικών μέτρων, που υπαγορεύονταν από την Γερμανία.
Πρόκειται δηλαδή για κυβερνήσεις μειοψηφίας, που μετά βεβαιότητας θα ανατραπούν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Το χειρότερο δε είναι πως όλες οι κατά χώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δουλοπρεπείς αυτές κυβερνήσεις  θα αντικατασταθούν από κόμματα αντίθετα με τον Γερμανικό ηγεμονισμό.
Η κοινωνικά ανάλγητη πολιτική, που επιβάλλει τα τελευταία χρόνια η γερμανική ηγεμονία, έχει καταστήσει μισητές τις υποχείριες σ' αυτήν κυβερνήσεις και έχει εγείρει ένα κύμα αγανάκτησης και ευρωσκεπτικισμού, υπονομεύοντας το ευρώ και την επιβίωση της Ευρωζώνης.

Θλιβερή παραφωνία στον άνεμο εθνικής αξιοπρέπειας και επανόδου στις αρχές και στους κανόνες του κοινωνικού κράτους δικαίου, που αποτελούν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, αποτελεί η ντόπια διαπλεκόμενη οικονομική ελίτ, που εκπροσωπείται από τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ό,τι απέμεινε) και το ΠΟΤΑΜΙ.
Ιδιαίτερα η ΝΔ και μέρος του στελεχιακού της δυναμικού με προεξάρχοντα τον εκλογικά αποδοκιμασθέντα αρχηγό της, δε διστάζει ακόμα και σήμερα να αντιμάχεται την παλλαϊκή προσπάθεια και να υποστηρίζει απροκάλυπτα τα συμφέροντα της Γερμανίας, συνεπικουρούμενη από ΜΜΕ ιδιοκτησίας γνωστών επιχειρηματικών ομίλων, που απεκόμισαν τεράστια κέρδη τα ξύλινα χρόνια των μνημονίων. Την ίδια ώρα που ο λαός σφάδαζε στους φόρους και στην εξαθλίωση.
Χαρακτηριστική υπήρξε η αποκάλυψη του Πρωθυπουργού στη Βουλή ότι προεκλογικά παρά την πρόταση από τους εταίρους για εξάμηνη χρηματοδότηση της χώρας, ο κ Σαμαράς επέμεινε στη συμφωνία λήξης του χρηματοδοτικού προγράμματος τον Φεβρουάριο, προκειμένου να βρεθεί με την θηλιά στο λαιμό η νέα κυβέρνηση και να υποκύψει στην πίεση  των δανειστών για εγκατάλειψη του φιλολαϊκού της προγράμματος.

Όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Ο Ελληνικός λαός κι όλες οι χώρες της Ευρώπης βρίσκονται πλέον σε τροχιά αντικατάστασης των προγραμμάτων λιτότητας, υποπληθωρισμού, ύφεσης, με προγράμματα ανάπτυξης.
Η ελληνικές εκλογές ήταν η χιονόμπαλα που με πολιτικά ιλιγγιώδη ταχύτητα μετατρέπεται σε χιονοστιβάδα.
Κάθε ώρα που περνάει, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα λειτουργεί εις βάρος της πολιτικής Σόιμπλε.
Αν σήμερα μπορεί με παρασκηνιακές κινήσεις να πειθαναγκάζει μια θλιβερή ομάδα στελεχών της οργάνων της Ευρωζωνης να παρανομούν, όπως ο Ντράγκι, αύριο δε θα υπάρχει κανείς για να τον στηρίξει.
Γι αυτό επιδιώκει να εγκλωβίσει την Ελληνική Κυβέρνηση σε μια βεβιασμένη απόφαση μέχρι τα μέσα του μήνα. Γι αυτό και η αντιπολίτευση με τα ΜΜΕ σε ρόλο πέμπτης φάλαγγας, προσπαθούν να διαρρήξουν το εσωτερικό μέτωπο συνεχίζοντας την διακίνηση σεναρίων κινδυνολογίας και τρόμου.

Μάταιος κόπος.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση του ιστορικού της ρόλου και της αδιαπραγμάτευτης εντολής που έλαβε από τον Ελληνικό λαό.
Ο επίλογος των προγραμματικών δηλώσεων, που εκφώνησε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή αποτελεί το απόσταγμα της ψυχολογίας  του έθνους.
Όλων των Ελλήνων.
Κι αυτών που στενάζουν έξι χρόνια τώρα από την μιζέρια, την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό, που τους επέβαλε η διαστροφική αντίληψη συντήρησης της κερδοφορίας χρεοκοπημένων τραπεζών. Και οι ομογενείς της διαχρονικής διασποράς.

Αξίζει τον κόπο να το παραθέσουμε αυτούσιο, γιατί δίνει ακριβώς το πλαίσιο των αρχών, των ιδεών και των οραμάτων χάριν των οποίων οι απανταχού Έλληνες δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα.
Το πλαίσιο των οραμάτων, που αποτελούν  κοινό τόπο όλων των λαών της Ευρώπης, που μεθαύριο Τετάρτη 11 Φλεβάρη θα γεμίσουν τις πλατείες για να διατρανώσουν την αταλάντευτη βούληση τους για εθνική αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και κοινωνική προκοπή.
Να διατρανώσουν την αμέριστη στήριξή τους στην Ελληνική αντιπροσωπεία, που εκπροσωπώντας τον κοινό Ευρωπαϊκό πόθο θα δίνει τη μάχη στο Γιούρογκρουπ, πολεμώντας τις δυνάμεις της παρακμής, του σκοταδισμού και της εξαθλίωσης.
Τις δυνάμεις που αποτελούν ήδη το λαομίσητο παρελθόν της Ευρώπης των τραπεζιτών.

Απόσπασμα από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στις 8/2/2015


«Κυρίες και κύριοι βουλευτές. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Στις συνταρακτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, την τελευταία λέξη και σφραγίδα, την έβαλε ο ελληνικός λαός. Δεν έκανε ανάθεση ευθύνης. Έκανε κατάθεση ψυχής. Δεν εξουσιοδότησε κανέναν.
Πήρε την τύχη στα χέρια του. Δεν καταψήφισε. Τίμησε τις προηγούμενες γενιές που αντιστάθηκαν και αναστήσανε αυτόν τον τόπο και αποταμίευσε ελπίδα για τις γενιές που έρχονται. Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα. Όρθωσε το ανάστημά του.
Σε αυτόν τον λαό αξίζει μόνο σεβασμός.
Του αξίζει να περπατά περήφανος, του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια.
Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού. Στην τιμή, στην ιστορία και το πολιτισμό που κουβαλά αυτός ο λαός στις αποσκευές του, εμείς μόνο η θέλησή του μπορούμε να είμαστε.
Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας. Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια του λαού. Αυτά είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε με φωνή από την οποία δύσκολα κρυβόταν η συγκίνηση:
«Είμαστε σάρκα από την σάρκα αυτού του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού. Aυτόν τον λαό θα υπηρετήσουμε. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας.
Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: